Jump to content

Konjanik

Члан
  • Број садржаја

    47
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Скорашњи посетиоци профила

800 посетилаца

Konjanik's Achievements

Напише по коју

Напише по коју (3/9)

13

Форумска репутација

  1. Sram da vas bude za klevete. И опет, нећемо овако да разговарамо. Молим вас без вређања саговорника. Хвала.
  2. @obi-wan Sa vama ne bi pricao, vi imate probleme (ne samo sa neznanjem). Svako dobro! Нећемо овако да разговарамо.
  3. @Јанко Niste u pravu na toliko mesta da nemam volje da pisem.
  4. 9 "А ви сте род изабрани, царско свештенство, народ свети, народ задобијен, да објавите врлине Онога који вас дозва из таме на чудесну свјетлост своју"; 1Petrova 2.9 Kad uporedimo ton ova dva iskaza, postoji ne mala razlika medju njima. Gore se narod naziva neposvecenim, a dole se zove svetim i posvecenim. Mislim da je ovaj drugi izvor ipak malo pretezniji.
  5. Koliko bi skocio ugled episkopa u narodu i ugled pred Bogom da se odreknu para, dvoraca, skupocenih predmeta, i da se napravi fond za pomaganje gladnim vernicima. Da ostane episkop na nivou apostola, i da upravlja samo snagom svog svestenog autoriteta, bez novcane kontrole nad svestenicima. Da ih slusaju svestenici jer hoce, a ne iz straha ili sto moraju, jer bi u -protivnom ostali bez korice hleba. Tad bi nestali svi argumenti anticrkvenih ljudi, jer ne bi imali na sta da se zale. Ali, postoji problem, tesko je odreci se para :).
  6. @Рапсоди Ne, tu(u tekstu) je postavljen odnos POSVECEN-NEPOSVECEN? Zar krstenje ne znaci nista, valjda smo i mi nepopovi posveceni krstenjem? Znaci, postoji razlika u stepenovanju tog odnosa. Tako ja to vidim.
  7. To je svima jasno, ali im to Bog nije zapovedio, da imaju sastanke i primaju strane delegacije, nego da se mole. Da cine Cuda, a ne cuda, ako me razumete. Hajde jedan navedite Nisam vredjao nego sam rekao istinu. Zar je moguce da vi to ne vidite, mozda niste iz Srbije?
  8. Procito sam, bas je, sto kazu uceni, klerikalisticki tekst, kao da je dzinovska razlika izmedju popa i vernika, a ne pise bas u Evandjelju da je tako.
×
×
  • Креирај ново...