Jump to content

Помагај, куме-брате бриге ме прате!

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• 2 months later...

Помаже Бог браћо и сестре!

Да ли је неко од вас или познајете неког ко је скоро полагао Упоредно богословље?Интересује ме како професор пита и каква су питања?

Захвањујем!

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Баш је живо овде :)

Нисам знао где да поставим своја питања па рекох, хајде на овој теми, надам се да ће неко видети и одговорити ми, много би ми значило у одгањању брига :) Нисам у могућности да будем присутан на факултету што ми ствара одређене потешкоће.

- Зашто један тако важан предмет као догматика нема страницу силабуса на сајту факултета нити било где? На сајту нема, у копирници нема. Моје питање је има ли неко план програма за предмет догматика? Списак литературе имам.

- Да ли су семинарски радови из предмета догматика, теолошка епистемологија, историја СПЦ неопходни услов за излазак на испит или само имају удео у коначној оцени? Дакле, да ли могу да одем на испит без семинарског рада и да полажем?

Подели на овим сајтовима

Криксус Мурмило.. хехеех куууул..

Е, види, и ја сам имао сличних проблема, јер сам студент повратник. И најгоре је кад се удаљиш од факса и екипе, па ниси у току, не знаш шта је ново, шта се мењало...  
Поред могућности да питаш професоре и асистенте (неки не одговарају уопште, неки не редовно), саветујем ти да се спакујеш и правац Бг. Пре тога, види када ко има које консултације, евентуално предавања. Углавном не воле да их стартујеш када немају консултације.

Седнеш лепо, одеш до факса, направиш списак питања и код профе на разговор, да ти разјасни. 

Ја сам један део разјаснио, око Философије 2, Патрологије 2, Упоредног. Сада ми остаје да разјасним око неких других предмета шта и како.

Оно што ја могу, евентуално, да ти помогнем oko твојих питања:
Силабус за догматику немам.
Што се предиспитног теста тиче, знам да је био обавезан, као и тај семинарски из догматике. Али, такође сам чуо да је неко и ослобођен семинарског. 
Мислим да влада потпуна конфузија када ниси у току, зато, најбоље да одеш код асистената лично да се распиташ.

За теолошку епистемологију, асс је Марко Вилотић, колико знам. Дечко ће ти без проблема све рећи и преко мејла. А за догматику (Пеђа) и СПЦ.. то већ не знам...

Подели на овим сајтовима

Што би се рекло, нема ништа док сам не урадиш :) Па мораћу тако, немам другог избора, а времена вала имам за то, годину сам дао у јануару, остали ми још философија 2 тест и испит (колоквијуме дао) и енглески 2, али хоћу да будем спреман за јануар и нове предмете па ме хвата нека параноја да нећу успети на време све да спремим :)

Хвала на одговору.

Подели на овим сајтовима

Енглески 2 сам дао без проблема. Све зависи како ти иде граматика. Али, професорке нису строге. 
Е сад.. Философија 2... управо је спремам...  и ако не спржим мозак после овога, ништа нисам урадио  Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

za dogmatiku je od ove skolske god uvedeno da samofinans.studenti ne moraju raditi seminarski

za spc uslov je test koji je tezak

za epistemologiju ima nova pitanja na sajtu faksa seminarski moze da pomogne oko vece ocene.

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Занима ме колико дуго ''важи'' положени тест из СПЦ и патрологије 1?

На пример, код Кубата из егзегезе положени тест је важио 3 испитна рока, а код Лубардића из философије једном положени тест важи заувек. Било би одлично када би Лубардићев пример важио и за ова два предмета, реците ми да је тако? molimoli

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  On 23. 12. 2013. at 17:38, Crixus рече

Можда пишем у празно али ко зна :) Може ли се на испиту из новозаветне егзегезе користити Свето Писмо?

moze,samo da ti nije izvrljana beleskama :)

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
  • 2 months later...

Ја сам (ваљда један од ретких) полагао пријемни усмено код Лубардића. :)

Елем, видим да је сутра тест из историје СПЦ, да се питам, ако га положим, да ли ми важи и за октобарски рок или морам поново да га полажем у октобру?

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2014. at 13:53, Crixus рече

Ја сам (ваљда један од ретких) полагао пријемни усмено код Лубардића. :)

Елем, видим да је сутра тест из историје СПЦ, да се питам, ако га положим, да ли ми важи и за октобарски рок или морам поново да га полажем у октобру?

Рок трајања је неограничен. :) :) :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...