Jump to content

Једна ствар која издваја хришћане од свих других

Препоручена порука

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

@Avocado @Џуманџи  u mom tekstu piše sve u skladu sa temom.

Ali je dobro da se otvorila nova tema.

Nismo se razumeli... nisam te optužio da je to što si napisao u neskladu sa temom, nego sam siguran da će nas dalja diskusija o tome odvući dalje od teme...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Nismo se razumeli... nisam te optužio da je to što si napisao u neskladu sa temom, nego sam siguran da će nas dalja diskusija o tome odvući dalje od teme...

Razumeo sam te potpuno, no moram malo i zbog drugih da naglasim.

Dobru stvar si uradio.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Blagodat - davanje nezasluženog.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Toma рече

Blagodat - davanje nezasluženog.

u cemu se ona sastoji? cuo sam da pricate o tome ali nisam video prakticne posledice od toga.

• Хахаха 1

force be with you! 

Подели на овим сајтовима

Pa kao i u Hrišćanskoj veri, i u pojedinim religijama postoji koncept 
milosti - tj. nedavanje zaslužene konsekvence za odredjene reči i dela.

Ali mislim da samo kod Boga Stvoritelja svega vidljivog i nevidljivog,
samo u Hrišćansko veroispovedanu postoji da Svevideći Bog,
i pored Svog jasnog uvida u naše neprekidne grešne motive, misli, reči i dela,
nama blagodatno daje Sebe a "uzgred" i poneku "privremenu a potrebnu sitnicu"
poput zdravlja, posla, porodice....

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!

Подели на овим сајтовима

Прочитао сам негде , и верујем да је ово једина ствар која Хришћанство одваја од осталих вера и чини је савршеном:

А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне;

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Dr Venko рече

Прочитао сам негде , и верујем да је ово једина ствар која Хришћанство одваја од осталих вера и чини је савршеном:

А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне;

Mislim da si u pravu... đainisti imaju još izraženiji stav o nenasilju, ali mislim da čak ni oni nemaju zapovest da ljube svoje neprijatelje, blagosiljaju ih, čine im dobro i mole se za njih...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Dr Venko рече

И то што верујемо да Бог има Сина.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Dr Venko рече

ima i ono sto zelite da drugi vama cine cinite i vi njima kod drugih postoji neaktivan princip te recenice

force be with you! 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Toma рече

Pa kao i u Hrišćanskoj veri, i u pojedinim religijama postoji koncept 
milosti - tj. nedavanje zaslužene konsekvence za odredjene reči i dela.

Ali mislim da samo kod Boga Stvoritelja svega vidljivog i nevidljivog,
samo u Hrišćansko veroispovedanu postoji da Svevideći Bog,
i pored Svog jasnog uvida u naše neprekidne grešne motive, misli, reči i dela,
nama blagodatno daje Sebe a "uzgred" i poneku "privremenu a potrebnu sitnicu"
poput zdravlja, posla, porodice....

nista sto nema i u drugim religijama

force be with you! 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Dr Venko рече

И то што верујемо да Бог има Сина.

Има и у другим религијама сина, ма има и читаву породицу :). Јединствена је света Тројица: Отац, Син и Свети Дух. Ни једна друга религија нема Свету Тројицу, јединицу у тројици и тројицу у јединици.

У другим религијама, ако се и стигло до тројице, ишло се и даље, па их је било четворица. Ал нигде није било да је то један Бог, а Тројица.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ђорђе Р рече

Има и у другим религијама сина, ма има и читаву породицу :). Јединствена је света Тројица: Отац, Син и Свети Дух. Ни једна друга религија нема Свету Тројицу, јединицу у тројици и тројицу у јединици.

У другим религијама, ако се и стигло до тројице, ишло се и даље, па их је било четворица. Ал нигде није било да је то један Бог, а Тројица.

gresis i u Egiptu i u Vavilonu i td postoji. ne postoji mozda u tako jakim filosofskim formulacijama ali postoji

force be with you! 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Predrag Pedja рече

gresis i u Egiptu i u Vavilonu i td postoji. ne postoji mozda u tako jakim filosofskim formulacijama ali postoji

Како може постојати у политеистичким религијама монотеистички Бог? Пошто те религије не постоје, лако је измислити било шта.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ђорђе Р рече

Како може постојати у политеистичким религијама монотеистички Бог? Пошто те религије не постоје, лако је измислити било шта.

postojale su i postoje zapisi o njima 

force be with you! 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Predrag Pedja рече

nista sto nema i u drugim religijama

A blagodat se nalazi kod...?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...