Jump to content

I ŽENE ĆE MORATI NA VOJNU OBUKU: Ministarstvo odbrane planira da uvede obavezu za oba pola!

Препоручена порука

Равноправност полова. Вероватно зато траже од жена служе војску.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Иван Ј. рече

Мој деда био 3 године у војсци, кућу није виђао

Један мој рођак се још лепше провео: с обзиром да је ово, где живим, некад била Аустро - Угарска, одслужио је код њих три године; кад се Банат присајединио Србији, а ова постала део Краљевине СХС, онда је и ту служио дуг, исто три године. За тих шест војничких година се и оженио, и отац постао, и прва младост прохујала... 

Подели на овим сајтовима

Ja bih prokomentarisao, pošto je naslov teme kao u novinama da zapali masu, a kad pročitaš ono nešto sasvim drugo.

Dakle, ovo je samo PREDLOG da se uvede VOJNA OBUKA za muškarce i žene koji su SLUŽILI VOJNI ROK, dakle ne odnosi se na one koju su samo evidentirani kao rezerva u slučaju da cela vojska izgine tokom rata. 
Još sam negde pročitao da je to PREDLOG da bude samo u SREDNJIM ŠKOLAMA da deca idu u VOJNI KAMP na 2, 3 dana kako bi videli šta mogu očekivati ako budu želeli da se opredele za profesionalnu vojsku. 
Dakle, nemojte čitati vesti sa ovakvim retardiranim i manipulativnim naslovima koji samo služe da zapale masu, već čitajte vesti tamo gde su naslovi normalni i ispisani su malim slovima, kao što je npr. N1.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Филозоф рече

Vulin prljava komunisticka lopovcina leci licne komplekse i to nikakve veze nema sa bilo kakvom vojnobezbedonosnom strategijom. Zalonso je sta je nasa zaista slavna vojska dozivela, da najgori sljam iz 90ih i ratni profiteri isplivaju i njome zapovedaju

Amin.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sad nađoh odakle si povukla ovu vest. Sa informera. Od čoveka koji donosi haos tako što manipuliše ljudima preko novina. Za jednu moju sugrađanku (a i prijateljicu) je napisao da je "SEX BOMBA", a devojka totalno suprotna od svega što je on tamo napisao. Moj savet je da tražite vesti tamo gde vesti donose normalni i kulturni ljudi, a ne da vesti slušate od Pinka i Vučićevića. 

I evo, upravo nađoh vest, na B92.net (mada i oni nekad malo preteraju) i jasno piše da je to plan da se uvede u srednje škole.

Artikal ovako glasi :

" I žene na vojnoj obuci?

Beograd -- Obuka prve pomoći i civilne zaštite ponovo bi od sledeće godine mogla da postane obavezna za sve građane bez obzira na pol. "

A kad malo prolistate dole da se pročita ostatak piše "plan je da se uvede u srednje škole." dajke, plan, nije sigurno.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, WiseMan рече

kao što je npr. N1.

12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, АлександраВ рече

da li su stvarno poludeli sa ovom idejom?

Oni su odavno i u svemu potpuno poma`nitali, i to sasvim i bez ostatka.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Џуманџи рече

Psiholoska mobilizacija i uzbunjivanje ljudi.

Pa naravno, sad treba progurati ogromnu kosku zvanu "konacno priznavnje nezavisnog KiM", i onda olos maze kojekakvo mazanje da bi sto moze vise skrenuli paznju sa toga. Ocekujem da ovi` dana ponovo pocnu da se pojavljuju naslovi o "agresiji mladih izazvanoj agresivnim igricama", i slicno tupicenje.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Кратос рече

tebe treba dobrano istesati u vojsci sve dok ne prsne to stakleno zvono pod kojim si odrasla.12:smeha:

Oprosti ali ti ovo nije najbolji komentar. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, obi-wan рече

Pa naravno, sad treba progurati ogromnu kosku zvanu "konacno priznavnje nezavisnog KiM", i onda olos maze kojekakvo mazanje da bi sto moze vise skrenuli paznju sa toga. Ocekujem da ovi` dana ponovo pocnu da se pojavljuju naslovi o "agresiji mladih izazvanoj agresivnim igricama", i slicno tupicenje.

Мени се чини управо да је обрнуто - да неко хоће сукобе, но се најискреније надам да је то само моја параноја.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Juanito рече

Па можеш већ сутра ујутру да се пријавиш. Војна служба није забрањена, само није обавезна.

Колико ја знам, код нас у БиХ можеш само да будеш професионални војник, нема добровољног служења војног рока.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Милан Ракић рече

Какве везе има сваки твој појединачан и свеукупни разлози са тиме да просто ниси служио војску? Дакле, да си хтео, служио би ју. Овако, само тлапиш и лупеташ о ОБАВЕЗИ...

Тон је мало забрињавајући, рекао бих да се нешто крије у позадини....

Једно вријеме сам одгађао због школе, колико се сјећам...после се прешло на професионалну војску, тако да сам могао само да се кандидујем за професионалог војника. Ја сам из Бих. Али искрен да будем, да сам тада размишљао као данас... не бих одгађао због школе...него бих отишао и служио.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

A koji je to zakon?

Ено записани у Мојсијевој Петој књизи (Закони поновљени).

Тачно наведено ко се позива у војну службу, а ко не.

Ко не мора д'иде у армију нпр: Још и ово нека кажу војводе народу: Ко је страшљив и трне му срце? Нека иде, нек се врати кући својој, да не би трнуло срце браћи његовој као њему. (5 Мој. 20, 8)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...