Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 1 hour ago, Zayron рече To je navodno samo takva stvar kako bi se Petar dostavio iz minus pozicije opet do pozitivne nule i simbol toga da mu je oprošteno bilo. Tako je to prema njima. Ne nego ga ja upravo opasao Hristom kao onaj koji je poznavaoc ljubavi ko Ga ljubi a ko Tvrdi go i neutvrđen sve dok ne prepusti Hristu da odluči da li ga taj neko ljubi ili ne. I tako opasan Hristovom ljubavlju je mogao da svedoči i napasa ovce Hristove, opet Hristovom ljubavlju a ne svojom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne nego ga ja upravo opasao Hristom kao onaj koji je poznavaoc ljubavi ko Ga ljubi a ko Tvrdi go i neutvrđen sve dok ne prepusti Hristu da odluči da li ga taj neko ljubi ili ne. I tako opasan Hristovom ljubavlju je mogao da svedoči i napasa ovce Hristove, opet Hristovom ljubavlju a ne svojom. Izgleda da je u pravu ona krilatica koja kaže: Grci su od teologije napravili filozofiju, Latini trgovinu a Amerikanci show. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Управо сада, Zayron рече Izgleda da je u pravu ona krilatica koja kaže: Grci su od teologije napravili filozofiju, latini trgovinu a Amerikanci show. A ti vlast. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 49 минута, Милан Ракић рече Одлично! То онда само "говори" о разини на којој би се МИ "морали" наћи... Јер, поконцилски теолог Шаги Бунић се: "није питао,а нити се занимао за цркевену политик" (иако је био совјетник хрватскога надбискупа на Другоме Концилу) - "он је радио, што је хтио" (Јесте! Читавим својим бићем је живео за дијалог и радовао се као мало дете за приликом да размени мишљења са Лохијем, Тасом... А када нема Бона и осталих) - "правио будалом" што је усред комунизмас у Загребу направио ТЕДЕКС, тј. Теолошко Удружење Кршћнска Садашњост... Које је Усдружење још почетком 70-их водило дебату са комунарском "елитом"... "Луди Криста ради", тада, као ни сада, нити никада у кршћанској васељени неће наићи на промиџбу... Они зато и јесу "Луди Криста ради"!!! И што сада? Оћеш да се свадиш? Ma kakva svadja, ja to sve isto i potvrdjujem i samo objašnjavam da unatoč ili usprkos svemu tome nije imao mnogo utjecaja na tekucu ondašnju crkvenu politiku a niti se za takav utjecaj borio niti ga je tražio. I tako je uspio mnogo, to sam vec rekao ali je živio čim dalje sve više izolovano od takvih tekucih stvari, naročito 80-godina kad sam ga upoznao je to došlo do izražaja i ta izolacija bila primjetljiva. Stvar je u tome što smo oba u pravu jer takva je bila stvarnost. Šezdesetih godina je to bilo njegovo vrijeme ali za dvadeset godina 80-tih mnogo stvari se promjenilo. Zaista je bio uvažavan, rado dočekivan itd. no, stvari su dalje išle svojim tokom, crkvena politika se odvijala mimo njega a on nije tada ni pokazivao nešto veliku volju ni želju da se dalje njom bavi i petlja se u to. Tada je bio baš u fazi kad je htio dovršiti mnogo svojih nekih nedovršenih knjiga da ne ostaju "repovi". Bio je savjetnikom u Rimu pri koncilskim zasjedanjima, to je istina, ali ne i u Zagrebu pri odlučivanju ko ce ka koju župu, u koju dijecezu i sl. Za to su biskupi imali druge savjetnike. Radio je šta je htio - tim sam htio reci da ga u mnogome od toga crkvene vlasti nisu podržavale ali istovremeno mu nisu imale ni načina nešto zabraniti zbog autoriteta koji je uživao. A od napada ekstremista u Crkvi su ne samo oni nego i mnogi drugi slični njima bili poštedjeni samim tim što je tada vlast bila komunistička i vrlo nesklona bilo kakvim desničarenjima i fašizmu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 3 минута, Zayron рече Ja to sve isto i potvrdjujem i dalje još tvrdim da unatoč ili usprkos svemu tome nije imao mnogo utjecaja na tekucu ondašnju crkvenu politiku a niti se za takav utjecaj borio niti ga je tražio. I tako je uspio mnogo, to sam vec rekao ali je živio čim dalje sve više izolovano od takvih tekucih stvari, naročito 80-godina kad sam ga upoznao je to došlo do izražaja i ta izolacija bila primjetljiva. Stvar je u tome što smo oba u pravu jer takva je bila stvarnost. Zaista je bio uvažavan, rado dočekivan itd. no, stvari su dalje išle svojim tokom, crkvena politika se odvijala mimo njega a on nije tada ni pokazivao nešto veliku volju ni želju da se dalje njom bavi i petlja se u to. Tada je bio baš u fazi kad je htio dovršiti mnogo svojih nekih nedovršenih knjiga da ne ostaju "repovi". Bio je savjetnikom u Rimu pri koncilskim zasjedanjima, to je istina, ali ne i u Zagrebu pri odlučivanju ko ce ka noju župu, u koju dijecezu i sl. Za to su biskupi imaliu drugr savjetnike.Radio je šta je htio - tim sam htio reci da ga u mnogome od toga crkvene vlasti nisu podfržavale ali istovremeno mu nisu imale ni načina nešto zabraniti zbog autoriteta koji je uživao. A od napada ekstremista u Crkvi su ne samo oni nego i mnogi drugi slični njima bili poštedjeni samim tim što je tada vlast bila komunistička i vrlo nesklona bilo kakvim desničarenjima i fašizmu. Eto, da više ne bismo polemisali po tom pitanju, ako se slažeš... A ja potpisujem! Već bismo i "našli" zajedničkoga jezika (a kao da smo različni), da svako sa svoje strane ima veličine i štuje teologe tipa Šagi-Bunića... Sa Vaše... Strane.. Ili Bigovića... Obojicu pokojnih.. Sa "naše" strane... Josipe brate, nedostaje nam dijalogva i čestith ljudi koji bi promidžbu dijaloga vodili!!! Zayron and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 2 часа, Zayron рече Onaj kome je Krist ostavio stado da ga pase. Kao što mene zna Otac i ja znam Oca; i dušu svoju polažem za ovce. 16 I druge ovce imam koje nisu iz ovog tora, i one mi valja dovesti; i čuće glas moj, i biće jedno stado i jedan pastir. Ja, ja ,ja , ja a Hrist je otišao na nebo i više kao živi Bog i živi Pastir je zbog slabog prevoza u nemogućnosti da napasa stado, pa je morao to ostaviti na jednoj stolici. Jedno stado i jedan pastir je sabornost zajrone. Kao što su Ipostasi različite a dele jednu te istu prirodu i iste su po vlasti i slobodi. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 2 часа, Svetlana Pecin-Saraguda рече А заборављаш на вољеног од Господа ученика Светог Јована Богослова? Је л мислите да, на пример, он није био достојан или способан више од осталих Апостола, као што тврдите да је само један достојан томе, Свети Апостол Петар? Али, није тако, Господ је оставио свим Апостолима, њих 12 и њих 70, да држе, проповедају, шире и чувају веру у Њега. Свима заједно њима, саборно њима. Иначе би имали само 1 Јеванђеље и то по Апостолу Петру и ништа више од тога. Или можда мислиш да су остали Апостоли спадали у овце, а не у пастире? Само, није у реду уопште тако да се натежемо ко је волео више Господа и кога је Он више волео. Није баш правилно то и није фер према другим Апостолима. Pa nisam ja izabrala Petra nego Isus..i nista se mi ne "natežemo" tko je volio više Isusa nego tako kaže sv.Pismo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 29 минута, Милан Ракић рече Eto, da više ne bismo polemisali po tom pitanju, ako se slažeš... A ja potpisujem! Već bismo i "našli" zajedničkoga jezika (a kao da smo različni), da svako sa svoje strane ima veličine i štuje teologe tipa Šagi-Bunića... Sa Vaše... Strane.. Ili Bigovića... Obojicu pokojnih.. Sa "naše" strane... Josipe brate, nedostaje nam dijalogva i čestith ljudi koji bi promidžbu dijaloga vodili!!! Da su u HBK kardinali Duka i Vlk a ne ti koji su tamo, to bi onda bila sasvim druga priča ali ta HBK se ne bi onda mogla zvati hrvatska biskupska konferencija vec češka biskupska konferencija. Kako je kod nas moguce ovo ovako a tamo nije moguce ništa? S izuzetkom vladike Grigorija i biskupa Uzinica vladike Porfirija i biskupa Bogovica. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 1 минут, Isusovo magare рече Pa nisam ja izabrala Petra nego Isus..i nista se mi ne "natežemo" tko je volio više Isusa nego tako kaže sv.Pismo. Mi se ne natežemo magare, nego se ti natežeš jer govoriš da ga je Isus izabrao zato što ga Petar voli više od drugih. To je vrlo nategnuto i netačno usput, pogotovo što nije u Pismu. Dakle ko nateže? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 И рече им Исус: Сви ћете се ви саблазнити о мене ове ноћи, јер је писано: Ударићу пастира и овце ће се разбјећи. Али по васкрсењу мојему ићи ћу пред вама у Галилеју. А Петар му рече: Ако се и сви саблазне, ја нећу И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас, ове ноћи, прије него што пијетао два пута запјева, ти ћеш ме се три пута одрећи. А Петар још одлучније говораше: Ако бих морао и умријети с тобом, нећу те се одрећи. Исто тако и сви говораху. Ето толико о заблудивости или незаблудивости Цркве, не само Петар, но су се сви разбежали кад је ту ноћ ударено на Пастира. Дакле, нема првенства по власти и незаблудивости, може бити првенство по части и саборност у исповедању вере а то може бити само васељенским саборима кад Свети Дух делује упараво ради те саборнсти на коју указујем а ех катедра просто Духа ту не може бити. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Mi se ne natežemo magare, nego se ti natežeš jer govoriš da ga je Isus izabrao zato što ga Petar voli više od drugih. To je vrlo nategnuto i netačno usput, pogotovo što nije u Pismu. Dakle ko nateže? Jesi ti u pms-u??Ili u drugom stanju??Dosad si baš bio fin i pametan momak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 3 минута, Isusovo magare рече Jesi ti u pms-u??Ili u drugom stanju??Dosad si baš bio fin i pametan momak. Наравно, сад ми реци где Исус каже да га Петар воли више него остали и онда ми лепи етикете. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 3 часа, Isusovo magare рече Pa zašto je Isus pitao Petra voliš li me više nego ostali?? ? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Наравно, сад ми реци где Исус каже да Петра воли више него остале и онда ми лепи етикете. Pobrkao si lonce..ne pričam s tobom više o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 23 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Mi se ne natežemo magare, nego se ti natežeš jer govoriš da ga je Isus izabrao zato što ga Petar voli više od drugih. To je vrlo nategnuto i netačno usput, pogotovo što nije u Pismu. Dakle ko nateže? Evo još jednom pročitaj : Ivan 21,13 Dođe Isus i uze kruh, i dade im, tako i ribu. Ivan 21,14 Ovo se već treći put javi Isus učenicima svojim, pošto je bio uskrsnuo od mrtvih. Ivan 21,15 Iza objeda reče Isus Simonu Petru: "Simone Jonin, ljubiš li me više nego ovi?" Reče mu: "Da, Gospodine, ti znaš, da te ljubim." Reče mu: "Pasi jaganjce moje!" Ivan 21,16 Reče mu opet drugi put: "Simone Jonin, ljubiš li me?" Reče mu: "Da, Gospodine, ti znaš, da te ljubim." Reče mu: "Pasi jaganjce moje!" Ivan 21,17 Reče mu treći put: "Simone Jonin, ljubiš li me?" Ožalosti se Petar, što mu reče po treći put: "Ljubiš li me?" i reče mu: "Gospodine, ti sve znaš, ti znaš, da te ljubim." Reče mu Isus: "Pasi ovce moje! Ivan 21,18 Zaista, zaista, kažem ti: "Kad si bio mlađi, opasivao si se sam, i hodio si, kamo si htio; a kad ostariš, raširit ćeš ruke svoje, i drugi će te opasivati i odvesti, kamo nećeš." Ivan 21,19 A ovim riječima htjede označiti, kakvom će smrti proslaviti Boga. Nato mu reče: "Hajde za mnom!" Ivan 21,20 Petar se obazre i vidje, gdje za njim ide onaj učenik, koga je Isus ljubio, koji se je i na večeri naslonio na grudi njegove i rekao: "Gospodine, tko je taj, koji će te izdati?" Ivan 21,21 Kad ga ugleda Petar, reče Isusu: "Gospodine, a što će ovaj?" Ivan 21,22 Reče mu Isus: "Ako hoću, da on ostane, dok ne dođem, što je tebi do toga. Ti hajde za mnom!" Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука