Isusovo magare Написано Август 12, 2018 Пријави Подели Написано Август 12, 2018 пре 4 минута, todor рече Луцифер је у таквом стању да не може да се покаје, одрекао се Бога трајно. Мислим да је мисао о Луциферовом покајању јерес већа од оне моје о уништењу пакла, ако ми је за утеху. хаха.. Misliš tipa potpunog "kremiranja" Lucifera???Zar onda nije bolje da se obrati pa da nestane pakla.. Ja mislim da Bog ipak čeka..jer inače dosad je Bog to već sve mogao riješiti,šta ne??Uništiti zlo,ako je htio.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 12, 2018 Пријави Подели Написано Август 12, 2018 пре 1 минут, Isusovo magare рече Misliš tipa potpunog "kremiranja" Lucifera???Zar onda nije bolje da se obrati pa da nestane pakla.. Ja mislim da Bog ipak čeka..jer inače dosad je Bog to već sve mogao riješiti,šta ne??Uništiti zlo,ako je htio.. Не знам одакле теби такво виђење, али то није оно што је откривено Јовану апостолу у виђењу последњих догађаја. Луцифер на крају завршава у огњеном језеру заједно са свим отпалим анђелима, каже предсказање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 12, 2018 Пријави Подели Написано Август 12, 2018 пре 6 часа, Кратос рече Pa dobro,čovek hoće da kaže da prilikom ulaska u ovaj svet nisi uopšte pitan,nego si jednostavno ,,bačen,, u ovaj način postojanja tj hoće da kaže da tu nije bilo nikakve slobodne volje... Јесте каже да није питан пре него је бачен/створен и каже да није било његове слободне воље око тога... Проблем је у томе да је то што он каже бесмислено: не може да буде питан ако не постоји и не може да буде ни за ни против његове слободне воље јер он никакве воље и нема ако не постоји. Тако његово дете сутра може да га осуђује што га је осудио на пакао, јер је знао да се из телесног односа може родити неко, и да тај неко може отићи у пакао, а овај га ништа није питао када га је правио... obi-wan and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исток Написано Август 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 9 часа, Рапсоди рече Зашто родитељ инсистира на лечењу детета наркомана, коме је мука лечење, који воли стање наркозе...зашто, зашто ? Зато што постоји шанса да га излечи док је још жив, тако да ја разумем Божије неодустајање и од најгорих током овог живота... Међутим, кад "лош" умре непоправљен, по Оцима и Цркви, он ће остати вечно без шансе за поправку, икада и у све векове тако да ту нема више говора о било каквом лечењу.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 8 часа, todor рече Не знам одакле теби такво виђење, али то није оно што је откривено Јовану апостолу у виђењу последњих догађаја. Луцифер на крају завршава у огњеном језеру заједно са свим отпалим анђелима, каже предсказање. Ali to nema smisla...i još jedna stvar koja meni nikako ne ide u glavu niti će ikad ići dakle kako je moguće da Lucifer svjetlonoša,najsjaniji anđeo ili kakogod već ga nazivali,znači stoji do Samog Boga najedanput postane zločest kao crni Đavo..kako je moguće da u Božjoj blizini postaneš zločest..nemoguće.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 8 часа, todor рече Луцифер на крају завршава у огњеном језеру заједно са свим отпалим анђелима, каже предсказање. I svi ljudi koji se nisu odlucili za Boga.. Što ako završi netko od naših najmilijih u paklu,otac,brat,sestra,majka bilo tko,hoćemo li mi biti sretni u Raju..ja bome neću bit sretna..ako se moj netko "cvrlji" u paklu a ja hodam po nebesima i berem rajsko cvijeće.. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исток Написано Август 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 7 часа, Vladan :::. рече Јесте каже да није питан пре него је бачен/створен и каже да није било његове слободне воље око тога... Проблем је у томе да је то што он каже бесмислено: не може да буде питан ако не постоји и не може да буде ни за ни против његове слободне воље јер он никакве воље и нема ако не постоји. Тако његово дете сутра може да га осуђује што га је осудио на пакао, јер је знао да се из телесног односа може родити неко, и да тај неко може отићи у пакао, а овај га ништа није питао када га је правио... Лепо сам рекао да је Богу све могуће, па онда и тако нешто, а после сам говорио и о овом накнадном - где ја, сада, за живота, кад дође тренутак да умрем изаберем небиће својом слободном вољом уместо мука... какве год оне биле, било оне филмске са ватром, било ове дубокоумне где те само присуство Бога пече... А ово за децу - ја сам и имао такав разговор са кевом и, сада покојним, оцем... Нисам их осуђивао јер су ме створили, ипак су они људи, али смо се споразумели да им, технички не дугујем ништа јер сам настао из њихове личне љубави, страсти, пожуде, страха да не буду бездетни, чега год заиста, није превише битно...