Jump to content

Здравко Пено: „На пола пута“ – о теолозима-дарвинистима, вери и лицемерју

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 47 минута, Поуке.орг инфо рече

Дејан Мачковић на ову тему:

"Управо сам прочитао Пенину менталну мастурбацију као одговор Андреју Јефтићу. Шокиран сам како смо ниско пали, милопрдна баба, која се позива на псалме, себе пореди са ап Павлом и Флоровским, Истином и Платоном, а уједа около као бијесна крмача сатјерана у ћошак. Прави логичке скокове, чак и признаје да је покрао идеје од тог турског Бората, пријети Сабором, успио је да му прилијепи и Маркса и злосмрадног Лењина итд. Јадно да јадније не може бити. Аргументација једног иквизитора, ако не вјерујете у оно што ја вјерујем, онда не вјерујете у васкрсење, а онда, зна се, слиједи ломача. Док се нормалан свијет купа у мору, иде по распродајама, ми се бавимо теоријом еволуције од прије 200 година, расправљамо о Недићу и догађајима од прије 80 година, још нам само фали да се подијелимо на Обреновићевце и Карађорђисте, па да затворимо дућан. Андреј је угазио овог Пену, који не би издржао петнаест минута у реалном животу нити шетњу између две бандере у неком приградском насељу, као младу траву. Мислим да је Теологија нет направила само једну грешку. Требали су дозволити да се његов рад објави, уз напомену, ово је потпун идиотизам, али због 2000 страна библиографије уваженог професора, објављујемо. За све је крив Горан Бреговић јер нас је он научио да крадемо од Турака."

Ово је подједнака онанија г. Мачковића који је у јеку изградње свог популизма. И гле, исти тај популизам градио је на теологија.нет коментаришући УСТАВ СПЦ. Чудо Божије па је стао апсолутистички на Јефтићеву страну, бацајући камен на губавог Пену.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 201
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Драшко рече

sjajno

ne mogu da lajkujem ništa, ne znam zašto..ali Kliz je genije

Eto, genije a tek se skoro pomirio sa tom cinjenicom.

Stvarno, da ljudi znaju sta pricaju - usta, bre, ne bi otvarali...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Драшко рече

sjajno

Eto, genije a tek se skoro pomirio sa tom cinjenicom.

Stvarno, da ljudi znaju sta pricaju - usta, bre, ne bi otvarali...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Драшко рече

Цензура Драшко, цензура. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, psevdo Pavle рече

Ово је подједнака онанија . . .

бацајући камен на губавог Пену.

Vala, da znas! I treba sve da ode u nista. Kakav GMO, medicina i ostale gluposti! Malo je ludaka po svetu koji se ubijaju kako stignu, ne! Treba lagano ali sigurno da crkavamo od gladi i bolesti, klimatske promene da ne pominjem. Ko sljivi coveka! Ta Bog kaza da i od kamenja moz' da podigne decu Avraamu. Ne brinimo za sutra: ko kaze da smrt miliona ili milijardi nije Boz'a volja, jelitakotakoje....

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Шта се десило са лајковима? Моћна херцеговачка рука?

Da znas,bas sam nesto pomislio, sta je ovo sa forumom, da nije neka sabotaza od nekih sumnjivih tiposa..:kriminalac:

Pa, se setim da je bio onaj sastanak Saveta za nacionalnu bezebednost , gde su Vucko i ekipica, nalozili sluzbama bezbednosti da .... Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je posle sednice Saveta da su bezbednosne službe dobile svoje zadatke, posebno za sprečavanje "agenturnog delovanja" pojedinih političara i sveštenika....

Tako,da,izgleda da treba malo da pazimo sta pisemo, mozda nam neke cikice zakucaju i na kucna vrata,. :))

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Шта се десило са лајковима? Моћна херцеговачка рука?

Оче, не могу овде да ставим смајли ,,оплаках" па сам ставио ,,хаха" али рачунај да је ,,оплаках" 0512_music

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

Не дирајте у кланове, нашег релма. Јер, ко дирне у свето (клан), израшће му грба, осушиће му се кичма, и отпашће му уши.....

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ведран* рече

Имаш оне с образом ки ципела и оне с образом ки кора од банане. Ови први су тврдоКОРНИ, а ови други су мекоКОРНИ. 

Какот није јасно? :unbelieveble:

Sranjski izrazi čine jedan teološki rad kulijim, eto zašto :D Kada neko od nas hoće da izgleda što naučnije, on koristi više stranih izraza,,,

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Konjanik рече

Dobro, sta je zakljucak svega ovoga? Gospodin Peno, Patrijarh, sabor veruju da je svet nastao bas kao sto pise u knjizi Postanja? Da ili ne?

Bas kako pise. :citac: ( meni odgovara... :cheesy3: )

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Konjanik рече

Dobro, sta je zakljucak svega ovoga? 

Има више могућности.

За оног ко има потешкоће са закључцима, закључак је да је Пено преписивао, а Јефтић није читао. :)))

То ако је веровати Пени, Јефтићу, и Ђуровићу. А докторска се обично слуша, ма какав да је доктор (:tongue:). 

А ако волиш да закључујеш по ауторитетима Ђуровић је и поп поред тога што је доктор, и живи близу папе. За њега веле да је непогрешив. За папу, мислим, али свеједно. :smeh1: Тако да је његова најјача.

А ако волиш сам да закључујеш, е то је већ много компликовано. Такви тешко у животу пролазе. А није добро ни за здравље.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...