Jump to content

Доксологија форумашима и поздрав

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Милион пута Администрација покрије све рачуне сајта јер и поред молбе да се помогне многи највећи критичари сајта и букачи се томњ исмејавају и наравно не помажу. 

Milion meseci je oko 83333godine. Svaka cast Administraciji.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 163
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Vladan :::. рече

Риле, ја разумем да ниси ту и да није лако бити админ, и да разумеш бивше колеге, ок, али молим те ако већ немаш појма о чему се ради немој да будеш сигуран да је било ненамерно било грешка.

Мислим, грешка, и то не једна, и то велика, јесте, али не у брзини модерирања него у управљању дискусијом тј. у ставу.

Виси овако... Знам људе који раде. Радио сам са њима. И знам да нико од њих нема намеру. И радио сам то то они сад раде. И знам како је са друге стране, кад треба да одржиш форум да не д све у Хиондурас. И знам каф сви скоче на тебе а појма немају неке ствари јер си неке поруке морао да сактијеш, на пример (само једна од могућих ситуација). 

Тако да мислим да знам о коме причам, и да не морам да видим конкретну ситуацију да знам да није било лоше намере, иако постоји могућност грешке.  Посебно не према Ведрану.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Одговорићу вам драги моји, зато што никада не желим никога да игноришем. 

Ја вас ценим, али ви нећете много изгубити што ме нећете овде читати. Има овде још далеко бољих форумаша од мене, а има живота и изван форума и интернетског и стварног живота. Да сам се повукао без речи сумњам да би то било ко чак и приметио. Просто такав је форумски однос. Па није потребно сада од комарца правити слона.

Нисам отишао без речи, из једног себичног разлога, јер сам осећао потребу да неке од вас поменем поименце и да вам се захвалим. То је била моја жеља од срца, па због тога не би требало да ми замерате. Него да покушате да разумете, ако је могуће. 

Морам вам рећи да ми се једна ствар није допала читајући неке ваше поруке. Не свиђа ми се када ми препоручујете шта да радим а у исто време кажете да не знате шта се тачно десило. Или, да је превише тога било. То што сам написао подужи текст да све образложим детаљно, да не буде нејасноћа, не значи да се много тога десило.  А то онда значи да није могуће не знати шта је било када све стоји написано. Али добро, разликујемо се.

Не треба све ово пренадувавати као да напуштам Цркву или као да се предајем у некој духовној борби или као да показујем према вама небратски однос, или какве све већ аналогије овде нису поменуте. Себичан, самољубив, горд и све друго што сте побројали јесам, али ја мислим, везано за овај случај, да сам то у мањој мери него што сам уопштено у животу.

Ја не одлазим нигде у смислу да се искључујем из живота и из односа са вама. Само нећу писати, као што рекох, јер мислим да није корисно. С једне стране није корисно мени, јер потрошим енергију одузимајући од неких битнијих обавеза, на неке непотребне ствари на форуму. И то није од сада тако, него одавно. И то није разлог зашто одлазим, то је само један додатни аргумент. Новији јесте један други моменат, и он јесте разлог мога повлачења. А то је да моје писање није, по моме мишљењу, више у довољној мери корисно ни форуму ни вама који читате. Моја је процена да нећу моћи ћутати на нешто што сматрам неправдом (не говорим овде о своме случају), а то ће онда стварати нове конфликте. А сматрам да ће у догледно време таквих ситуација бити доста. Неспоразума је одувек било, и многи од поменутих добро знају да никада нисам бежао и повлачио се зато што ми се нешто није допало или зато што ме је неко увредио. Па један од ових којима сам се захвалио ме је називао и и погрдним именима, и настављали смо. Оно што је ново јесте да сада постоји један систем санкција који је мени потпуно необјашњив било каквим рационалним принципом и то онемогућава сваки конструктивни помак и напредак па чак и просто изнесено запажање. Ако се аргументовано, са доказима, нешто каже, а онда за то уместо одговора добијете напад, брисања, увреде и забрану говора (сада говорим о моме случају), а при томе видите да се то не дешава само вама, онда ту остаје врло мало простора за нешто позитивно и конструктивно. Једно је када вас члан напада, а друго када је то системски. То онда више није питање увређености него питање могућности даље комуникације.

Дакле, није реч о мени и мојој увређености за шта ме неки од вас критикују. Реч је о атмосфери и систему у којем бих ја, да останем, постао деструктивни елемент, рушитељ. А то није поштено ни према онима који у томе окружењу желе да буду из ових или оних разлога, или који ствари не гледају као ја. Мој останак би био далеко себичнији чин. А форум није Црква, он је место дружења, црквених људи. Ако ми сунце пржи у тинтару и оћу да паднем у несвес ма колико да је добро друштво побећи ћу у ладовину ако успем жив и не онесвешћен. То што сам у ладовини не значи да сам заборавио, презрео и замрзио друштво. 

Дакле, у таквом систему можете да се борите (јер неки спомињу потебу за борбом и непредавањем) једино на неке креативне субверзивне начине, или да приклоните главу и ћутке подржите нешто што сматрате неправедним. У првом случају ја немам довољно креативности и енергије за такву борбу, па ми немоћ не приписујте у грех, кукавичлук и предају. А друга опција, ћутање, води губитку достојанства, расчовечењу. Ни то не могу. 

