Jump to content

Наслеђивање греха рађањем

Препоручена порука

Nemoj sad da se foliras. Zna se da kada jedino Bog moze pomoci da su u pitanju teski bludnici.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Milan Nikolic рече

Nemoj sad da se foliras. Zna se da kada jedino Bog moze pomoci da su u pitanju teski bludnici.

To od mene nikad nisi čuo, pa u tom duhu vrati se na temu ako nije preteška.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Imaš o vremenu kod Sv.Maksima Ispovednika.

Hvala ti na ovoj informaciji :dobro:

пре 10 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

čudi me da vi vidite Svetoga Duha kako postoji večno na zemlji a ne vidite Isusa Hrista kako postoji večno na zemlji. No to je već nešto na šta vi sami morate da obratite pažnju dok iskazujete svoj sopstveni odnos sa Sinom i nama.

Ne znam, možda se "ne trudim" dovoljno, ali da parafraziram i ovde jednu poznatu filozofku sentecu: Isus je Bog, Isus je i čovek, dakle, svi ljudi su bogovi. 

Možda ti ovde vidiš nešto i pri tom ti je kristalno jasno sve to, i još po nešto. Ali što se mene tiče, teško ja to mogu da svarim. Makar za sada ne mogu. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Iulianus рече

Možda ti ovde vidiš nešto i pri tom ti je kristalno jasno sve to, i još po nešto. Ali što se mene tiče, teško ja to mogu da svarim. Makar za sada ne mogu. 

Posve razumljivo da ne možeš doživeti tu rečenicu i prepošteno je sa tvoje strane da ostavljaš drugima mogućnost da je shvate.

U principu takve rečenice se ne mogu razumeti bez vere. Sad ti ja ne govorim da nemaš vere, barem one vere u čistu savest ali definitivno je ovo preteška nota da bi nekome probudila veru u Boga.

Ta nota i poruka koju nosi se nalazi unutar vere same i saborno zajednički je opitno doživljavamo svi verujući.

Meni ne smeta da se ti držiš čiste savesti, jer pozdano znam da te Bog nije onda još zvao,prizvao,dao a moguće jeste da to nosiš u životu i kao svoj krst što bi rekli pravoslavni.

Dakle Crkva poznaje i spasenje ne po samoj veri, već i po čistoj savesti.

Tako da dog god imaš čistu savest ti si meni podoban, jer ja opitno razumevam sada, da čovek bez čiste savesti i nije neko koga bih mogao punim srcem prihvatiti kao čoveka.

Kad osetim pak da vagaš na svoju stranu i da ti se mi pravoslavni činimo pomalo zavedenima ili barem da imamo neki bespotrebni tovar na svojim leđima ako verujemo i koristimo rečenice koje su tebi nesvarne, onda i ja reagujem drugačije prema tebi. Smrt Hristova je bila mučenička od strane đelata a hrabro luda nama sa Njegove desne strane. Međutim to nikako nas Hrišćane ne obavezuje da budemo jagnjad ako osetimo opasnost kao što svaki čovek po nekad oseti, već da se borimo i samoodbranjujemo i silom ako treba. Ostavljam mogućnost da ću preterati u samoodbrani ali ne i ako je neko baš pažljiv kao što si ti bio sa ovim odgovorom.

Hrišćani su poneli sa sobom iz vrta i dva noža,tako da nije nužno da Hrišćanina odlikuje Hristovo smirenje u stradanju, mi smo malo grešniji i nismo slatke pite ponekad.

Sekularizam vidim kao Božji blagoslov, tako da tebi nije opšte u obavezi da svaki put sve razumeš ali ti je u obavezi da ako tebe lično ne ugožava, iskažeš punu tolerantnost.

Sve ovo pišem jer mi se učinilo da smo bez veze upali u neki mini sukob od pre nekoliko dana unazad a da taj sukob nismo istinski želeli ni ti ni ja.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...