Jump to content

bnenad92

Теолог
  • Број садржаја

    111
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by bnenad92

  1. bnenad92

    Offtopic до миле воље

    Намерно или случајно? :.mislise.
  2. Улица краља Петра, преко пута патријаршије.
  3. http://mondo.rs/a715678/Info/Drustvo/Kamp-za-decu-Kalasnjikovi-uz-Boze-pravde.html
  4. Тачно, на поменутој аутобиографији име аутора је наведено на више језика. Петар Крачун Петар Божић Peter Christmas Пётрь Рождественский.
  5. Све похвале за оца Петра. Познато је да је неколико људи (колико ја знам) избавио из канџи наркоманије. Човек је увек спреман за шалу, за разлику од многих тобоже "озбиљних" монаха и свештеника. Био је духовник у једном манастиру у Банату где има чудотворна икона Пресвете Богородице Достојно јест, једно од чуда се десило и за време његовог бивствовања у том манастру.
  6. bnenad92

    Otkrijte svoje indijansko ime

    Ајде, баш ме занима.
  7. http://www.bfspc.bg.ac.rs/sr/informacije/novi-studijski-programi
  8. На то сам и мислио, него рекох "не верујем" баш због тога, што је као урођен доста редак случај.
  9. Није нормално колико врше притисак кроз медије на савест човека о томе како је геј океј. Нема ту никакве љубави, кажу да није болест (ајде, нек вам буде), али хир свакако јесте. Проблем настаје, онда кад неко ко није нормалан почне да сматра да јесте и почне друге да убеђује у то, чиме искривљује праве вредности као што су љубав и породица (родитељство) не били оправдао свој хир.
  10. 1. На јеврејском језику. 2. Апостолски сабор у Јерусалиму 49. год. - Да ли је потребно обрезање пре крштења? 3. Под 1. и 2. ок само место Арија треба да стоји Несторијева јерес. 4. 1. Гностицизам; 2. Маркионова јерес; 3. Аријева јерес.
  11. Одради добро пријемни (носи 60 поена).
  12. Сви свеци, ниђе грешног покајника на овоме свету!
  13. Потражи овде https://www.pouke.org/forum/topic/3306-скрипте.
  14. Трудећи се да истакну ко је већи гркофил, а ко већи русофил, изгубише негде себе на том путу.
  15. Сматрам да не постоје исконски пријатељски и непријатељски народи, све је ствар дипломатије и интереса (погледајмо у историји). Немогуће је истински волети неки народ или неки земљу, ако нисте лично упознали неког из тог народа или били у тој земљи.
  16. Вождовац: У славу Светог Василија Острошког Извор: http://spc.rs/sr/vozhdovac_u_slavu_svetog_vasilija_ostroshkog
  17. Вождовац: У славу Светог Василија Острошког Извор: http://spc.rs/sr/vozhdovac_u_slavu_svetog_vasilija_ostroshkog
  18. Постоји тест као предуслов за излазак на испит. Тест садржи 3 питања, потребно је остварити минимум 18 бодова од максималних 30, успешно урађен тест важи 3 испитна рока (у којем је рађен, и следећа два). Градиво за тест - http://glasovipisma.bfspc.bg.ac.rs/index.php/oglasna-tabla/135-gradivo-za-test-iz-starozavetne-istorije-i-egzegeze
  19. bnenad92

    Догматика

    Pitanja koja su bila na nekim ispitnim rokovima: 1. Problematika Prvog Vaseljenskog sabora 2. Prvorodni greh i ovaplocenje Hristovo. 1.Oros IV Vaseljenskog sabora 2. Sabornost Crkve 1. problematika Sedmog Vaseljenskog Sabora 2. Trijadoloske osnove eklisiologije; 1. Stvaranje sveta 2.Drugi Vaseljenski Sabor ; 1. dogmatsko ucenje Treceg Vaseljenskog sabora 2. delatnost Svetoga Duha u Ikonomiji spasenja i Svete tajne 1. Tumacenje Tajne Hristove u delima Sv Maksima Ispovednika 2. Prvorodni greh 1.apostolski kontinuitet 2.treci vaseljenski sabor 1. Bogolsovka problematika 6. Vas.Sabora 2. Eshatoloska dimenzija Crkve kod Svetog Maksima Ispovednika. 1. Разлика између теологије и икономије у контексту жртве Христове 2. Православно учење о Цркви (првородни грех и нови начин постојања) 1.Однос пневматолигије и Христологије у еклисиологији Православне Цркве 2. Катафатичко богословље jun 2011 1.Hristologija IV vaseljenskog sabora 2.Svetootacko ucenje o apostolskom prejemstvu septembar 1, 2011. Eklisiologija Sv. Maksima Ispovednika (u delu "Mistagogija") Bogoslovska problematika III Vaseljenskog sabora septembar 2.2011. Pravoslavno uchenje o Bogu Odnos Pnevmatologije i Hristologije unutar pravoslavne eklisiologije. oktobar: 1. Светоотачко учење о човеку и његовом назначењe 2. Првородни грех, оваплоћење и страдање Христово januar 31.1.2011. 1. Однос Христологије и Еклисиологије у православном предању 2. 7. васељенски сабор и учење Цркве о иконама Maj-juni 2013. Ucenje Pravoslavnih o Eshatonu i odnost u liturgijskom zivotu 7 Vaseljenski sabor.... jun-jul 2013. Dogmatika: Problem Bogopoznanja kod Svetih Otaca Pravoslavno ucenje o Svetoj Trojici ... septembarski 2013 1. Hristologija 1. i 4. Vaseljenskog Sabora 2. Odnos pnevmatologije i eklisiologije u pravoslavnom predanju oktobar 2013 Stradanje Hristovo i znacaj stradanja za nase spasenje Apostolstvo crkve i prejemstvo Oktobar 2 2013. 1. Ucenje Crkve o stradanju Hristovom i njegovom znacaju za nase spasenje. 2. Apostolstvo Crkve i apostolsko prejemstvo u pravoslavnom predanju. Februar 2014. 1. Bogoslovska problematika Drugog vaseljenskog sabora 2. Stvaranje sveta Априлски 2014 1.Богословска проблематика седмог Васељенског Сабора и православно учење о иконама 2.Православно учење о Богу Преузето са: https://www.facebook.com/groups/121659321197389/
×
×
  • Креирај ново...