Jump to content

Једна ствар која издваја хришћане од свих других

Препоручена порука

Једна једина ствар за коју сматрате да суштински разликује хришћане од верника других вероисповести? Образложења су добро дошла. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Џуманџи рече

Једна једина ствар за коју сматрате да суштински разликује хришћане од верника других вероисповести? Образложења су добро дошла. :)

bravo! bas me zanima sta ce biti receno na ovu temu. cestitam vam na ideji! :aplauz:

force be with you! 

Подели на овим сајтовима

Вероватно Хришћане највише издваја учење о нествореној природи и личностима нестворене природе. Начин на који доживљавамо живу везу са Богом... Инкарнација би такође била једна од различитости, тј. вечност индивидуе, која очекује васкрсење у бесмртност.

Колико год неке вере имале сличне корене или држе до неких идентичних уверења, ове ставке у целости одвајају Хришћане од осталих. За сада је тако:citac:

Подели на овим сајтовима

Други и ја, а не ја па други....пунота  насупрот празнине(насупрот ништа) и оно најважније рекла  бих суштинско,  а то је БИТИ уместо постојати

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Други и ја, а не ја па други....пунота  насупрот празнине(насупрот ништа) и оно најважније рекла  бих суштинско,  а то је БИТИ уместо постојати

Ово има и код нехришћана.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Сања Т. рече

Ово има и код нехришћана.

Бити уместо постојати тешко да има код других вероисповести сем хришћанске.

Постојати се односи на време, а бити на вечност, БИТИ је овде употребљено као метафора  рајског  есхатона. 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Hrišćanstvo je unapredilo civilizaciju...kad je prošlo mračni period. Možda će jednom islamske zemlje biti uber civilizacija i sa mrštenjem posmatrati ISIS kao otpad prošlosti. Inače, čovek kao čovek, ma koje religije bio, nema tu neke razlike.

Подели на овим сајтовима

Bogocovek - apsolutni paradoks svake zemljane logike, i uvek ono jedino Novo pod suncem.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Гајић  Молила бих понизно ваше величанственије да образложите ваше оплакахсмехотвореније...шта није јасно...:))) 

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, obi-wan рече

Bogocovek - apsolutni paradoks svake zemljane logike, i uvek ono jedino Novo pod suncem.

Ne u nekom opštem smislu jer je bilo raznih polu-bogova, smrtnika koji su postali bogovi, pa i bogova u ljudskom liku... ali u smislu Trojstva, ono kao tri su istovremeno i jedno, a i nisu jedno, (tj. kako god vi to već objašnjavate, da ne tražim sad preciznu formulaciju, razumemo se valjda) - to jeste baš originalna hrišćanska misao, koju druge religije nemaju...

(ovo ostalo što se navodi na temi... ne baš...)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 16 минута, Рапсоди рече

@Гајић  Молила бих понизно ваше величанственије да образложите ваше оплакахсмехотвореније...шта није јасно...:))) 

Покажи ми "бити" ван "постојати" confused1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...