Jump to content

Професор Здравко Пено: Против дарвинизма аргументима Светог Максима Исповедника (Апел на апел - наставак)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Šta, da ti prepričavam članak, umesto da skroluješ nagore i pročitaš pažljivije?

Ne da prepricavas nista, samo mi izvuci i prekopiraj bar jedan argument. Nista drugo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Desiderius Erasmus рече

Stvarno mi glupo da ti sad kopipejstujem rečenice iz članka...

Kako `oces. Ja sam clanak procitao 2x vrlo pazljivo, i sve sto mogu da kazem je - praznina, nema niceg, narocito ne argumenata o bilo cemu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

Kako `oces. Ja sam clanak procitao 2x vrlo pazljivo, i sve sto mogu da kazem je - praznina

Da, za razliku od "punine" politički korektnih argumenata, tipa: "Teologija i prirodne nauke su dve potpuno nepreklapajuće oblasti", "Biblija nam govori zašto, a prirodne nauke kako", i sličnih zabijanja glave u pesak...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Da, za razliku od "punine" politički korektnih argumenata, tipa: "Teologija i prirodne nauke su dve potpuno nepreklapajuće oblasi", "Biblija nam govori zašto, a prirodne nauke kako" i sličnih zabijanja glave u pesak...

OK, rekoh vec - kako `oces. Sve ovo sto sad kazes je nepotrebno bacanje prasine u oci.

Samo ne zaboravi da smo skoro pricali o jednom dr.-u koji je dosao do zakljucka da je Zemlja ravna.

To sto je neko trenutno profesor i predavac negde, nikako ne znaci da je nepogresiv, daleko bilo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

OK, rekoh vec - kako `oces. Sve ovo sto sad kazes je nepotrebno bacanje prasine u oci.

Naravno, svako neprihvatanje Svete Teorije je bacanje prašine u oči...

Цитат

Samo ne zaboravi da smo skoro pricali o jednom dr.-u koji je dosao do zakljucka da je Zemlja ravna.

To sto je neko trenutno profesor i predavac negde, nikako ne znaci da je nepogresiv, daleko bilo.

Jedini koji se ovde bavi Penovim titulama si upravo - ti.

Подели на овим сајтовима

Darvinizam je nespojiv sa hrišćanstvom pre svega zbog smrti kao posledici greha.Ako je darvinizam tačan ne postoji nikakav pad,nema nikakvog greha i smrti kao njegove posledice već je smrt stvorio Bog da bi kroz nju putem prirodne selekcije od bakterije  pa kroz milijarde ubistava uspeo nekako na jedvite jade da skrpi svoju ikonu.

A pošto nema greha i smrti kao posledice pada Hristov dolazak je onda totalno besmislen jer šta ima Bog da nas spasava od nečega bez čega ne bi ni mogao da nas stvori?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Naravno, svako neprihvatanje Svete Teorije je bacanje prašine u oči...

Ne, bacanje prasine je kad te lepo zamolim da mi ukazes na argument, a ti mi pricas o nekakvoj politickoj korektnosti.

Ako se predomislis, samo napred, spreman sam uvek da pricam na temu koliko umem i znam.

Подели на овим сајтовима

Оби је потпао под утицај Дарвила и његових кентаура. Страшно...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Ne, bacanje prasine je kad te lepo zamolim da mi ukazes na argument, a ti mi pricas o nekakvoj politickoj korektnosti.

A, ja ti na to lepo odgovorih da mi se ne čupaju rečenice iz teksta, kada ceo tekst lepo objašnjava zašto je biblijsko stvaranje po vrstama neuskladivo sa Darvinovom evolucijom (za koju znamo na kojim mehanizmima se zasniva).

Ali, sama tvoja nipodaštavajuća reakcija na moj komentar ("čovek objasnio") govori kakav dragoceni idol je TE postala modernim teolozima.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, GeniusAtWork рече

Оби је потпао под утицај Дарвила и његових кентаура. Страшно...

I ja bataljujem Darvila, ako će kentauri da me gaze...

Ništa na svetu nije vredno tog rizika :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...