Jump to content

МАКЕДОНЦИТЕ ПОД СPПСКА ОКУПАЦИЈА 1912 - 1941

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, Вилер Текс рече

Не навлачим ја тебе ни нашта. Сам говориш то што мислиш. Управо си рекао да је спрски народу убијао и мучио по македонији, па си онда рекао да је власт.

У сваком случају лажеш и јеси за бан што се мене тиче. 

Никада Срби нису радили ништа слично по Макеонији као што су Србима радиле усташе, балисти, овк и бугарска војска. 

Да се власт из Београда понашала као маћеха у Македонији, јесте али београдска власт је и дан данс маћеха свим Србима, зато не лажи и не поситовећуј геноцид са понашањем бахатих политичара.

Ubistva i mucenja civilnog stanovnistva u Makedoniji od strane srba su se desila, verujes ti u to ili ne to je tvoja stvar, ubivali si cak i svestenike i zene, neku su muceni na sasvim surovi nacin. Maceha e jedno, ubistva i mucenja mirnog stanovnistva zato shto nisu hteli da se izjasnavaju kao srbi je sasvim drugo.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, MKD13 рече

Ubistva i mucenja civilnog stanovnistva u Makedoniji od strane srba su se desila, verujes ti u to ili ne to je tvoja stvar, ubivali si cak i svestenike i zene, neku su muceni na sasvim surovi nacin. Maceha e jedno, ubistva i mucenja mirnog stanovnistva zato shto nisu hteli da se izjasnavaju kao srbi je sasvim drugo.

Ајде лепо нађи веродостојне историјске податке за погром Срба над Македонцима.

Ако их не нађеш у року од 2 минута, као што можеш наћи податке о труском геноциду над Јерменима, нацистичком над Јеврејима, усташког над Србима сматрам да си обичан лажов и помрачењак.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, nikola888 рече

ima toga ali vrlo malo a i to gde su Srbi ubijali nisu bili makedonci nego bugaraski makedonci e sad to je nesto drugo ako si ti bugarin 

То нико не искључује. Али од тога правити причу о погрому и терору српског народа и власти над Македноцима је безобразно.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

То нико не искључује. Али од тога правити причу о погрому и терору српског народа и власти над Македноцима је безобразно.

ma nek prica decko sta hoce ,ima pravo na svoja uverenja al nazalost to je danas trend na balkanu da gledaju anti srpski dok se ne osveste il dok se negde drugde ne pretope 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Вилер Текс рече

I, to, kako sugerise sam naziv teme , od 1912 do 1941 godine.

Mislim, skoro ispada kao da su se desavali permanenti zlocini od strane Srbije i srpskog naroda prema makedonskom narodu. Kao da u srpskom narodu postoji umisljalj i veliko neprijateljstvo prema makedonskom narodu.

Totalno nerealno.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, MKD13 рече

Poshto se ovaj period ili precutkuje ili sakriva u srpskoj istoriji, dobro je, bar za dobronamerne i istinoljubive, pokazati stradanje makedonca od strane srpske vlasti u periodu 1913- 1941g. Srpski narod uvek se prestavlja kao blagorodni i pravedni narod koji je posradao od ustasa i albanaca. Al malo ko zna kako taj narod se ponasao u Makedoniji izmegu dva svetska rata. I pre nego shto neko pocne da me kritikuje za bugarski shovinizam, bugarske lazi i klevete, nek procita prvo na danom linku istinu  i desavanja koja se zbila. Za vase zlocine u Makedoniji niti je bilo neko pokajanje niti neko priznanje. I mozda to je isprovocilaro stradanje srba, odma posle tog perioda 41-45', a i ovo sada....

Скоро нисам прочитао више лупетарања у мање текста...Уопште ме не чуди твоје излагање, пошто си отворени симпатизер ВМРО, терористичке организације, која се борила раме уз раме са усташама на растурању тадашње државе. Како би правдао злочине почињене од стране бугарских терориста, ти их приписујеш Србима, користећи се при том изворима тих истих Бугара.

1913. смо, према твом писанију, изгледа окупирали Македонију, државу насталу 30так година касније (за шта су најзаслужнији комунисти). Наводне злочине смо спровели над Македонцима, народом насталим такође после Другог рата. Сво зло и страдања које нас је после снашло и жртве (над којима се отворено спрдаш) представљају казну за некакве злочине, које смо систематски вршили готово 30 година. Све грђе од грђег...

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

I, to, kako sugerise sam naziv teme , od 1912 do 1941 godine.

Mislim, skoro ispada kao da su se desavali permanenti zlocini od strane Srbije i srpskog naroda prema makedonskom narodu. Kao da u srpskom narodu postoji umisljalj i veliko neprijateljstvo prema makedonskom narodu.

Deluje nerealno.

nije nerealno nazalos nove generacije srba u makedoniji ili nazovi makedonaca su odrasli na komunistickoj propagandi da su makedonci bili ugnjetavani ima toga i po serijama iz doba sfrj ima po you tubu treba da se pogleda tako da nisu ni oni krivi 

Подели на овим сајтовима

Не могу да схватим да су Срби овако угњетавали становништво Македоније, а у Србији никада Македонци нису имали проблема.

