Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 1 hour ago, Бранко Авдагић рече Prouči dobro crkvenu istoriju i garantujem ti 100 % da ćeš postati pravoslavac No, onda sam ja proučavao nekakvu drugačiju istoriju, svako si danas može napisati kakvu hoce. Nije problem u istoriji ili istorijama, svako je ima nekakvu svoju. I muslimani je imaju svoju u kojoj piše da su oni najvece žrtve i mučenici ever a hrišcani su bili ti koji su njih vjekovima napadali i provodili nad njima genocid itd. Istorija a pogotovu "istorije" za mene nisu odlučujuce ni relevantne u tome šta cu smatrati u tom pogledu ispravnim. Sada smatram ispravnim to što sam katolik koji se zanima o ekumenizam i jedinstvo hrišcana i ako si ti pravoslavac koji se takodjer zanima o ekumenizam i o jedinstvo hrišcana to ce nam za početak obojima biti sasvim dovoljno. Niti ja tebe ne ubjedjujem da se odrekneš svog pravoslavlja kao što ni ja ne želim da me neko ubjedjuje da predjem na pravoslavlje, svako ima svoje. zato i možemo raspravljati, kako bi mogli raspravljati kad bi ja bio katolik a ti ni ne znao šta si ili obrnuto? Bernard је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бранко Авдагић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Имаш овде римокатолике који су прешли на православље а један је и црквени историчар: http://www.pravoslavieto.com/2/intro/pravoslavie_inoslavie.htm#Римокатолицизъм https://pravoslavnimisionar.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бранко Авдагић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 1 hour ago, Срђан Шијакињић рече @Бранко Авдагић Друже, ево, да ти најдобронамерније дам предност сумње, у смислу да желиш да разговараш нормално, а не да тролујеш... Прво, слажем се да је потребно признати и препознати хрватски национализам као једну нормалну и зашто не и позитивну појаву, али само онај који је потпуно дистанциран од усташства. Писао сам и на другим темама, нисам сигуран колико такав национализам тренутно постоји у Хрватској. Надам се да ће временом јачати тај грађански осећај љубави и оданости према држави, који би морао да прати осећај презира и ужаса у погледу НДХ. Нешто као у модерној Немачкој, сматрам да је упоредиво сасвим. Али, како можеш да на било који начин браниш овог бискупа који каже нпр: "Та илегалност односно недопуштена средства свакако нису за нас хришћане прихватљива, као ни злочини које су починили, а које Црква осуђује, премда треба рећи да је то био одговор на бројне четничке и партизанске злочине." и "... утемељени на митовима и лажима. То су не само интерпретација Јасеновца..." и " Најпре, треба рећи да усташтво није био фашизам него организовано војно деловање у одбрани Хрватске као државе". Ево, само ова три цитата, извучена из текста (ко мисли да сам изменио контекст може да прочита интегралну верзију), би требало да буду довољна свакоме ко уме да чита и није злонамеран да закључи да се ради о човеку који не види проблем у НДХ, самој по себи, који негира истину о Јасеновцу и додатно, премда их прво начелно осуђује, оправдава масовно клање Срба, Јевреја, Рома и антифашиста у НДХ некаквим "бројним четничким и партизанским злочинима". Класичан ревизиониста. Како уопште нормалан човек може да хвали типа који пева о "Максовим месарима", болесно. Можда се Томпсон променио, ко зна! https://pravoslavnimisionar.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 6 минута, Бранко Авдагић рече Имаш овде римокатолике који су прешли на православље а један је и црквени историчар: http://www.pravoslavieto.com/2/intro/pravoslavie_inoslavie.htm#Римокатолицизъм I šta sad? Ja da tebi pokazuájem pravoslavne crkvene istoričare koji su prešli na katoličanstvo? Bože, ponašaš se kao Hare Krišna! Bernard је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 35 минута, Бранко Авдагић рече Имаш овде римокатолике који су прешли на православље а један је и црквени историчар: http://www.pravoslavieto.com/2/intro/pravoslavie_inoslavie.htm#Римокатолицизъм Imam i ja takvogg Grka koji je prešao na katoličanstvo i sad se trebamo obojica zblaznit zbog toga ili šta? Ekumenizam nije nikakva Olimpijada, ako te zanima dijalog razgovaracemo, ako te zanima nadmetanje i nametanje javi se onda na Olimpijadu! http://www.hprweb.com/2015/02/the-primacy-of-the-pope-as-viewed-in-dissident-byzantium-by-symeon-of-thessalonica-14167-1429/ https://www.amazon.com/Divine-Primacy-Bishop-Eastern-Orthodoxy/dp/B0006S51H8 UBI PETRUS, IBI ECCLESIA - Where Peter is, there is the Church.