МилошБГ Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Сабор доноси одлуку ко је епископ, том епископу се даје могућност да у име цркве рукополаже и поставља, они њему одговарају а он одговара цркви. Ако нешто ради против цркве и противно цркви, одговараће сабору. Ствар је јасна Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 9 минута, МилошБГ рече Сабор доноси одлуку ко је епископ, том епископу се даје могућност да у име цркве рукополаже и поставља, они њему одговарају а он одговара цркви. Ако нешто ради против цркве и противно цркви, одговараће сабору. Ствар је јасна Tako je i šta ti veliš? Da ćutimo na gluposti i da prihvatimo da se Telo Hristovo daje kako kome padne na pamet da odlučije o tome. Gde je rečeno, da je Episkop rekao da se odlučuje od Čaše svako ko puši? Zi se pozivaš na manastirski tipik, pa potom na sabor, pa na episkopa i kao po običaju čini ti se, misliš da ima blagoslov, sugurno ima itd.. Pri tom takvu praksu koju ti navodno ne odobravaš opet pravdaš time da je neki episkop, to mogao da nadje u veri svetih otaca i na sve to začiniš i svoju priču o štetnosti duvana i kako tebe duvanom ubijaju u firmi a ako te u firmi, onda sigurno i kući to rade. I na svaki moj komentar, ti imaš samo priču, ša to je greh. Niko ovde nije ni usporio da je pušenje greh. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 10 минута, МилошБГ рече Сабор доноси одлуку ко је епископ, том епископу се даје могућност да у име цркве рукополаже и поставља, они њему одговарају а он одговара цркви. Ако нешто ради против цркве и противно цркви, одговараће сабору. Ствар је јасна Jasna je nego je tvoj način nejasan, jer ne znaš da li je episkop dozvolio takvu praksu, da jeste bila bi na nivou cele eparhije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Па ко ти написа грех... Ја ти кажем, иди протествуј пред патријаршијом, шта желиш од мене...такво је устројство и то ти је то. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Jasna je nego je tvoj način nejasan, jer ne znaš da li je episkop dozvolio takvu praksu, da jeste bila bi na nivou cele eparhije. Зато и кажем сваки манастир има своје устројство и своје благослове. Ако је игуман нови игуман по самом устоличењу ово изјавио из наслова, онда је јасно да није то урадио без благослова епископа. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 54 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Crkva ima stav po pitanju ko sme i zbog čega da odbije nekog od Čaše. Tako da ako vama može bacati prašinu u oči meni ne može. И има ли реакција и санкција за оне који крше тај став? Ако уопште има то је ретко. А знаш сигурно да у деловима банатске ни бебама ван поста не дају да се причесте, јер кажу тако им рекао епископ. Имам ближње тамо који једва чекају пост да би се причестили. И шта сад? Овај што одбија пушаче ако макар не одбија бебе још испаде да је и супер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 1 минут, МилошБГ рече Зато и кажем сваки манастир има своје устројство и своје благослове. Ако је игуман нови игуман по самом устоличењу ово изјавио из наслова, онда је јасно да није то урадио без благослова епископа. Kako je tebi sve jasno, blago tebi, sigurno te drugari bledo gledaju kad im razjašnjavaš. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 11 минута, Vladan3 рече И има ли реакција и санкција за оне који крше тај став? Ако уопште има то је ретко. А знаш сигурно да у деловима бачке ни бебама ван поста не дају да се причесте, јер кажу тако им рекао епископ. Имам ближње тамо који једва чекају пост да би се причестили. И шта сад? Овај што одбија пушаче ако макар не одбија бебе још испаде да је и супер Nema više šta sad.. zato i govorimo, zato smo tu. Čuj rekao mi vladika....i šta, niko neće napisati pismo vladici, smo mi i dalje elementarno nepismeni? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 2 минута, Vladan3 рече И има ли реакција и санкција за оне који крше тај став? Ако уопште има то је ретко. А знаш сигурно да у деловима бачке ни бебама ван поста не дају да се причесте, јер кажу тако им рекао епископ. Имам ближње тамо који једва чекају пост да би се причестили. И шта сад? Овај што одбија пушаче ако макар не одбија бебе још испаде да је и супер Код мене је то причешће ван поста још увек онако вију вију, али се деца причешћују, ово први пут чујем. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Да прекинемо полемику! Очит пример како не рукополажу теологе пушаче ЕНДЕ АлександраВ, Volim_Sina_Bozjeg, Tavita and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 2 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 @Милан Ракић sav si nepobožan blago meni Милан Ракић, Paradoksologija and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Nema više šta sad.. zato i govorimo, zato smo tu. Čuj rekao mi vladika....i šta, niko neće napisati šismo vladici, smo mi i dalje elementarno nepismeni? Па нека пишу. Ја бих и писао да се то овде дешава не гледам ко је ко. И не би ми било ни први пут јер сам био оклеветан па сам ваздан писао... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Управо сада, Vladan3 рече Па нека пишу. Ја бих и писао да се то овде дешава не гледам ко је ко. И не би ми било ни први пут јер сам био оклеветан па сам ваздан писао... Zato I ovde pišemo I neću da mešam temu o štetnosti duvana sa temom o štetnosti određenih poteza duhovnika. Dakle to su dve zasebne teme I jedno I drugo je štetno. Utoliko je tema komleksija. Evo primer o.Joil, dok je bio na Ostrogu, sam priča čovek posle toga, kaže došla jedna porodica I molila se pred kivotom v.Vaslija za zdravlje svog deteta, pošto je bilo bolesno. Joil I'm kaže, prvo ih pita da li puše, oni potvrdno odgovore, pa I'm posle kaže ovako: Uzmite I prekinite pušenje I molite se Bogu za dete. Kasnije na žalost to dete je umrlo, oni se ponovo videli sa Joilom I on ih pitao da li su ostavili duvan, oni mu rekli da nisu I on je zaključio eto kako oni nisu za to dete hteli da učine ništa, čak nisu ni ostavili duvan jer I'm je on to rekao. Meni ova priča nije normalna. TSCHeTSCHen and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 14 минута, МилошБГ рече Код мене је то причешће ван поста још увек онако вију вију, али се деца причешћују, ово први пут чујем. Има и овде се појавио један пар, види се да су озбиљни верници али, колико видим нисам сигуран, некад причесте бебу некада не, сами од себе а нико им не брани нити их шта пита. То ми је још невероватније. Баш ћу да питам ове моје да ли сам добро видео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 22 минута, Vladan3 рече А знаш сигурно да у деловима бачке ни бебама ван поста не дају да се причесте, јер кажу тако им рекао епископ. Имам ближње тамо који једва чекају пост да би се причестили. И шта сад? Овај што одбија пушаче ако макар не одбија бебе још испаде да је и супер То је поп измислио такве глупости код бачког владике не пролазе. Новосадске цркве пуне деце и народа који се причешћују сваке недеље. Volim_Sina_Bozjeg, АлександраВ, Tavita and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука