Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Родољуб Лазић рече

Е, Боки, Боки, никад од тебе либералан православац, који се сматра способним да одмерава и премерава Свете Оце и Предање. 

ima jedan je rekao (prividja mi se da je mozda i Rodja...:D) .... jeste teologija najvisa umna disciplina, ali je logika osnova svakog razmisljanja..... tako da pokusavam to da primenim....0512_music

P.S....i jeste Rodja...:mahmah:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, grigorije22 рече

Neće da bude, pročitaj ponovo. Zabranjuje se da uzmeš drugu ženu ako ti je prva umrla. Drugo, koliko je meni poznato zabranjeno je da bilo kome savetuješ da ide u monahe i još pominješ pakleni oganj. U monahe se ide samo po posebno prizivu Božjem. Ja ako napunim 80 godina idem u kaluđere. :ani_biggrin:

Јеси ли се оженио, брате, јеси ли родио децу? Ниси родио децу, умрла ти је жена? Не узимај другу, него постани калуђер и поради за душу своју, да у рај уђеш, а немој да узимаш много жена и стичеш сав свет, па да одеш у геену. Ако одеш у преисподњу, каква ти је корист?

Mislio sam da je u pitanju ona pouka od sv.Kozme koju sam ja postavio, tamo kaze tako.

Mislim da je ovo kljucno sto sam podebljao, bre Griso jel ti mislis da bi svetitelj tek tako slao ljude u pakao..... nema pametnija posla....:D

Ovo drugo je savet za monastvo po onome od ap.Pavla (vec sam postavio).

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

Марко, често ми за твој говор треба преводилац. Али нема везе, само ти причај. Вероватно је до мене.

Pa i ne treba da razumeš, kad smo ostali kod navedenih kvalifikacija te na to nisi odgovarao.

Ne možeš nešto da razumeš ako ne razumeš onda kad razumeš

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Mislio sam da je u pitanju ona pouka od sv.Kozme koju sam ja postavio, tamo kaze tako.

Mislim da je ovo kljucno sto sam podebljao, bre Griso jel ti mislis da bi svetitelj tek tako slao ljude u pakao..... nema pametnija posla....:D

Ovo drugo je savet za monastvo po onome od ap.Pavla (vec sam postavio).

Da, ali kaže ne uzimaj drugu postani kaluđer. Sad će cedimo komarce.:ani_biggrin: Mnoštvo i da hoćeš ne možeš jerbo je bračnost zakonom nedopustiva.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa i ne treba da razumeš, kad smo ostali kod navedenih kvalifikacija te na to nisi odgovarao.

Ne možeš nešto da razumeš ako ne razumeš onda kad razumeš

Драги ми је да си ме послушао и наставио да причаш. Слободно, и не дај се ометати. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Родољуб Лазић рече

Драги ми је да си ме послушао и наставио да причаш. Слободно, и не дај се ометати. 

Nisam ni tražio slobodu.

Baš je veseo dan. Preširuješ scenu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, grigorije22 рече

Da, ali kaže ne uzimaj drugu postani kaluđer. Sad će cedimo komarce.:ani_biggrin: Mnoštvo i da hoćeš ne možeš jerbo je bračnost zakonom nedopustiva.

Ma komplikujes, reko je ako nemas decu tj. nisi izrodio decu (kako tacno kaze Kozma) i umre ti zena (ne znamo u kojem je dobu muz, deluje mi da nisu bili bas tako mladi kad vec nisu uspeli da izrode decu) i takvom kaze bolje je da vec kad si u takvoj situaciji da se posvetis monastvu..... nego mozda da krene i ima vise zena i da luduje, ..... sigurno nije rekao bas napamet, mozda se sretao sa slicnim primerima i rekao je kao duhovnu pouku i opomenu da sta moze da se desava u takvim situacijama.

Nemoj svetitelja da shvatas bas tako olako, kao da nije shvatao sta je brak, sta je monastvo i sta je savet i sta je pravilo i zakon. Jos i ne znamo tacno da li se obracao nekom licno ili uopste ili samo hriscanima ili svima ...itd...

Подели на овим сајтовима

Лазар Томановић наводи податак да је Николо Томазео био неколико година у прогонству на Крфу и да је записао шта је чуо међу Грцима. Они су преносили предање светог Козме Етолског, да ће Грцима спасење од Турака доћи из Црне Горе.

12:smeha::))12:smeha:

Е, у ово само Боксит и Рођени могу да верују! Грци сус се ослободили Турског ропства 1830, а спасење им није дошло из Мавромуније, него од Руса, Британаца и Француза. Ерго, ово пророштво се показало погрешним, осим ако Боксит и Рођени не узму да га бране као адвентисти промашена пророштва Јелене Вајт! :D

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Лазар Томановић наводи податак да је Николо Томазео био неколико година у прогонству на Крфу и да је записао шта је чуо међу Грцима. Они су преносили предање светог Козме Етолског, да ће Грцима спасење од Турака доћи из Црне Горе.

Е, у ово само Боксит и Рођени могу да верују! Грци сус се ослободили Турског ропства 1830, а спасење им није дошло из Мавромуније, него од Руса, Британаца и Француза. Ерго, ово пророштво се показало погрешним, осим ако Боксит и Рођени не узму да га бране као адвентисти промашена пророштва Јелене Вајт! :D

Nemoj ti sad tu meni proroštvo, nego da dokažeš da je onaj tekst što sam postavio falš. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, grigorije22 рече

Nemoj ti sad tu meni proroštvo, nego da dokažeš da je onaj tekst što sam postavio falš. :ani_biggrin:

Не могу!:)) Победио је Роћко! Сви ти текстови су аутентични. Ево из првог превода на руски Козминих Поука: "На сегодняшний день найдено двадцать шесть текстов поучений Космы Этолийского. Они записаны в разное время, имеют различную степень достоверности". Али Роћко по мокраћи зна да је оно аутентични цитат!12:smeha:

Подели на овим сајтовима

У Святого были разные поучения, произнесённые в разных населённых пунктах, перед разной аудиторией и в различных обстоятельствах. И их было, вероятно, не двадцать шесть, а несколько сотен, если не тысяч... В нашем издании публикуются восемь наиболее характерных типов поучений святого Космы Этолийского, собранных в рамках одного издания крупнейшим исследователем творческого наследия Святого Иоаннисом Менуносом.

ЗАТО вам велим да постоји много лажних текстова као онај о црногорским ослободиоцима, или кад кобајаги кад каже: Куните Папу сваки дан! - Очигледно је неки латиномрзац, као што су Роћко и Боксит, то измислио. 

Подели на овим сајтовима

Кога интересује више: http://agionoros.ru/pdf/Kosma-slova-4df975.pdf

У нас нет ни одного свидетельства, что проповедник сам записывал свои поучения. Как справедливо отмечает Мария Мамасула: «если бы существовало поучение, записанное самим Святым, оно было бы найдено или о нём сохранилось бы свидетельство».

До недавнего времени многие учёные полагали, что нет оснований говорить о прижизненной записи и распространении поучений, одобренных самим Космой Этолийским.1 Тем не менее ряд свидетельств, собранных нами, позволяют предположить, что прижизненные записи существовали.

Дакле, јасно је да су неке ствари записивали тахиграфи, а оне су после биле преписиване и редиговане. Зато ми само испитујући случај по случај можемо говорити за неке да су вероватно аутентичне, иако их сам светац није записао или дао одобрење за ширење.  

Подели на овим сајтовима

Ја проверих сада ово руско издање и у њему нема инкриминисаног одломка. Издање је 2009 и урађено, како наведох, са најбољег грчког изворника. 

Нека нам га сада Рођени пронађе. :ani_biggrin: 

Подели на овим сајтовима

Ерго, ја се професионално бавим реконструкцијом и аутентизацијом отаких текстова. То је мој занат. Чим сам прочитао ону глупост, схватио сам да је фалсификат, без да проверавам. Јер кад видиш глупост и да је покровитељ Светигора, онда знај да је текст лажни. Нема да погрешиш. 

Баналан пример: Ориген каже да је Ферари најбоље ауто на свету, а то је објављено у Светигори. Не треба ти никаква интелигенција да укапираш да је то лажна изјава, а коју је могуће Рођени пласирао. 

Зато се чувајте, јер ови шарлатани иду наоколо и ричу не би ли како могли и изабране да преваре и прождеру.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Sto, mozda je pobeda crnogorske vojske nad napoleon vojskom bila simbol buducih poraza od rusa i dalja oslobodjenja naroda i od turaka..... 0512_music ... tako da Rodja i Boksit mogu to sve da prihvate ako je u kontekstu.

Salim se,:D .....  sta sam sve cuo kakva sve razna prorocanstva postoje u Grckoj od raznih svetitelja i o oslobodjenju same Grcke i oslobodjenju Carigrada, ovo je mali primer. I sta je tu originalno, sta je tacno, da li je to bas od tog i tog svetitelja, to tesko moze da se razmrsi.

Pa razna Ruska prorocanstva, koliko se secam i Bugari imaju nesto.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...