Живи били

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Поуке.орг инфо рече

@Zoran Đurović Жао нам је што иде, надамо се повратку, извињења нема јер је сађ иницирао бан. Нека дође слободно, једам дан бана је прошао и идемо даље 

Морам и следеће да приметим, јер нисам ни очекивао да ћете да се покајете, и само сведочите да нисте Христови ученици: Ако, дакле, принесеш дар свој жртвенику, и ондје се сјетиш да брат твој има нешто против тебе, остави ондје дар свој пред жртвеником, и иди те се најприје помири са братом својим, па онда дођи и принеси дар свој. Мири се са супарником својим брзо, док си на путу с њим, да те супарник не преда судији, а судија да те не преда слуги и у тамницу да те не вргну. Заиста ти кажем: Нећеш изићи оданде док не даш до посљедњега новчића.

Не можеш тако да радиш, брате. Не следиш Јеванђеље. Брат твој ти је љут, а ја ти кажем и са правом, мада у Исуса нема прецизирања, како ти чиниш (сам је крив). Ти сада то дописујеш Јеванђељу јер нећеш да га поштујеш. Кажи ми, шта је велико у томе ако индиферентно гледаш на брата и нећеш да се помириш? Кажеш: Он је погрешио. И мислиш да је Исус то имао у виду када је рекао да се помириш са братом, наиме, да се помириш са њиме само ако си се ти огрешио о њега? Пљујеш и газиш као свиња и другу Исусову: Љубите непријатеље своје! - Јер ако љубиш само ближње, шта чиниш што не чини и незнабожац? Твој је резон незнабожачки. Можеш да се кунеш у Исуса колико хоћеш, али радиш против њега. И још се кријеш иза неког колектива, администрације, па је то као неко мерило ствари? На шта ти то личи? 

Не можеш да се причестиш. То ти каже Ава Римски. Јер ти ниси у миру са својим братом. А сада си преко Аве предат и судији. Нећеш изаћи из тамнице док не даш и последњи новчић. Немој да се чудиш када ти се небо затвори, јер ниси веровао Исусу, а Ава те само подсети на те речи. 

Ништа не значи преносити хипи приче из Пајсија, Порфирија, Силуана итд., а не творити. Лажни сте. Мора да се извините, нема Бога...      

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

А сада си преко Аве предат и судији

Само да кажем да има право и на одбрану, а ја сам јефтинији од осталих, а гарантујем макар смањење.

Сад наставите, ја то само информативно...

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

@Ведран* мислим да уопште нема потребе за свим овим. Тотално је безвезе... Ако си видео у самим порукама да те називамо драгим братом и да много значиш самом сајту. Свестан си тога и сам.

@Zoran Đurović оче Зоране, такође твоју реч веома ценимо и поштујемо, твоје критике као оца и пастира уважавамо.

Зато у светлу свега тога се извињавамо онима који су повређени. Ми као администрација сајта морамо да трпимо и критике а похвалама се не надамо.

Зато ћемо тебе послушати и извинити Ведрану ако се осетио повређеним. 

Онима који искрено желе добро овом месту такође се извињавамо због тежих речи ако их је било.

Такође, оставите админ-тим да ради свој посао. Наш посао је одговоран и тежак, нисмо сајт као било који други. Знамо да сте многи тога свесни. 

Подели на овим сајтовима

Ведране, ако си повређен од стране Администрације, искрено ти се извињавамо. Имаш поздраве од о. Ивана који је исто благословио да се стање среди на корист свих овде присутних. 

Подели на овим сајтовима

dajte da popijemo po koju sad

ajte ljudi

ili svratite kod mene u komšiluk na bir fest

ili ne znam šta

Vedrane ostani

Pouke.org.info su se izvinule

ajmo masne fote

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ево и ја замољавам у име свих нас који смо нови на форуму и којима је стварно тужно све ово гледати :(

људи праштајте, ако ништа, онда зарад поста око кога је цела прича и почела. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, obi-wan рече

Sith su ti oni losi, i oni ti uvek idu po principu crno-belo, tj. ili-ili... :smeh1:

Izvini molim te, a po čemu su to Siti loši? Oni samo imaju... hkhm... alternativan pogled na neke stvari. To uopšte ne znači da su loši. Dokle ćete vi Džedaji da zavodite jednoumlje i teror?:D

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Поуке.орг инфо рече

Ведране, ако си повређен од стране Администрације, искрено ти се извињавамо. Имаш поздраве од о. Ивана који је исто благословио да се стање среди на корист свих овде присутних. 

Администрацијо, ако се искрено извињавате, ја такво извињење прихватам. Хвала за поздраве.

Али морам да кажем да није овде Ведран једини, а сигурно није ни најбитнији. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

kolika je kaucija za Snežu?

Your honour?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Je l ovo sad znaci da ce Administracija da ostavlja trag o svojim aktivnostima, te obrazlozenja, iako to nikome ne duguje?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Администрацијо, ако се искрено извињавате, ја такво извињење прихватам. Хвала за поздраве.

Али морам да кажем да није овде Ведран једини, а сигурно није ни најбитнији. 

Искрено наравно. Значиш нам јер знамо да си добронамеран. Као и свако други коме је циљ постојање Поука. Знамо да их има много више него што сањамо 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Драшко рече

dajte da popijemo po koju sad

ajte ljudi

ili svratite kod mene u komšiluk na bir fest

Свраћамо сутра да попричамо по једно. :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...