Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Ти си мало спор да укапираш: Са тог линка ми ископирај руски текст. Не цео, него тај цитат који су привели светлигорци. 

Ajd korak po korak da ne bude gluvi telefoni....:399149:,.... izdanje Rusi 2009. godina :

http://agionoros.ru/pdf/Kosma-slova-4df975.pdf

To je ovo za laksi pregled :

https://azbyka.ru/otechnik/Kosma_Etolijskij/slova/3_1

I, taj Ruski prevod 2009. je isti kao i prevod Svetigora bar Pouka 1 koliko sam video na brzinu :

https://svetosavlje.org/pouke-i-prorocanstva/15/

I o kakvom sad citatu pricamo to ti moras da navedes koji je tacno citat i gde je eventualno neslaganje izmedju Svetigore i Rusa,.... (ne mogu bas da ti citam misli ... jos i na daljinu....:stadaradim:)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 часа, Bokisd рече

I o kakvom sad citatu pricamo to ti moras da navedes koji je tacno citat

Није Бог дао жену за блуд, него за рађање деце. И да не спавате на једној постељи недељом и празницима, јер нас ђаво гурне у искушење. А ти, човече, да бежиш од туђе жене као од змије. И не само од туђе, него и од своје када је време. Ако твоја жена има оно што је уобичајено за жене или је затруднела, треба да се чуваш, или ако је родила и није испунила четрдесет дана, није се очистила. А ако хоћеш да се спојиш са својом женом, узми пример: питај ратара да видиш колико пута годишње сеје њиву. Једном, па је остави како је, па онда жање. А после опет, када хоће, поново сеје. Тако и ти, брате мој. Спојио си се са женом својом, занела је? Иди док не роди, док не испуни четрдесет дана и очисти се, а онда још сеј. И тако направи четрдесеторо, педесеторо деце. Хтео сам да ти кажем једну реч, али је постидно, па ћете ме осудити. Зар не видите животиње како се спајају док женка не зачне и спајају се поново тек када роди? А ми људи не стидимо се да будемо гори и од животиња. А, шта, ти ни то не можеш, тешко ти је? Учини друго. Смири се и реци да си недостојан, грешан и гори од животиња. Осуди себе самога и тако ће се Бог смиловати да те спасе. А да чиниш грех, да се хвалишеш, да говориш да си свет, може ли то бити? Саветујем вас као своју духовну децу. Рекох вам да је неумесно да вам ја то говорим, али шта опет да чиним? Гледајући свој род у каквом се стању налази, забринух се и рекох вам ово да бар неке користи имате.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zoran Đurović рече

Није Бог дао жену за блуд, него за рађање деце. И да не спавате на једној постељи недељом и празницима, јер нас ђаво гурне у искушење. А ти, човече, да бежиш од туђе жене као од змије. И не само од туђе, него и од своје када је време. Ако твоја жена има оно што је уобичајено за жене или је затруднела, треба да се чуваш, или ако је родила и није испунила четрдесет дана, није се очистила. А ако хоћеш да се спојиш са својом женом, узми пример: питај ратара да видиш колико пута годишње сеје њиву. Једном, па је остави како је, па онда жање. А после опет, када хоће, поново сеје. Тако и ти, брате мој. Спојио си се са женом својом, занела је? Иди док не роди, док не испуни четрдесет дана и очисти се, а онда још сеј. И тако направи четрдесеторо, педесеторо деце. Хтео сам да ти кажем једну реч, али је постидно, па ћете ме осудити. Зар не видите животиње како се спајају док женка не зачне и спајају се поново тек када роди? А ми људи не стидимо се да будемо гори и од животиња. А, шта, ти ни то не можеш, тешко ти је? Учини друго. Смири се и реци да си недостојан, грешан и гори од животиња. Осуди себе самога и тако ће се Бог смиловати да те спасе. А да чиниш грех, да се хвалишеш, да говориш да си свет, може ли то бити? Саветујем вас као своју духовну децу. Рекох вам да је неумесно да вам ја то говорим, али шта опет да чиним? Гледајући свој род у каквом се стању налази, забринух се и рекох вам ово да бар неке користи имате.

Brateee ovo ne može biti djelo svetog čovjeka. Ovo je pisao neko ko je prolupao skroz. :))

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Justin Waters рече

Brateee ovo ne može biti djelo svetog čovjeka. Ovo je pisao neko ko je prolupao skroz. :))

То ја и рекох, а Рођени и Боксит се ложе на овај текст, греје им душу... :sunce:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

То ја и рекох, а Рођени и Боксит се ложе на овај текст, греје им душу... :sunce:

Da bi provalio ovakav tekst ne trebaš čak biti ni ekspert. Ovo je jasno djelo nekog izlapelog monaha. Da su ovog pravila pridržavali naši pradjedovi ne bi pola nas ovdje bilo rođeno. Gdje poredi ženu sa oranjem zemlje je suvišno komentarisati. Ja bih ovakvu literaturu na lomaču. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Sve je ovo jedan Matrix, Crna rupa, ništa od ovoga nije istina, ljubav ne postoji, sve je izmišljeno, sve je samo igra uma (koji takođe ne postoji). A zanimljivo je brate, iako je san.. :pivo:

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Justin Waters рече

Da bi provalio ovakav tekst ne trebaš čak biti ni ekspert. Ovo je jasno djelo nekog izlapelog monaha. Da su ovog pravila pridržavali naši pradjedovi ne bi pola nas ovdje bilo rođeno. Gdje poredi ženu sa oranjem zemlje je suvišno komentarisati. Ja bih ovakvu literaturu na lomaču. 

Saš vidiš kad rodjeni izvede tekst da bi mi svetitelje na lomaču.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Saš vidiš kad rodjeni izvede tekst da bi mi svetitelje na lomaču.

Нема нам га Боксит са преводом... :coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Нема нам га Боксит са преводом... :coolio:

Eno ga muči ga besmrtna duša. On se trenira na ovakvim tekstom za neulazak u mitarstva.

Ali duša žudi za tajlanđajkom, pa preživljava pakao. Zato nije sabran.

Подели на овим сајтовима

Evo ima i ovo.:ani_biggrin: Arhimandrit Rafail Kerelin pored njega Rafailo Boljević.

Сексуална привлачност и страст се никада не могу назвати љубављу: то је велика обмана преко које ђаво заводи људе на пут пропасти.

Архимандрит Рафаил Карелин

122701067_2872194889732161_3303534213393576451_n.png?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=oOS9dxc8d1QAX_gg-QE&_nc_ht=scontent.fbeg5-1.fna&oh=50f28441e01179837504ba4f1a244c34&oe=5FBDE8DE

Подели на овим сајтовима

Komentar sa fejsubuka

Gledanje zene u tjelo , radja se pohota iz pohote blud. Sv Jovan Lestvicnik je fino kazivao , dusa kad ljubi , voli tjelo to je blud, sposobnost za ljubav pripada dusi .

ti trebas da se boris protiv svoji pet cula ,a ne da im udovoljavas.

I onda pozivanje na knjigu Nevidljiva Borba Sv Nikodim Agiorit il Nikodim Svetogorac.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

Evo ima i ovo.:ani_biggrin: Arhimandrit Rafail Kerelin pored njega Rafailo Boljević.

Сексуална привлачност и страст се никада не могу назвати љубављу: то је велика обмана преко које ђаво заводи људе на пут пропасти.

Архимандрит Рафаил Карелин

122701067_2872194889732161_3303534213393576451_n.png?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=oOS9dxc8d1QAX_gg-QE&_nc_ht=scontent.fbeg5-1.fna&oh=50f28441e01179837504ba4f1a244c34&oe=5FBDE8DE

Dajem ruku u vatru da su ovakvi imali pederske odnose noseći mantiju. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, grigorije22 рече

Сексуална привлачност и страст се никада не могу назвати љубављу:

Ja to ne bi potvrdio.

Očigledno se podvizavao u manastiru na taj način ali očigledno na krivom putu.

Izrekao je rečenicu u kojoj nema dalje. Možemo samo da se molimo za njega.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

Komentar sa fejsubuka

Gledanje zene u tjelo , radja se pohota iz pohote blud. Sv Jovan Lestvicnik je fino kazivao , dusa kad ljubi , voli tjelo to je blud, sposobnost za ljubav pripada dusi .

ti trebas da se boris protiv svoji pet cula ,a ne da im udovoljavas.

I onda pozivanje na knjigu Nevidljiva Borba Sv Nikodim Agiorit il Nikodim Svetogorac.

To je monaška literatura, po meni potpuno pogrešno, sve što treba jednom monahu, je zadobijanje Carstva Božjeg. Strast sama po sebi nije grešna, već je grešan put gde ti strast putuje. Treba putovati ka Hristu sa onim što imaš stvoreno i pokoriti svoju volju Njegovoj volji.

Izmišljanje šta je Božja volja, vodi pastvu u propast.

Da rezimiram, strast nije greh već je greh ne ići ka Bogu, kome je sve drugo manje važno.

Ići ka Bogu koji je spremio darove od kojih je najvažnije Carstvo Božje.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...