Jump to content

Бискуп Владо Кошић: Усташтво није био фашизам него организовано војно деловање у одбрани Хрватске као државе

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 38 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

Знаш шта сад? Стварно сам ти захвална што изазиваш и тиме присиљаваш на правилна објашњења људима који читају. Јер, најчешће мислим да људи све то већ знају што знам и ја, али није тако, није цео свет имао прилике да слуша о свему томе од познавалаца и то понекад схватим. 

Хвала ти. 

Hvala i tebi. Još nešto. Dijalog je razgovor ravnopravnih osoba koji poštuju tudje uvjerenje. A ne kao na ovom videu ovaj mladenec koji si o sebi misli da je sišao s ne znam kakvih nebesa i dobrohotno nam dijeli svoju blagodat, on čak tamo ljudima i prijeti da ako ga ne poslušaju i ne shvate ozbiljno rodice se ponovo u sljedecoj reinkarnaciji. Pogledajte tih nekoliko 4-5 minuta do kraja pa cete se složit sa mnom da to nije baš način. :D 

A ekumenizam je o ravnopravnom dijalogu, medjusobnom uvažavanju i o zajedničkom traženju rješenja a ne o povišenosti, aroganciji i monologu gluvih.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

Ево рећи ћу ти ја.

Православно Источно Хришћанство је имало и наставља да има пуно Епископа, пуно апостолских столица.

Западно Хришћанство има само једну апостолску столицу, ту Светога Апостола Петра.

На Истоку су се сви заједно договарали, како кажемо саборно, око тога која је вера тачна и права, на Западу је од неког тренутка сам један човек доносио одлуке о томе која је вера тачна и права. Од тог тренутка западни Хришћани напуштају саборност Цркве и покушавају да једном речју доказују да је таква њихова вера општа, заједничка свима, васељенска, али није. То је вера једног човека наметнута свима који му следе.   

Ti si ta koja izaziva, ahahahaha. Ovdje si izašla s takvom dezinformacijom da ne kažem lažima i sad treba da ti to aminujem. Pa spor nije ni nastao što je Zapad ili Istok imao toliko i toliko "apostolskih stolica", informiši se malo bolje, neposredno pred raskolom je cijela Afrika bila pod jurisdikcijom Rima i cijeli Balkan do pred sami Solun takodjer pod jurisdikcijom Rima pa sve te apostolske stolice, katedre i dijeceze, eparhije itd.  koje su bile tamo su ustvari te naše.  A šta apostolska stolica sv. Jakova u Portugalu itd. Svejedno na kraju krajeva spor nije nastao zbog tog što je tih stolica bilo ili nebilo negdje vec samo zbog jedne jedine a to Petrove u Rimu za koju mi smatramo da su za nju vezana ta ključna obecanja  Kristova Crkvi. A kad se u raspravi započne odmah ovako dezinformacijom  i uzme s tog lošeg kraja onda naravno da se necemo moci složiti ni u čemu. A sabornost crkve su napustili ti koji su prvi počeli prekrajati ii nerespektovati zvorno značenje i smisao tih obecanja o stijeni, Petru i ključevima.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zayron рече

A sabornost crkve je napustio ko je počeo prekrajati izvorno značenje i smisao tih obecanja o stijeni, Petru i ključevima.

Ovo je Zayrone, skroz nelogicno.

Ne mogu zajedno da bude i sabornost i stena i kljucevi. Znaci, upravo suprotno,  onaj ko je uzeo stenu i kljuceve, prekrsio je i sabornost. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Ovo je Zayrone, skroz nelogicno.

Ne mogu zajedno da bude i sabornost i stena i kljucevi. Znaci, upravo suprotno,  onaj ko je uzeo stenu i kljuceve, prekrsio je i sabornost. 

Sabornost oko pastira, Petrova nasljednika. Sabornost je oko nečega ili nekoga! A jedna i jedinstvena Crkva ima i jednog pastira oko kojeg je okupljena a njegovo ime znamo iz Jevandjelja. To su kod nas osnovi, o tom znaju naša djevca u prvvim razredima osnovne na vjeronauiku a za vas je to novost? Kako misliš bit saboran sam sa sobom jer si se okupio oko sebe? Svi apostoli su bili sabrani oko Isusa a svi episkopi su sabrani oko pape. Nisu ni apostoli bili sabrani oko samih sebe niti su imali valjda nekakav "sindikat apostola"! 

Ni za ovo nikad niste čuli?

Kao što mene zna Otac i ja znam Oca; i dušu svoju polažem za ovce. 16 I druge ovce imam koje nisu iz ovog tora, i one mi valja dovesti; i čuće glas moj, i biće jedno stado i jedan pastir.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Zayron рече

Ti si ta koja izaziva, ahahahaha. Ovdje si izašla s takvom dezinformacijom da ne kažem lažima i sad treba da ti to aminujem. Pa spor nije ni nastao što je Zapad ili Istok imao toliko i toliko "apostolskih stolica", informiši se malo bolje, neposredno pred raskolom je cijela Afrika bila pod jurisdikcijom Rima i cijeli Balkan do pred sami Solun takodjer pod jurisdikcijom Rima pa sve te apostolske stolice, katedre i dijeceze, eparhije itd.  koje su bile tamo su ustvari te naše.  A šta apostolska stolica sv. Jakova u Portugalu itd. Svejedno na kraju krajeva spor nije nastao zbog tog što je tih stolica bilo ili nebilo negdje vec samo zbog jedne jedine a to Petrove u Rimu za koju mi smatramo da su za nju vezana ta ključna obecanja  Kristova Crkvi. A kad se u raspravi započne odmah ovako dezinformacijom  i uzme s tog lošeg kraja onda naravno da se necemo moci složiti ni u čemu. A sabornost crkve su napustili ti koji su prvi počeli prekrajati ii nerespektovati zvorno značenje i smisao tih obecanja o stijeni, Petru i ključevima.

Da li je papstvo postojalo početkom IV veka?

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zayron рече

Sabornost oko pastira, Petrova nasljednika. Sabornost je oko nečega ili nekoga! A jedna i jedinstvena Crkva ima i jednog pastira oko kojeg je okupljena a njegovo ime znamo iz Jevandjelja. To su kod nas osnovi, o tom znaju naša djevca u prvvim razredima osnovne na vjeronauiku a za vas je to novost?

Dajte ljudi odgovorite mi na pitanje, šta je bilo pravilno tumačenje pre šizme oko Petrovih ključeva?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dajte ljudi odgovorite mi na pitanje, šta je bilo pravilno tumačenje pre šizme oko Petrovih ključeva?

Uzmi katolički katekizam i pročitaj, tamo su sve sami ispravni odgovori na tvoja i vaša sva pitanja! :) 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Da li je papstvo postojalo početkom IV veka?

Postojalo je od trenuttka kad je Isus sv. Petru proglasio da je ta Stijena na kojoj ce sagraditi Crkvu svoju i ni vrata paklena je nece nadvladati. :) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

Postojalo je od trenuttka kad je Isus sv. Petru proglasio da je ta Stijena na kojoj ce sagraditi Crkvu svoju i ni vrata paklena je nece nadvladati. :) 

Odlično,ako je to tako zašto je onda predsedavajući i onaj koji zasvao Sabor bio Car paganin a ne naslednik svetog Petra?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zayron рече

Uzmi katolički katekizam i pročitaj, tamo su sve sami ispravni odgovori na tvoja i vaša sva pitanja! :) 

Pa šta je onda sa pravoslavnima, što ne tumače da je stolica ta koja daje nepogrešivost?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Odlično,ako je to tako zašto je onda predsedavajući i onaj koji zasvao Sabor bio Car paganin a ne naslednik svetog Petra?

Ko kaže da ga nije sazvao papa, to si loše informisan. Pape su sazivale svaki Sabor bilo direktno bilo da su potvrdili onaj koji je sazvao car.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa šta je onda sa pravoslavnima, što ne tumače da je stolica ta koja daje nepogrešivost?

Pravoslavni su nepogrešivvi sami po sebi svaki i zato njima ne treba ni papa ni stolica niu nepogrešivost, gdje si vidio dvije nepogrešivosti zajedno. :) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zayron рече

Ko kaže da ga nije sazvao papa, to si loše informisan. Pape su sazivale svaki Sabor bilo direktno bilo da su potvrdili onaj koji je sazvao car.

:)) Kažu historijske činjenice i time se ruši sva vaša kvaziteologija sa petrovom stolicom....

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zayron рече

Pravoslavni su nepogrešivvi sami po sebi svaki i zato njima ne treba ni papa ni stolica niu nepogrešivost, gdje si vidio dvije nepogrešivosti zajedno. :) 

Razumem ja da je svaki vladika mali papa, ali opet nije ex katedra, može mu se stati na žulj.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...