Jump to content

I ŽENE ĆE MORATI NA VOJNU OBUKU: Ministarstvo odbrane planira da uvede obavezu za oba pola!

Препоручена порука

пре 4 минута, Princess Bella рече

Necu u vojsku. 

Pa vojska i nije predvidjena za princeze iz bajki. Prema tome nema da brines! ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Џуманџи рече

Зашто се ово не учи у школи?

Evo ga moj genije! To radosti moja. U skoli sam svojedobno imao redovne kurseve iz prve pomoci a i imao predmet odbrana i zastita od 7 osnovne i to ne samo muski nego i zenski rod. Isli smo na gadjanje tada iz m-48 puske i bas je bilo zabavno. Ah to su bila vremena! :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, АлександраВ рече

Šta sada hoće, da batalim na par dana troje dece, da me obuku u neku čoju, da blejim na livadi dok tamo na drugom kilometru gori vatrica prouzrokovana upaljenim wc papirom natopljenim benzinom i da izdaleka vičem - povuci A i pritisni ručicu B na PP aparatu? I da jedem konzervu iz ‚57. godine? I kao dobiću platu za to vreme, stvarno, najbolje bi bilo da mi se računa kao neplaćeni odmor.... ma daj, uzeli ljudi da se igraju države... 

Хахаха! Узе ми реч из уста. Била би као Мики Манојловић у "Нешто између" када се изнервиран пробија кроз хаос у болници током масовне вежбе цивилне заштите.

Подели на овим сајтовима

Ja sam uzivala u toj obuci duz osnovne i srednje skole. Kad su me mobilisali za vreme bombardovanja, ove mladje generacije su me gledale ko bozanstvo zbog te obuke :D

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Много смо омекшали, мислим на нас мушке, духовно смо спласнули, можда због тога и позивају жене на обуку. Мој деда био 3 године у војсци, кућу није виђао, а ја једва издржао 12 дана на вежби и то уз крајње коректно понашање од стране свих официра и подофицира. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Sasa Vojvoda рече

А што ми ово иде на живце...ух... Треба увести обавезан војни рок за мушкарце а жене оставити на миру.

Како можеш да се залажеш за обавезни војни рок кад је то супротно хришћанском (библијском) закону о војсци?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Мислим иначе да је добра идеја ако се много паметно спроведе, али у Србији су шансе за то минималне...

Ако ово прође има да га одрађују чисто форме ради, државу ће коштати новца а народ времена и живаца.

Али ако хоће озбиљно да одраде мораће држава да купи пар милиона комплета опреме и још много много тога тако да неко можда већ трља руке...

Мада и са новом опремом вероватно ће све само формално да одраде...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Princess Bella рече

Necu u vojsku. 

tebe treba dobrano istesati u vojsci sve dok ne prsne to stakleno zvono pod kojim si odrasla.12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, todor рече

Како можеш да се залажеш за обавезни војни рок кад је то супротно хришћанском (библијском) закону о војсци?

A koji je to zakon?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ма,нема шансе! Они немају кинту ни за редован војни рок. Мсм, ако баш мора, не буним се. Али  и 

да обуку прво прођу сви радно способни мушкарци који из неког разлога  нису служили војску кад је била обавезна, а и ови које је војска заобишла. 

• Свиђа ми се 1

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, AnaLaz рече

Они немају кинту ни за редован војни рок.

Ne pratiš,imamo najveći rast đidipija u jevropi,ima para.;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ne pratiš,imamo najveći rast đidipija u jevropi,ima para.;)

Опрости ,молим те, несам гледала телевизоре скоро, па не знам. :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, AnaLaz рече

Опрости ,молим те, несам гледала телевизоре скоро, па не знам. :D

Nije opravdanje al prašćam ti.:smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Nije opravdanje al prašćam ti.:smeh1:

Фала ти ко брату. :mahmah:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...