Sofija_ Написано Август 15, 2018 Пријави Подели Написано Август 15, 2018 пре 5 минута, Поуке.орг инфо рече Никад не бих могао да закољем животињу...они који то раде и којима је то посао скидам капу. Замисли, ујутру треба да устанеш и да идеш у кланицу где те чекају животиње које ћеш тог дана клати... a koji si ti? mislim, da znamo, ko je milostiv iz administracije Smaragdni kamičak and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 15, 2018 Пријави Подели Написано Август 15, 2018 пре 28 минута, Поуке.орг инфо рече Никад не бих могао да закољем животињу...они који то раде и којима је то посао скидам капу. Замисли, ујутру треба да устанеш и да идеш у кланицу где те чекају животиње које ћеш тог дана клати... Са таквим ставом - право у манчестер. А у међувремену... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 пре 9 часа, drvce рече Jos uvek nismo autotrofi. Pa da. Jednostavno ne znam, tj. ne mogu da zamislim kako bi moglo drugacije... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CutieBub Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 пре 13 часа, arizan рече Један мој пријатељ, брат из Цркве каже: ко није у стању да закоље животињу, не би требало да једе месо. ОК, а како ти звучи нпр.: ко није у стању да умеси и испече хлеб, не треба ни да га једе? Ко није у стању да у свом дому производи кромпир, не треба ни да га једе? Поуке.орг инфо је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CutieBub Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 Популарне квази-хуманистичке идеје о неједењу меса зарад тобожње љубави према животињама су опасне осим што су логички погрешне јер директно нарушавају здравље човека, поготово деце. Нарочито се злоупотребљава медицинска слика људи који три пута дневно једу месо, свакодневно (дакле прекомерно), као доказ да је једење меса поред тога што је неетично уједно и штетно. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 пре 6 минута, CutieBub рече Популарне квази-хуманистичке идеје о неједењу меса зарад тобожње љубави према животињама су опасне осим што су логички погрешне јер директно нарушавају здравље човека, поготово деце. Како су то логички погрешне? Где је логичка грешка? Како директно нарушавају здравље човека? Шта се то деси организму који не једе месо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CutieBub Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 Толико логичких грешака има да је немогуће одредити одакле да се крене. Прва је да неко даје себи за право да захева од некога да се правда за нешто што је један од темеља наше цивилизације, што је уткано у постојање цивилизованог и уопште антрополошки савременог човека као таквог. Једна од одлика цивилизације је дистрибуција хране, да не мора свако да буде произвођач за себе, а једна од одлика антрополошки савременог човека јесте да има животињско месо као део своје исхране небројен број генерација уназад. Како ти се допада контра-став, немојте јести хлеб ако га сами не испечете? Или немој да користиш брашно, ако га сама ниси млела? Или немој да користиш ни пшеницу, ако је сама ниси сејала и жела. Или, немојте уопште и сејати селективно одабрана семена, сакупљајте их из природе? Етичност се може убацити и у пољопривреду и њен утицај на екосистем, а човек исто тако може живети и без пољопривредних производа, као што може и без меса. На крају се све завршава на потребама агресивних појединаца да доминирају над другима. У политичким системима, као оправдање за то се често користе идеали попут љубави према правди, једнакости итд., а у овом контексту тобожња љубав према животињама и према природи... а колико ту тек има лицемерја, ту је боље и не почињати. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 пре 34 минута, CutieBub рече Како ти се допада контра-став, немојте јести хлеб ако га сами не испечете? Или немој да користиш брашно, ако га сама ниси млела? Или немој да користиш ни пшеницу, ако је сама ниси сејала и жела. Или, немојте уопште и сејати селективно одабрана семена, сакупљајте их из природе? Pa dobro, poenta pitanja nije u tome da li imate znanja da tako nesto uradite i da li se time bavite, nego da li imate 'stomak' za to tj. da li bi vam bilo previse mucno. Ja jedem meso iako ne bih mogao da koljem zivotinje. Medjutim, isto tako ne bih mogao da pucam u coveka ili da osudim nekog na zatvor i drzim ga u zatvoru, pa ne mislim da nam ne trebaju vojnici, policajci i sudije ili da ne treba da koristim njihove usluge kao clan drustva. To sto pojedinac nema 'stomak' za vrsenje neke usluge drustvu, ne znaci automatski da je ta usluga nemoralna i da niko ne treba da je vrsi ili da samo oni koji bi mogli to da rade treba da imaju korist od nje. Zato je ovaj argument u formi pitanja pogresan. Lady Godiva, Paradoksologija, Justin Waters and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 Sa zivinom to ide poprilicno lako, kada je uhvatis, vrat na panj i cap sjekira preko vrata sve u par sekundi gotovo. Sa krupnijom stokom to ide malo teže, ali olakšavajuća je okolnost što je goveče ili tele, krupno i uz malo pridržavanja lako zabosti nož u vrat i preklati i onda pričekati da iscuri krv da bi se moglo nastaviti sa daljom obradom. Najteže je svinje klati jer su dovoljno snažne i jake da se koprcaju, pa neko tu koristi metode elektrošoka, a neko uz svesrdnu pomoć asistenata kolje vrat dok se svinja koprca što ide uz neizbježne napore, ali na kraju se ipak sve zavšri na slanini i čvarcima. Ribe su boza i limunada dovoljno ih je opaučiti po glavi na kuhinjskoj daski, nakon što ih doneseš svježe sa riblje pijace. Baš neki dan diskutujem sa zetom, kako je imao jednog zekana koji je na kraju neizbježno završio u gulašu. