Jump to content

Једна ствар која издваја хришћане од свих других

Препоручена порука

Управо сада, Toma рече

A blagodat se nalazi kod...?

super pitanje samo sto tu blagodat nevidim ni kod vas ni kod drugih. ono sto vi najcesce nazivate blagodat osetim i ja kada drmnem malo vise viskija ;) 

• Волим 1

force be with you! 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Predrag Pedja рече

postojale su i postoje zapisi o njima 

Који записи постоје?

Амон Ра је врховно божанство у Египту. Не знам да је он има Оца и Духа светога, а знам да је постојало још гомила богова, поред њега. И о каквој Светој Тројици можемо овде говорити?

Ако говориш о томе да се један бог јављао на три начина, што би рекли у три лица, то није Тројица, него три облика истог бога. Као што један глумац глуми и представља нам се у више лица, рецимо глуми у три улоге, то не значи да су у питању три човека.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Predrag Pedja рече

super pitanje samo sto tu blagodat nevidim ni kod vas ni kod drugih. ono sto vi najcesce nazivate blagodat osetim i ja kada drmnem malo vise viskija ;) 

A ko na ovom svetu, posle malo više viskija, može da vidi ... jednostruko?
:)))

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ђорђе Р рече

Који записи постоје?

Амон Ра је врховно божанство у Египту. Не знам да је он има Оца и Духа светога, а знам да је постојало још гомила богова, поред њега. И о каквој Светој Тројици можемо овде говорити?

Ако говориш о томе да се један бог јављао на три начина, што би рекли у три лица, то није Тројица, него три облика истог бога. Као што један глумац глуми и представља нам се у више лица, рецимо глуми у три улоге, то не значи да су у питању три човека.

ne samo kod egipcana nego i kod indijaca i kod vavilonjana. nije bio samo amona ra nego i drugi cija se imena ne secam ali iz tog prvobitnog trojstva proizilazili us  drugi bogovi kod indijaca i dan danas ima kipove boznstva jedan covek u tri lica rekoh nisu savrseno filosofski doterana ali to je to 

force be with you! 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Toma рече

Svevideći Bog,
i pored Svog jasnog uvida u naše neprekidne grešne motive, misli, reči i dela,
nama blagodatno daje Sebe

Офф: ово је врло интересантно, не знам како то иначе себи објашњавају други пошто све од набројаног траје коначно, тј. све то се дешава у одређеним временским интервалима. Осим Њега (како стоји након последњег зареза) који даје Себе.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...