И зашто МКД пишеш ћелавом латиницом, није ваљда да немаш српску ћирилицуна компу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, nikola888 рече

ima toga ali vrlo malo a i to gde su Srbi ubijali nisu bili makedonci nego bugaraski makedonci e sad to je nesto drugo ako si ti bugarin 

Nije to vrlo malo, ubijeni su nekoliko hiljada, torturu po zatvorima su prosli iznad 200000 hiljada, a toliko i vise je prognano ili pobeglo u Bugarskoj. Imajucu u vidu koliko je bilo celokupno stanovnistvo ove brojke nisu uopste male.

Pa normalno da su makedonski bugari kad u to vreme nije bila priznata makedonska nacija, al to neznaci da nisu to moji dedovi i bake. Nije se desila neka magija, makedonski bugari su iscezli a na njihovo mesto sa marsa pojavili se makedonci.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, о.Небојша рече

Не могу да схватим да су Срби овако угњетавали становништво Македоније, а у Србији никада Македонци нису имали проблема.

И зашто МКД пишеш ћелавом латиницом, није ваљда да немаш српску ћирилицуна компу.

Sve se ovo desilo, Srbija i Makedonija, dobro su se slagale u komunistickoj Yugoslaviji, a to prijateljstvo je produzilo i posle raspada drzave, po inerciji. Sad kad se moze proucavati slobodno istoriju, makedoncu su sve svesniji za sve ovo, pa normalno je da su ogorceni. jos i crkveni problem...

Mogu pisat i na makedonsku cirilicu al na kompu sam naviko latinicom, nesmatram za neophodno pisati po forumu kirilicom.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, MKD13 рече

VMRO je bila sazdana mnogo ranije nego shto je srpska vlast dosla u Makedoniji za oslobaganje Makedonije od turaka. kad su srbi dosli normalno je da VMRO se okrenula protiv srba. Ceo narod u Makedoniji je bio uz VMRO. Srpska vlast nije gonila samo teroriste VMRO vec i mirno stanovnistvo koje nije htelo da se asimilira u srbe a koje je podozrevano da simpatise VMRO. Mnogo seljaci su ubiti, zena i svestenici..

Те ревизионистичке приче можеш да продајеш некоме ко не зна историју. ВМРО је била небитна бугарска терористичка организација, која борби против Турака није нимало допринела. Чак ни Бугарска није урадила оно што је требало да уради против Турака у Првом блаканском рату. Српска војска је ослободила целу данашњу Македонију (део тадашње Старе Србије). Народ, сем малих бугарских елемената, није био већински уз ВМРО него уз војску која га је ослободила. 

ВМРО је била обична терористичка организација, и то мања терористичка организација. Пуцали су на лојално становништво и полицијске испоставе у забаченим крајевима источне Македоније. Да није било атентата на краља Александра, за њих се не би ни чуло ван граница Југославије. И то што су учествовали у атентату на краља Александра заједно са усташама није њихов успех, јер је целу организацију, логистику, тренинг и финансирање обезбедила Мусолинијева Италија, која је искористила терористичке групе из Краљевине Југославије да би могла да тврди да није имала ништа са тим атентатом. 

Дакле, да сумирамо: Да се само ВМРО борила против Турака (да Србија није ослободила своју браћу), владали би још триста година. Да се ВМРО сама борила против Краљевине Југославије, Краљевина би опстала још триста година. Да је народ био иоле већински уз ВМРО у Македонији, ВМРО не би остала забачена терористичка организација са мало чланове и још мање моћи. И не, није било никаквих покоља против цивилног становништва, посебно не масовних покоља. Чак и у линку који си поставио се говорило о бугарским злочинима над цивилним становништвом.

Ако мени не верујеш, читај неутралнеизворе. Али молим те остави се тих бугарских бајки, или модерног македонског ревизионизма. Из исте долази и пропаганда да сте потомци Филипа и Александра.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, MKD13 рече

Nije to vrlo malo, ubijeni su nekoliko hiljada, torturu po zatvorima su prosli iznad 200000 hiljada, a toliko i vise je prognano ili pobeglo u Bugarskoj. Imajucu u vidu koliko je bilo celokupno stanovnistvo ove brojke nisu uopste male.

Pa normalno da su makedonski bugari kad u to vreme nije bila priznata makedonska nacija, al to neznaci da nisu to moji dedovi i bake. Nije se desila neka magija, makedonski bugari su iscezli a na njihovo mesto sa marsa pojavili se makedonci.

Према попису из 1921. године, у Јужној Србији је укупно живело 878625 људи који су се сматрали српским становништвом (ту су улазили и Македонци). Ако поделимо то између Косова и Метохије, Македоније, и Рашке области отприлике да је у Македонији живело око 500.000 Македонаца. Резултати пописа http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1921/Pdf/G19214001.pdf

Овде можеш да видиш шта је све тад било Јужна Србија, са својих 878625 људи који су сматрали српским становништвом https://sr.wikipedia.org/sr/Покрајине_Краљевине_Срба,_Хрвата_и_Словенаца#/media/File:Scs_kingdom_provinces_1920_1922_sr.png

Е сад, замисли да је неко затворио 200.000 људи једне националности на територији која броји 500.000 људи те националности. То значи да је неко затворио скоро половину становништва. Или да је од 500.000 побио неколико хиљада људи, што ће рећи неколико процената укупног становништва те етничке групације побијено. А све време у Краљевини СХС па после Краљевини Југославији није избила ниједна побуна, која би сигурно избила од толико бруталне тортуре.

Јел сад видиш колико је ненормална и смешна та ваша ревизионистичка прича било коме ко се иоле разуме у тадашње околности? Ајде се остави те пропаганде овде где има људи који понешто и знају.

• Свиђа ми се 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...