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CutieBub Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 пре 34 минута, Avocado рече Pa dobro, poenta pitanja nije u tome da li imate znanja da tako nesto uradite i da li se time bavite, nego da li imate 'stomak' za to tj. da li bi vam bilo previse mucno. Ja jedem meso iako ne bih mogao da koljem zivotinje. Medjutim, isto tako ne bih mogao da pucam u coveka ili da osudim nekog na zatvor i drzim ga u zatvoru, pa ne mislim da nam ne trebaju vojnici, policajci i sudije ili da ne treba da koristim njihove usluge kao clan drustva. To sto pojedinac nema 'stomak' za vrsenje neke usluge drustvu, ne znaci automatski da je ta usluga nemoralna i da niko ne treba da je vrsi ili da samo oni koji bi mogli to da rade treba da imaju korist od nje. Zato je ovaj argument u formi pitanja pogresan. Извандредна аналогија. Ја сам више ишла на то да ли је сте спремни да имате знања и уложите напор, али твоја аналогија ми се више свиђа. Нарочито део са оним сегментом друштва који је надлежан за спровођење силе. Иначе, и клање животиња кад се научи као техника представља мануалан посао као и сваки други, јер и кад неко на селу коље свињу или пиле, не чека га из заседе, нити се наслађује његовим мукама, нити му је у циљу да икакве муке уопште постоје. Онаквим поставкама испада да су људи који се овим баве некакви манијаци. (Или чак и нељуди, да се послужим контекстом једне друге теме која се одвија паралелно.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 пре 2 минута, CutieBub рече Извандредна аналогија. Ја сам више ишла на то да ли је сте спремни да имате знања и уложите напор, али твоја аналогија ми се више свиђа. Нарочито део са оним сегментом друштва који је надлежан за спровођење силе. Иначе, и клање животиња кад се научи као техника представља мануалан посао као и сваки други, јер и кад неко на селу коље свињу или пиле, не чека га из заседе, нити се наслађује његовим мукама, нити му је у циљу да икакве муке уопште постоје. Онаквим поставкама испада да су људи који се овим баве некакви манијаци. (Или чак и нељуди, да се послужим контекстом једне друге теме која се одвија паралелно.) Ко је рекао да су људи који се баве тим послом манијаци? Где? АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 пре 1 сат, CutieBub рече Толико логичких грешака има да је немогуће одредити одакле да се крене. Прва је да неко даје себи за право да захева од некога да се правда за нешто што је један од темеља наше цивилизације, што је уткано у постојање цивилизованог и уопште антрополошки савременог човека као таквог. Једна од одлика цивилизације је дистрибуција хране, да не мора свако да буде произвођач за себе, а једна од одлика антрополошки савременог човека јесте да има животињско месо као део своје исхране небројен број генерација уназад. Једина грешка коју ја овде видим је замена теза с твоје стране. Ако неко не жели да једе месо из "квази-хуманистичких" идеја, не значи да иде около и захтева да се људи правдају што једу месо. Нити значи да не прихвата поделу рада и специјализацију. пре 1 сат, CutieBub рече Како ти се допада контра-став, немојте јести хлеб ако га сами не испечете? Или немој да користиш брашно, ако га сама ниси млела? Не знам о чему причаш. Нема везе с везом. пре 1 сат, CutieBub рече На крају се све завршава на потребама агресивних појединаца да доминирају над другима. У политичким системима, као оправдање за то се често користе идеали попут љубави према правди, једнакости итд., а у овом контексту тобожња љубав према животињама и према природи... а колико ту тек има лицемерја, ту је боље и не почињати. Оууукеј. Шта год.. Не бих да се петљам у ово, то види сама са собом. arizan and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CutieBub Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 Имала сам пар врло некоректних и пасивно-агресивних људи у непосредној околини који су користили сличне аргументе и били су део једне идеологије везане за исхрану, тако да се извињавам ако сам се истригеровала без разлога, још вучем трауме. Lady Godiva, arizan and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 пре 52 минута, CutieBub рече Имала сам пар врло некоректних и пасивно-агресивних људи у непосредној околини који су користили сличне аргументе и били су део једне идеологије везане за исхрану, тако да се извињавам ако сам се истригеровала без разлога, још вучем трауме. А океј, разумем те. Имам и ја маму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CutieBub Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 На сву срећу није мама, она је контра томе... уз њено константно "једи још, једи још" сам и сама хтела да постанем веган. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука