Jump to content

Како верници виде себе у односу на свет

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 33
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

On 20. 2. 2018. at 20:37, Џуманџи рече

Добро је кад те не мрзи да обавештаваш "јавност" о себи. :shuntavilo:

Expand  

to je moj odnos sa svetom

Подели на овим сајтовима

On 20. 2. 2018. at 14:37, Миxајлo рече

Od rane mladosti sam izgradio neki vid superega koji je bio potkrijepljen mojim raznim talentima i mojom svestranošću

Expand  

Malo si me zbunio ovde, pretpostavljam da pod superegom podrazumevaš neki naduvan/velik ego. Kod čika Frojda ova reč ima drugo značenje.

Подели на овим сајтовима

Nesto vako, poletno, ritmicno, veselo :D

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

On 20. 2. 2018. at 21:53, Branislav81 рече

Malo si me zbunio ovde, pretpostavljam da pod superegom podrazumevaš neki naduvan/velik ego. Kod čika Frojda ova reč ima drugo značenje.

Expand  

Trebao sam samo dodati crticu između super i ega, moja greška. Ne, mislio sam ono što pretpostavljaš, njegova filozofija mi je previše očekivana, obična što jedan um može da da, tako da nisam nikakav štovalac njega, a i znam šta si pitao i zbog čega si me pitao, jer izgleda je sad postalo in citirati ga, vidim svakakav narod nešto tu haha.

Подели на овим сајтовима

On 20. 2. 2018. at 22:02, Миxајлo рече

Trebao sam samo dodati crticu između super i ega, moja greška. Ne, mislio sam ono što pretpostavljaš, njegova filozofija mi je previše očekivana, obična što jedan um može da da, tako da nisam nikakav štovalac njega, a i znam šta si pitao i zbog čega si me pitao, jer izgleda je sad postalo in citirati ga, vidim svakakav narod nešto tu haha

Expand  

Ma ne, stvarno sam se zbunio dok sam čitao tvoj post. Crtica u mom slučaju ne bi ništa promenila, ni ne znam kako se pravilno piše, ako pravilo postoji.

Подели на овим сајтовима

On 20. 2. 2018. at 13:00, Џуманџи рече

Нисам сигурна како треба протумачити ову слику, да будем искрена. :)

Expand  

uhh ta slika govori hiljadu reci :) neke od njih su: decak zarobljen u telu coveka, trazi smisao u besmislu, neprolazno u prolaznom, odgovore na pitanja koja nemaju odgovor i koji je cesto usamljen zbog toga. On zna da je dusa vecna, da je Bog beskonacan, da je jedino sto je zaista bitno i vazno jesu plemenite osobine i vrline koje nas krase i zbog kojih sebe mozemo da nazovemo ljudima. Ali cesto se ponasa suprotno tome i ne odleva raznim iskusenjima, koja ga jos vise udaljavalju od onoga sto trazi. :) ukratko ...na sve to me podseca ova slika :) 

Подели на овим сајтовима

On 20. 2. 2018. at 21:56, Инкогнито рече

Помаже Бог;

Па ми нисмо од света браћо и сестре!

Expand  

Pa nismo, ali živimo u ovom svetu. :)

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...