Jump to content

Професор Здравко Пено: Против дарвинизма аргументима Светог Максима Исповедника (Апел на апел - наставак)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Ama, prijatelju, kakve veze ima odnos snaga? Znači, onaj ko je u manjini mora da se povinuje većini? 

Može on da bude deset puta dr, ali ne sme da vređa! Ne crta on ništa, nego vređa!

Pa zar sam ja rekao da to predstavlja uslov za spasenje?

I šta mene briga za Rončevića i protestantske denominacije, ja sam samo rekao da se slažem sa ovim Penovim tekstom.

I, da li sam ja to dobro shvatio da, dok sam ovde, moram da prihvatam uvrede vašeg popa? Da li ti "čuješ" sebe šta govoriš? Da li možeš da budeš bar malo objektivan? Ti možeš da se slažeš sa svakom Đurovićevom uvredom upućenom meni, ali moraš da ih brišeš isto kao što brišeš i svačije druge!

Kakve veze ima koji su teolozi prevagnuli, zar ne smem da se složim sa tekstom ovog teologa čiji je tekst postavljen?

Смеш

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, ana čarnojević рече

molim vas oprostite glupoj ženi

Trifke i Živaljev su ga podržali. znači imamo kompetentne ljude sa različitim stavovima ali niko ne želi da razgovara.

пре 3 часа, ana čarnojević рече

pa dobro, ostasmo bez teološkog dijaloga.

da li bar mogu smerno da zamolim nekog da mi objasni šta da kažem detetu koje vodim u crkvu...da li su ovi kentauri i sirene deo Božijeg promisla ili nisu.

mene realno ne zanima, ali decu sve zanima.

Koji bezobrazluk u par recenica, uh. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Desiderius Erasmus рече

zar ne smem da se složim sa tekstom ovog teologa čiji je tekst postavljen?

A ja bi voleo da mi neko objasni sta u stvari pise u ovom clanku.

Jer, i ja sam neki skolovan teolog, i priznajem da uvazenog dr. Pena nisam razumeo ni jotu.

Ajd` da ostavimo po strani kentaure i sirene, ali o cemu uopste ovaj clanak prica?

O evoluciji? Ne. O kreacionizmu? Ne. O Stvaranju uopse? Ne. Bilo sta smisleno i suvislo iz teologije? Nista blizu toga.

Nema ni pocetka ni kraja, nema razrade i usmerenog pricanja, nema sredjenosti i preglednosti, samo ad-hominem napadi na one profesore sa PBF-a, i samo nabacana nekakva polu-gradja (ocigledno onako iz glave, jer nema nijedan jasno naznacen izvor, a Oci koje pominje itekako imaju cega-svega napisanog, pa da je rekao barem "Damaskin, knjiga TA, glava TA, strana TA!" - ali nista, bas nista), sve krajnje nepovazeno i obesmisljeno, sve prazno da praznije ne moze biti.

I onda ti bez imalo skrupula odvalis - "objasnio covek!". Sta je on to objasnio?

Bilo bi itekako braCki da mi/nam pokazes sa cime se ti to uopste slazes, sta si to razumeo iz ovog texta?

I licno ja bas bi` voleo da je dr. Zdravko napisao neki ostar i zabiberen clanak koji razvaljuje sa svih strana, pa da se lepo svi u`vatimo u kostac sa textom, i da rastrebimo ko sta ima da kaze. Kad Tasa npr. napise nesto, to je sve bre suva krtina, slagali se mi ili se ne slagali, ali sve nabijeno i napakovano da te zasvrbe usi dok citas. A ovo sto je Peno napisao stvarno nemam pojma sta je.

A da je rogobatno, rastrojeno i nepismeno za jednog dr-a - jos kako jeste.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ja sam razumeo da je veovanje u darvinizam hula na Duha Svetoga i da će svi darvinisti da se krčkaju u paklu.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Desiderius Erasmus рече

Eto, vidiš kako sam ja beskrupulozan čovek, usudio sam se da kažem "objasnio čovek"...

Zamorno je kad se non-stop kacis za umisljene uvrede, a uredno izbegavas da odgovoris na visestruka pitanja.

Jesi za razboritu pricu ili ne? Kazi lepo da znam/o, nije red da nas ovako zavodis za "goles planinu".

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Desiderius Erasmus рече

zar ne smem da se složim sa tekstom ovog teologa čiji je tekst postavljen?

I pazi jednu stvar - ako se neko ovde nije slagao npr. sa avvom (Djurovicem) - ja sam taj, znaci imam svoje misljenje, i rad sam da o tome pricam.

Nisam niciji partizan, kao sto se tebi cini ili jos nekima, prosto volim da mislim trezne glave. Em je to bas po Bogu, ako cemo posteno.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Zamorno je kad se non-stop kacis za umisljene uvrede, a uredno izbegavas da odgovoris na visestruka pitanja.

Jesi za razboritu pricu ili ne? Kazi lepo da znam/o, nije red da nas ovako zavodsi za "goles planinu".

A šta drugo da ti kažem na tvoju izjavu kako sam se ja, eto, usudio da bez ikakvih skrupula kažem "objasnio čovek"? Da li je to tebi normalno? Da ako se neko usudi da izrazi svoje sviđanje prema tekstu, ti to nazivaš beskrupuloznim? 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

oprosti molim te nisi mi bio/la u fokusu pošto te ne znam.

Kakve to veze ima sa mojim komentarom? Hajde sto (smatram) ni Peno ne zna koju je posluku hteo porati, nego sto se ideolozi zale sto "nema dijaloga". Biti ga nece, koliko vidim, sa ovakvom nekulturom razgovora. :) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Desiderius Erasmus рече

A šta drugo da ti kažem na tvoju izjavu kako sam se ja, eto, usudio da bez ikakvih skrupula kažem "objasnio čovek"?

Za promenu bi mog`o da prestanes da vrdas od pitanja, i da se pozabavis samim textom.

Jer kad kazes "objasnio covek", ja to razumem kao odusevljenje recenim, i ocekujem da vidim cime si to uopste odusevljen.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Za promenu bi mog`o da prestanes da vrdas od pitanja, i da se pozabavis samim textom.

Jer kad kazes "objasnio covek", ja to razumem kao odusevljenje recenim, i ocekujem da vidim cime si to uopste odusevljen.

Ništa ne vrdam, nego lupiš, pa onda puj pike ne važi. To što mi se svideo tekst i što sam se usudio da napišem "objasnio čovek" je beskrupulozno?

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

A šta drugo da ti kažem na tvoju izjavu kako sam se ja, eto, usudio da bez ikakvih skrupula kažem "objasnio čovek"? Da li je to tebi normalno? Da ako se neko usudi da izrazi svoje sviđanje prema tekstu, ti to nazivaš beskrupuloznim? 

Objasnio je da svi mi koji smo pojeli grejpfrut pohulili na Duha Svetoga, posto je u pitanju vocka nastala ukrstanjem. E, sad, ono sto jeste bezobrazno je komentar posle "objasnio", a glasi 

Цитат

za razliku od "punine" politički korektnih argumenata, tipa: "Teologija i prirodne nauke su dve potpuno nepreklapajuće oblasti", "Biblija nam govori zašto, a prirodne nauke kako", i sličnih zabijanja glave u pesak...

nisi nirekao sta je to sto stoji kao moralno  ireligiozno ispravniji pandan ovim pk argumentima. :) 

Подели на овим сајтовима

Ništa ne vrdam, nego lupiš, pa onda puj pike ne važi. To što mi se svideo tekst i što sam se usudio da napišem "objasnio čovek" je beskrupulozno?

Znaci, nista od price o clanku?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Upravo vrdaš.

Dobro, kad se predomislis, samo kazi. Tema je clanak prof dr. Zdravka Pena.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...