Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Bokisd рече

Pa, slicno sam i rekao malo ranije. U tom smilsu nema velikog neslaganja.

Ali, opet, stoji i ona rec od apostola, da, ....'А неожењеним и удовицама велим: добро им је ако остану као и ја што сам'......

Nista to ne dodaje narocito na tu stranu, pogotovo ne kako ti to sad zamisljas - crno i belo.

Jer da bi sagledao to pitanje, treba malo vise da citas otacke literature i o hriscanskom braku, npr. Zlatousta, ali i druge Oce.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Мени је дао и жену и децу да се подвизавам читавог живота ... онако.

А некоме је дао овако.

Кад Бог даје, онда даје свима исто и не фаворизује никога, јер је за Њега и овако и онако непрекидна молитва и служба Богу.

Плашим се да ти напишем оштрији одговор, јер сам уверен да имаш неку унутрашњу муку.

Jasno.

VSB, ja nisam nigde napisao nesto protiv braka i bracnog zivota, slobodno napisi ostriji odgovor, ko' da nisi do sad bio 'preostar'... :stadaradim:

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Nista to ne dodaje na tu stranu, jer da bi sagledao to pitanje, treba malo vise da citas otacke literature o hriscanskom braku, npr. Zlatousta, ali i mnoge druge.

Slazem se, za one u braku odgovarajuca litelatura koja daje 'odgovarajuce' pouke o duhovnom napredovanju u braku.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Slazem se, za one u braku odgovarajuca litelatura koja daje 'odgovarajuce' pouke o duhovnom napredovanju u braku.

Nije uopste toliko bitna ni literatura, koliko nepatvorena iskrenost i predanost Drugom. To moze da se nauci bez ijedne jedine knjige.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Bokisd рече

Naravno, niko i ne prica, da je to nesto prljavo i gresno kada je u braku.

Djavo nas u ovoj celoj prici, nagovara na neuzdrzanje, a, brak sluzi vernima da ih djavo ne kusa u tom pravcu. Zbog toga i apostol savetuje apstinenciju samo po dogovoru, jer, onaj supruznik koji se ne slaze ( jer ne moze da se uzdrzi ) , njega djavo moze da iskusa i krivica je na drugom supruzniku sto bez dogovora sa drugim ( supruznikom ) ulazi u apstinenciju.

A jadan Đav'o koliko posla ima s nama..treba te sve ljude nagovorit na seks,nije to lako..7896634oprosti ali uhvatio me sarkazam..

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Isusovo magare рече

A jadan Đav'o koliko posla ima s nama..treba te sve ljude nagovorit na seks,nije to lako..7896634oprosti ali uhvatio me sarkazam..

• Оплаках :)) 1

force be with you! 

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Predrag Pedja рече

kako ti tumacis ovo:

Pesme 4:8 Pođi sa mnom s Libana, nevjesto, pođi sa mnom s Libana. Siđi s vrha Amane, s vrha Senira i Hermona, iz lavljih spilja, s planina leopardskih.
 Srce si mi ranila, sestro moja, nevjesto, srce si mi ranila jednim pogledom svojim, jednim samim biserom kolajne svoje.
 Kako je slatka ljubav tvoja, sestro moja, nevjesto! Slađa je ljubav tvoja od vina, a miris ulja tvojih ugodniji od svih mirisa.
 S usana tvojih, nevjesto, saće kapa, pod jezikom ti je med i mlijeko, a miris je haljina tvojih kao miris libanski.
 Ti si vrt zatvoren, sestro moja, nevjesto, vrt zatvoren i zdenac zapečaćen.
Mladice su tvoje vrt mogranja pun biranih plodova:
 4:14 nard i šafran, mirisna trska i cimet, sa svim stabljikama tamjanovim, smirna i aloj s najboljim mirisima.
 4:15 Zdenac je u mom vrtu, izvor žive vode koja teče s Libana.

6:4 Lijepa si, prijateljice moja, kao Tirsa, krasna si kao Jeruzalem, strašna kao vojska pod zastavama.
 6:5 Odvrati oči svoje od mene jer me zbunjuju. Kosa je tvoja kao stado koza koje silaze s Gileada.
 6:6 Zubi su ti kao stado ovaca ostriženih kada s kupanja dolaze: idu dvije i dvije kao blizanke i nijedna nije osamljena.
 6:7 Kao kriške mogranja tvoji su obrazi pod koprenom tvojom.
 6:8 Ima šezdeset kraljica, osamdeset inoča, a djevojaka ni broja se ne zna.
 6:9 Ali je samo jedna golubica moja, savršena moja, jedina u majke, izabrana u roditeljke svoje. Vidjele su je djevojke i nazvale je blaženom, a kraljice i inoče hvale su joj izrekle.

da, ovdje je to obrnuto, nevjesta pjeva mladoženji .... ženske spremite lotos maramice, bice plakanja ....

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Isusovo magare рече

Исусова краљица. :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Гости
1 hour ago, Bokisd рече

Ali, Gajicu, ovde sam prakticno izjednacio brak i monastvo, ako se svako u svom pozivu trudi maksimalno moguce u tom nekom ugadjanju Bogu.

Gde je onda problem ?

Па има нешто што претходи верности без условљавања  и поштовању Бога у другом коју ти не копчаш ни код алпиниста, нити код ових што возе породицу по серпетинанама :)))

Где Бог рече да му угађамо? Што би му угађао? Није ли лицемерна и смртоносна тежња: слепо и ревносно "угађање Богу"?  И Кога ко дефинише и препознаје за Бога?

Ако се радујем својој жени. Да ли сам са њом по нагону из сушти, или нагон стављам у власт хотимичног?

Ако је се са женом по нагону из сушти, зар се онда не сличи стоци, па се још и упада дубље од тога? 

Зашто се дакле монах одриче породице? 

Док си ожењен, знај да си везан и заветован, дакле у аскези си-постиш, а од кога и зашто? 

Где раздвајаш житејско од Божјег? Баш ме занима.

Подели на овим сајтовима

Eto sta ti je zamor i zasicenost... sad citam naslov teme kao "Seksualni odnosi po Kalemegdancetu"...

Подели на овим сајтовима

Где уствари пише у Писму или се налази у Предању, да је пост између осталог и одрицање од брачне постеље?

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, obi-wan рече

Eto sta ti je zamor i zasicenost... sad citam naslov teme kao "Seksualni odnosi po Kalemegdancetu"...

Истопио се снег, тако да ништа... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Где уствари пише у Писму или се налази у Предању, да је пост између осталог и одрицање од брачне постеље?

1. Kor. 7-5

• Волим 1

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ninaana рече

1. Kor. 7-5

Сад ћу да проверим, ако тога тамо нема изрибаћу ти нос чоколадом.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...