- St. Ambrose - http://www.jameslikoudispage.com/Dialogue/manoussakis.htm Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Не значи правоверан. Значи опште, икуменско тј. васељенско, свеукупно. Погледај и овде, мало шире, али нипошто не значи правоверан. Καθολική Συνώνυμα Επίθετο μορφή all-inclusive, απεριόριστη, καθολικός, οικουμενικό, περιεκτική, απέραντο, διαδεδομένη, κοινή, γενική, πανδημία, σε όλο τον κόσμο, συνολικά, ολόκληρο. καθολική, γενική, ανεκτικός, εκλεκτικό, περιεκτική, all-inclusive, φιλελεύθερη, ευρεία, αμερόληπτη, επιεικής. Pa ako pitaš naše antiekumeniste oni ce ti reci da samo katoličanstvo ima tu odliku pravovjerja, ko je pravovjeran taj je automatski odmah i katolik a ko nije pravovjeran ne može se nazivati ni katolikom jer pravovjerje može bitti samo takvo katoličko ili ga uopšte ni nema. Naravno da znam šta znači to sve što mi pokazuješ, ja ti govorim o smislu a ne o bukvalnim značenjima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 33 минута, Бранко Авдагић рече Имаш овде римокатолике који су прешли на православље а један је и црквени историчар: http://www.pravoslavieto.com/2/intro/pravoslavie_inoslavie.htm#Римокатолицизъм Imaš ovdje isto i Grkinju koja tvrdi da bi svi pravoslavci trebali priznati papu. I sad cemo se gadjati takvim linkovima? : http://www.tlig.org/en/news/2013-03-14/2212/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 13 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Не значи правоверан. Значи опште, икуменско тј. васељенско, свеукупно. Погледај и овде, мало шире, али нипошто не значи правоверан. Καθολική Συνώνυμα Επίθετο μορφή all-inclusive, απεριόριστη, καθολικός, οικουμενικό, περιεκτική, απέραντο, διαδεδομένη, κοινή, γενική, πανδημία, σε όλο τον κόσμο, συνολικά, ολόκληρο. καθολική, γενική, ανεκτικός, εκλεκτικό, περιεκτική, all-inclusive, φιλελεύθερη, ευρεία, αμερόληπτη, επιεικής. A evo zašto samo katoličantsvo ima veze sa pravovjerjem, da bi se bilo pravovjeran treba sve to ispovijedati, ko to ne ispovijeda nije a ni pravovjernim a ni katolikom. Tako izgleda ta naša priča, svako ima svoju, vi takodjer No, ja nisam radi toga ovdje. da bismo svaki pričali svoju priču. UBI PETRUS, IBI ECCLESIA - Where Peter is, there is the Church.- St. Ambrose - Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 1 сат, Срђан Шијакињић рече Госпођо Магаре, https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Нацизам није био фашистички покрет, него организовано војно деловање у одбрани Немачке од пољско-британске агресије Ведран*, Paradoksologija, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 39 минута, Бранко Авдагић рече Можда се Томпсон променио, ко зна! Прво се жалиш како је разговор испод нивоа, а онда на мој онолики пост одговориш овом пошалицом... Пријатно поподне ти желим. Ведран*, Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 6 минута, GeniusAtWork рече Нацизам није био фашистички покрет, него организовано војно деловање у одбрани Немачке од пољско-британске агресије Ma čista odbrana i zaštita. U to ne treba ni sumnjat! Tako su se vehementno branili da su došli sve do Pariza, Atine i pred samu Moskvu. Volim_Sina_Bozjeg and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 8 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Наша прича каже да је покајање Светог Апостола Петра камен на којем Господ гради Своју Цркву. Петар значи камен на грчком језику. Знамо из Јеванђеља да се Свети Апостол Петар 3 пута одрекао Христа, али да се покајао због тога. 18. А и ја теби кажем да си ти Петар, и на томе камену сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати. 19. И даћу ти кључеве Царства небескога: и што свежеш на земљи биће свезано на небесима; и што раздријешиш на земљи биће раздријешено на небесима. глава 16 СВЕТО ЈЕВАНЂЕЉЕ ОД МАТЕЈА И не само да то "каже наша прича" већ је то једино могуће правилно објашњење и схватање Господњих речи. No i šta sad? I kod nas važi da je jedino moguca ispravna interpretacija upravo ta naša! A sve ostalo su dezinformacije i misinterrpretacije. To smo sad svi puno pametniji nego što smo bili kad za sve to još nismo znali! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Posle svih kleveti koje je ovaj "istoričar" naveo i pored navedene činjenice da on pravoslavlje ne širi pod okriljem Mitropolita, mislim da bi administracija trebala da mu usliši životno delovanje i banuje ga sa ovog foruma, pa nek širi pravoslavlje sam u svojoj sobi zidovima svojim. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 3 минута, Zayron рече No i šta sad? I naša kaže da je jedino moguca ispravna interpretacija upravo ta naša! A sve ostalo su dezinformacije i misinterrpretacije. To smo sad svi puno pametniji nego što smo bili kad za sve to još nismo znali! A koja je bila saborna pre šizme? Ja ne znam nisam upućen ne pitam zlonamerno da ne pomisliš nešto, ipak smo mi barem u tom ekumenskom smislu na sličnim pozicijama, odnosno želimo da svi budemo jedno u Hristu kako nam i Gospod posvedoči i ostavi u (Jovan 17.) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука