Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

Ја колико сам сконтао, "србијанац" се користи за Србе из уже Србије, значи ван Војводине и Косова. А рекао бих да га највише користе Хрвати, где је то практично синоним за "Србин". "Србијански председник Александар Вучић..." и сл.

Kapiram, al` mi nema pameti nimalo. Ja sam Srbin sumadinac, ne znam kako drukcije da se odredim. Zamisli da kazes da si Srbin srbijanac... uza Srbija je besmislena vestacka tvorevina, nema nikakvog uporista ni u istoriji, kamoli u geografiji. Prosto nije nikla prirodno, nego neki sekretar partije seo i nacrtao olovkom.

Dok recimo, sasvim normalno mi zvuci "Srbin hercegovac", ili "Srbin bosanac", ili "Srbin macvanin"... jer su to sve stari i dobro poznati geografski termini.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 40 минута, Goku рече

A ko su Bosanci? Krajišnici, Semberci, Podrinjci itd??? 

Рекох, људи из Босне. И као што рече Оби, сасвим је нормално рећи Србин босанац, Србин херцеговац, Србин шумадинац, итд. Али, замисли Србин србијанац. Зар то није бесмислено?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, GeniusAtWork рече

Ја колико сам сконтао, "србијанац" се користи за Србе из уже Србије, значи ван Војводине и Косова. А рекао бих да га највише користе Хрвати, где је то практично синоним за "Србин". "Србијански председник Александар Вучић..." и сл.

Hrvati taj izraz koriste za Srbe iz Srbije (uključujući Vojvodinu i Kosovo, ako i kad Kosovo smatraju delom Srbije). "Srbijanski predsednik" im znači isto što i predsenik Srbije, mada je pitanje da li bi taj izraz upotrebili ukoliko predsednik Srbije ne bi bio Srbin.

Izraz je (po meni) neprirodan jer se ne koristi ni za jednu drugu naciju... ne postoji poseban izraz za Hrvate iz Hrvatske, Mađare iz Mađarske, Slovake iz Slovačke i slično...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, obi-wan рече

Dok recimo, sasvim normalno mi zvuci "Srbin hercegovac", ili "Srbin bosanac", ili "Srbin macvanin"... jer su to sve stari i dobro poznati geografski termini.

Dodik se buni i protiv takvih podela:

http://rs.n1info.com/a338259/Svet/Region/Dodik-Mi-nismo-bosanski-Srbi-mi-smo-Srbi.html

http://www.telegraf.rs/vesti/politika/2925976-dodik-mi-nismo-bosanski-srbi-mi-smo-srbi-deo-jednog-jedinstvenog-naroda-foto

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Па изгледа да Додик меша географију са националношћу. Наиме он каже: ,,Нисмо ми босански Срби, ми смо део истог народа". Па нико и не спори да смо сви један народ, јер ако ти кажем да си босански Србин не значи да си припадник другог неког народа, него исто српског само си из друге области.

Подели на овим сајтовима

Jos kad bi znao o cemu prica... kao kad bi ja reko "ja nisam sumadijski Srbin, ja sam Srbin". Sedi covek na vrhu, a ne zna da razlikuje narod od geografije.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Сања Т. рече

Оде у неколико офф- ова.

Тражим правду за Календарче ! :smeh1:

Posle sexa obicno dolaze "ozbiljne" teme...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Де си ти , у сред поста, дош'о на ову тему, са тим....аватаром :smeh1: :POPOcorn1:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Сања Т. рече

Де си ти , у сред поста, дош'о на ову тему, са тим....аватаром :smeh1: :POPOcorn1:

Šta fali avataru? :)

Avokado je skroz postan... ;)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

Jos kad bi znao o cemu prica... kao kad bi ja reko "ja nisam sumadijski Srbin, ja sam Srbin". Sedi covek na vrhu, a ne zna da razlikuje narod od geografije.

Ma zna on to odlično... ali ima i neke poente u tome što priča i što želi da istakne... jer se ipak izraz "šumadijski Srbi" ne koristi ni približno toliko koliko "bosanski Srbi"... niti se ovaj drugi izraz koristi samo geografski, već uglavnom politički...

Подели на овим сајтовима

Šta fali avataru? :)

Avokado je skroz postan... ;)

Ма авокадо јест постан, ал ја много гледам у Календарче изгледа, па ми се свашта привиђа :D;):)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Сања Т. рече

Ма авокадо јест постан, ал ја много гледам у Календарче изгледа, па ми се свашта привиђа :D;):)

giphy.gif

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Сања Т. рече

То може да значи и још sexa? :0205_whistling:

Videcemo...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...