и да ће тако бити и са мојом децом, односно - нећу сматрати да ми дугују било шта јер сам им дао живот својом вољом икључиво, тако да после оно улагање у њих за живота док не порасту није никаква услуга већ моја лична обавеза коју, ако не испуним - тотални сам шљам.... Ако би испало тако некако несрећно, да ме куну јер сам их изродио, ма колико болело и какве год расправе имали - никада ми полазна тачка неће бити: "Магаре једно незахвално, ја ти дао живот, школовао те, облачио и мењао пелене а ти мени тако..." Шта њега боли уво за то, није он то тражио... kosmopolit је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исток Написано Август 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 12 минута, Isusovo magare рече Ali to nema smisla...i još jedna stvar koja meni nikako ne ide u glavu niti će ikad ići dakle kako je moguće da Lucifer svjetlonoša,najsjaniji anđeo ili kakogod već ga nazivali,znači stoji do Samog Boga najedanput postane zločest kao crni Đavo..kako je moguće da u Božjoj blizini postaneš zločest..nemoguće.. Па изгледа да може, видиш шта кажу многи - некоме ће Божија близина бити пакао... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 2 минута, Исток рече Па изгледа да може, видиш шта кажу многи - некоме ће Божија близина бити пакао... Ne može..to nema smisla..i najgori grešnik kada se približi Bogu ozdravlja i postaje njezan i mekan kao Bog..tj.Božja blizina sve mijenja na dobro..kao Sunce..može li čovjeku biti hladno na Suncu?!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исток Написано Август 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 2 минута, Isusovo magare рече Ne može..to nema smisla..i najgori grešnik kada se približi Bogu ozdravlja i postaje njezan i mekan kao Bog..tj.Božja blizina sve mijenja na dobro..kao Sunce..može li čovjeku biti hladno na Suncu?!! Па да је тако - онда сатана неби постао то што је постао и неби радио то што ради... Пише на многим местима да демони дрхте од страха у присуству Бога - па кад се позовеш Исусовим именом на њих, они почињу да се тресу, паниче, беже, а они који су јачи успевају неко време мало да се криве, реже и керебече док на крају и они не буду приморани да побегну... Тако је и са грешницима а прилог у томе иду речи Светих Отаца о томе да су рај и пакао стања душе, а не просто физичка места... Дакле, грешник је у присуству Бога, по том тумачењу - у паклу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 1 hour ago, Isusovo magare рече Ne može..to nema smisla..i najgori grešnik kada se približi Bogu ozdravlja i postaje njezan i mekan kao Bog..tj.Božja blizina sve mijenja na dobro..kao Sunce..može li čovjeku biti hladno na Suncu?!! Al može da gori i da se muči od blizine Sunca..uostalom za Boga se kaže da je Oganj koji proždire...a tako se i pojavljivao u SZ,u stubu od ognja.... Ti opisi Boga kao nežnog i mekanog u SP ne postoje... Натан је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 12 часа, obi-wan рече Ima. U okviru stvorenog, kao sto rekoh. Nema jedino apsolutnu slobodu Nestvorenog, jer mu to sama priroda stvorenog ne dozvoljava. Čim si stavio uokvirenje pojam apsolutnosti na slobodu je neprimenjiv,jer aposlutnost podrazumeva potpunost,znači bez ikakvih ograničenja kosmopolit је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 2 часа, Исток рече Лепо сам рекао да је Богу све могуће А и ја сам ти лепо рекао на два места да развијеш те сценарије са те позиције и да видиш какав ће резултат бити. пре 2 часа, Исток рече а после сам говорио и о овом накнадном на које ти је такође у два три наврата одговорено. пре 2 часа, Исток рече А ово за децу - ја сам и имао такав разговор са кевом и, сада покојним, оцем... али смо се споразумели да им, технички не дугујем ништа... и да ће тако бити и са мојом децом, односно - нећу сматрати да ми дугују било шта Са позиција питања која постављаш небитно је какав ћеш ти однос имати са децом поводом одгајања, васпитања, дужности и обавеза, јер их ипак ниси питао да ли уопште хоће да уђу у ту причу у било којој варијанти тј. нису сами одабрали да у то уђу... Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 On 10.8.2018. at 16:42, Исток рече Никада ми неће бити јасно u pravu si ИгорМ, Драшко and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 12 часа, obi-wan рече Kao sto kaze u jevandjelju - "i da mrtvi ustanu, nece da mu koristi" ako prethodno nije iskoracio iz sopstvenog egoizma bar jedan jedini korak Зар то што је поставио питање није тај корак? Или сам га ја схватила преозбиљно? Vladan :::. and Petar-M је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука