Jump to content

Доксологија форумашима и поздрав

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Поуке.орг инфо рече

Ведране, ако си повређен од стране Администрације, искрено ти се извињавамо. Имаш поздраве од о. Ивана који је исто благословио да се стање среди на корист свих овде присутних. 

Ево, доживесмо да се гледамо као хришћани! Сада лепо и Ведран да пружи руку, па да Аву држе као новојављене мошти Симеона Мироточивог!:))

Ја знам да Поуке трпе притиске, да је то нехумано, јер смо у једној малој цркви где се сви знају. Ја једнако као и Ведран овде "губим" време, али је то наш простор. Запевао бих до небеса ако Ведрана не бих овде више видео! Дакле, Ведране, ако желиш добро Ави, онда осдскакући неки дан, па се врни овде да се и даље дружимо! 

Инвестирајмо и даље у ово "губљење" времена и енергије. Вреди то. Никад није било слатко. То је помислио само овај весели дјечарац, јер у Цркви, као што и сам знаш има мноштво вукова. 

Јесте да је извинење било у стилу: Драги гости, праштајте ако нешто није било у реду... 

И то је велико. Мене Амфилохије овде звао, частио вечером и питао: А шта је оно било па си ме ти нешто напао!::::::::::))))))))))))) Ја сам умро од смеха. Али од владике је и то супер извињење.

Нећу да ти паметујем. Јесте ово био фаул, тако да је питање и мог даљег учествовања у овом пројекту, и да није увек: тепали се, сад да пијемо, - но, то јесте наша стварност. Дај да служимо, ма како патетично звучало ово што говорим. Ако се и ми измакнемо, овом народу нема спаса (немам сулуде месијанске идеје).  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 163
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ведран је као неки корисни досадни инспектор. Иако он ништа не одлучује, његова запажања су корисна.

Пошто ме је споменуо у уводној поруци као некога са ким се теолошки не слаже, рекао бих да то мене не би требало да узнемирава јер све више увиђам лоше стране мојег целокупног живота, те да нисам достојан било чије подршке, чак завређујем ни мање ни више каменовање.

Али мислим да имам нека запажања која могу бити јако важна, међутим схватам да су то ствари које не могу никоме да објасним. Једнога дана када се представимо Господу, то ће бити кристално јасно, опипљиво и егзистенцијално... и ту бих стао. Филозофија се ту слама.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Ја бих вас, као поп, сада одлучио од причешћа све док се не покајете.

пре 27 минута, Поуке.орг инфо рече

Ведране, ако си повређен од стране Администрације, искрено ти се извињавамо. Имаш поздраве од о. Ивана који је исто благословио да се стање среди на корист свих овде присутних. 

Баш лепо... Али разумем и претњу Зорановом епитимијом да се сви ожењени међу вама причешћују само три пута годишње ;)

Ја из свог трећег избора прелазим у дифолт режим :) :mahmah:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Milan Nikolic рече

Ведран је као неки корисни досадни инспектор. Иако он ништа не одлучује, његова запажања су корисна.

Пошто ме је споменуо у уводној поруци као некога са ким се теолошки не слаже, рекао бих да то мене не би требало да узнемирава јер све више увиђам лоше стране мојег целокупног живота, те да нисам достојан било чије подршке, чак завређујем ни мање ни више каменовање.

Али мислим да имам нека запажања која могу бити јако важна, међутим схватам да су то ствари које не могу никоме да објасним. Једнога дана када се представимо Господу, то ће бити кристално јасно, опипљиво и егзистенцијално... и ту бих стао. Филозофија се ту слама.

Добар си ти човек, мало бандоглав и слично, само не слушај моје савете да скачеш са дрвета и слично!:)) Ава ти каже да ће бити нешто добро од тебе. Веруј ми на реч. Господ да те благослови! 

Подели на овим сајтовима

Ја се бојим да ћете ви оче Зоране бити велики проблем за Цркву, из разлога погрешне перцепције сексуалности. Али како Црква нема речи о моралу теолошки, ту нема простора за објашњење, можда некада у будућности, после наших живота, јар како ствари стоје сада, Црква ће се бавити пре свега политиком ко зна још колико.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Vladan :::. рече

- да сатиром суочим бахатог уредника са самим собом.

Мора хумор. Ауто-иронија, људи се умисле и прхну у свемир. Човек који нема смисла за хумор, нема ни за духовност. 

Имао сам једног другара из основне, који није разликовао термине па је говорио: Ти си духован - а мислио је да сам духовит!:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

а се бојим да ћете ви оче Зоране бити велики проблем за Цркву, из разлога погрешне перцепције сексуалности.

Ја само понављам Божију: Попрцкујте се и напуните земљу! - Нисам ја створио полне органе нити жудњу, него је то Бог урадио. Ја то топло препоручујем људима, јер кад их видим да се суздржавају, буду тешки психички проблеми. Не препоручујем никоме блуд, па ако је то мој грех, нека ми га.   

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Мора хумор. Ауто-иронија, људи се умисле и прхну у свемир. Човек који нема смисла за хумор, нема ни за духовност. 

Ја сам тај начин, уместо директног учешћа и доливања уља, одабрао првенствено због ранијег поштовања према једној модераторки, а која се овом приликом трудила да ствар води мирније, али и зато што сам знао да има ко да одговори како треба.

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Имао сам једног другара из основне, који није разликовао термине па је говорио: Ти си духован - а мислио је да сам духовит!:))

Није он разликовао термине али те прочитао да си духован јер имаш смисла за хумор :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Branislav81 рече

Izvini molim te, a po čemu su to Siti loši? Oni samo imaju... hkhm... alternativan pogled na neke stvari. To uopšte ne znači da su loši. Dokle ćete vi Džedaji da zavodite jednoumlje i teror?:D

Znao sam da si i ti jedan od njih!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Ја само понављам Божију: Попрцкујте се и напуните земљу! - Нисам ја створио полне органе нити жудњу, него је то Бог урадио. Ја то топло препоручујем људима, јер кад их видим да се суздржавају, буду тешки психички проблеми. Не препоручујем никоме блуд, па ако је то мој грех, нека ми га.   

Широка тема за ову тему. Моја идеја је била да морал, сексуалност, блуд, сведем на теологију, да се има теолошки то објаснити. Подразумева се да то изискује тежак поремећај код личности која то намерава. И ту сам се нашао, од малена, и по окружењу, и по себи самом.

Пошто сам немоћан, са једне стране, и несхваћен од Цркве, с друге стране, остаје ми да прихватим судбину каква да је. Ствари се у животним путевима брзо мењају, могућности како ће човек да заврши и шта ће да уради, неодређене су из часа у час као квантна пена.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Branislav81 рече

Izvini molim te, a po čemu su to Siti loši? Oni samo imaju... hkhm... alternativan pogled na neke stvari. To uopšte ne znači da su loši. Dokle ćete vi Džedaji da zavodite jednoumlje i teror?:D

пре 2 минута, obi-wan рече

Znao sam da si i ti jedan od njih!

Постајете досадни... :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

Постајете досадни... :0205_whistling:

Mi smo so forumu!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović 

Sad jos samo ti da se izvinis Nikodimu i to je to!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...