Jump to content

I ŽENE ĆE MORATI NA VOJNU OBUKU: Ministarstvo odbrane planira da uvede obavezu za oba pola!

Препоручена порука

пре 10 минута, АлександраВ рече

Па како мир мир, гле ово  :unbelieveble:

radost5.thumb.jpg.2295d5e32b1e1d8fc0c5cfgiphy.thumb.gif.2352b762a68a2e1dd0d2c7bf

ЊОЊ ...а да латиница WW

Разбиће се Бељан Сиви о ту зеленкасту Стијену, па ће попит каве. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Ko u spanskim serijama. Jedva cekam nastavak! :945729:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, WiseMan рече

Tu si negde mada se meni cini da bi ti vise odgovaralo: 

Evo ovo ja narucujem za tebe. Ja castim! :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, todor рече

Још и ово нека кажу војводе народу: Ко је страшљив и трне му срце? Нека иде, нек се врати кући својој, да не би трнуло срце браћи његовој као њему. (5 Мој. 20, 8)

пре 2 часа, todor рече

Па написао сам већ на теми, у одговору Кратосу, ено горе. :)

Ево нешто о томе: http://www.prijateljboziji.com/_Biblijski-zakoni-o-ratu/44419

То ти је о рату, а не о војсци. Момак може да служи војску, а да касније ''испуни услове'' да иде у рат.

Подели на овим сајтовима

@АлександраВ Ja se nadam da se to neće dogoditi, jer ja zaista imam druge planove, a to nije onaj koji uključuje vojsku. Planiram da ako Bog da, jednog dana postanem preduzetnik i da osnujem sebi porodicu sa kojom ću provoditi dane svog života. Onaj ili ona koji/koja želi da radi u vojsci, ode lepo u vojni odsek, popuni prijavu, pa ako ga prihvate, neka sačeka poziv. 

Ja mislim da je naš narod dovoljno pametan i spretan da zna prvu pomoć (već imam svakako položeno zbog vozačke dozvole), nije toliki prostul da ne zna da ugasi požar sa aparatom za gašenje požara (uostalom, neka ide kod vatrogasaca, pa nek nauči). 

A to što se tiče N1, možda grešim, ali mi oni nekako deluju da govore istinu. Jesu Amerikanci, jeste CNN, ali barem ne prave takve naslove kao naše novine ("A ono što je uradio, nećete verovati!", "Šokirao/la javnost! Pogledajte šta je uradio!"). Mediji vole da pišu strašne naslove jer im je to jedini način zarade. Ništa lepo nema u novinama, osim kada pročitate kada je neko uradio nešto humano ili kada naši sportisti postižu uspehe makar i na lokalnom nivou. Kad sam bio dete, ovakva vrsta sadržaja nije postojala na televizoru a i ni u novinama. No, vi svi ovde to znate bolje od mene, jer sam ja najmlađi na ovom forumu. 

Ljudima treba bolji život, obrazovanje, a ne neka forsirana vojska od koje ne možeš ništa naučiti osim što na tebe svako jutro neko viče i pokušava da me nauči kako da postanem čovek i da budem disciplinovan. Ne trebaš ti druže da me učiš kako da budem disciplinovan, mene su moji roditelji naučili da ja poštujem druge ljude i da budem kulturan kada se obraćam drugim ljudima, a za sve ono što su me možda pogrešno naučili, ispraviće to Sveto Pismo.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, WiseMan рече

jer ja zaista imam druge planove

чини ми се да сви имамо друге планове :/

пре 3 минута, WiseMan рече

Planiram da ako Bog da, jednog dana postanem preduzetnik i da osnujem sebi porodicu sa kojom ću provoditi dane svog života.

:sunce: Дај Боже да ти се и оствари, у здрављу и радости.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, WiseMan рече

Ja mislim da je naš narod dovoljno pametan i spretan da zna prvu pomoć (već imam svakako položeno zbog vozačke dozvole), 

Кад си полагао? Баш ми јутрос то паде на памет 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Кад си полагао? Баш ми јутрос то паде на памет 

2013.
Ako neko nema vozačku dozvolu, a želi da položi prvu pomoć, može da ode u Crveni Krst i da se prijavi za polaganje. Mislim, to je bar bilo tako dok sam bio volonter u Crvenom Krstu.

Sad sam čuo da pre nego što može da se polaže teorijsko polaganje ispita za vozački, mora prvo da se prođe obuka u Crvni Krst, da se u Crveni Krst polaže ispit za prvu pomoć, pa tek ako se tamo položi, može da se polaže teorijski ispit iz vozačkog. I to se naravno sve plaća. No te informacije treba proveriti, ja sam to čuo pre par godina.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, WiseMan рече

2013.
Ako neko nema vozačku dozvolu, a želi da položi prvu pomoć, može da ode u Crveni Krst i da se prijavi za polaganje. Mislim, to je bar bilo tako dok sam bio volonter u Crvenom Krstu.

Sad sam čuo da pre nego što može da se polaže teorijsko polaganje ispita za vozački, mora prvo da se prođe obuka u Crvni Krst, da se u Crveni Krst polaže ispit za prvu pomoć, pa tek ako se tamo položi, može da se polaže teorijski ispit iz vozačkog. I to se naravno sve plaća. No te informacije treba proveriti, ja sam to čuo pre par godina.

Зато и питам, хохштаплерај бесмислени. Ја сам, рецимо, полагала тестове и видела на слици како се фиксира рука. Приде сам законом обавезана да поседујем комплет прве помоћи који не умем да користим (а колико је још таквих?) и та и таква пракса - издавања возачких дозвола без положене прве помоћи је трајала годинама (одговорно!). Поента: све је само пљачка, колико је (све) ово идиотски види се из приложеног. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Џуманџи рече

Приде сам законом обавезана да поседујем комплет прве помоћи који не умем да користим

Što se tiče toga, ni ja nisam ekspert, no znam kako da previjem ranu i da je dezinfikujem. 

Ono što sigurno znam, jeste da, ako ne daj Bože (ja se nadam nikada) ispred sebe zatekneš neku tešku saobraćajnu nesreću, prvo što moraš uraditi je pozvati hitnu pomoć i da ne smeš da diraš povređene osim ako preko telefona prethodno ne opišeš detaljno stanje i oni ti daju instrukcije kako da postupaš dok ne stigne hitna pomoć. Isto tako znam da ukoliko ne pružiš pomoć povređenima (makar samo i pozvala hitnu pomoć) možeš krivično da odgovaraš.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Sasa Vojvoda рече

То ти је о рату, а не о војсци. Момак може да служи војску, а да касније ''испуни услове'' да иде у рат.

Утолико горе, јер ако неко није спреман да одслужи војску у миру, замисли само колико ће бити мотивисан да ратује.

Да си био у војсци, знао би шта ти причам. ;)

Али ако не верујеш мени, веруј Богу кад ти каже. :)

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

image.png.9fbde24e39d20125f50b65a727e6ebef.png

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...