Jump to content

Ниједан европски политичар неће стати у одбрану хришћанства!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 21 минута, Grizzly Adams рече

Е само ако политичари не одбране хришћанство... Још од Пилата су познати као бранитељи хришћанства... :smeh1:

Šta onda da kažemo za sveštenike i religijski establišment? Ako ćemo u taj period istorije...

Pilat je još i hteo da ga pusti.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 128
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 4 минута, Аурор рече

Šta onda da kažemo za sveštenike i religijski establišment? Ako ćemo u taj period istorije...

Да бре. Ништа неће да кажемо... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Пилат је за мене тема и енигма пар екселанс. Кад сам прочитао ,,Мајстора и Маргариту" лакнуло ми кад сам видео да  много умнији од мене имају сличан осећај. Питање да ли је био до краја бескрупулозан лик као за живота или је био на корак од покајања сличног Закхејевом, па се сломио у задњи час.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Давор73 рече

Пилат је за мене тема и енигма пар екселанс. Кад сам прочитао ,,Мајстора и Маргариту" лакнуло ми кад сам видео да  много умнији од мене имају сличан осећај. Питање да ли је био до краја бескрупулозан лик као за живота или је био на корак од покајања сличног Закхејевом, па се сломио у задњи час.

Па он није имао избора, морао је да спроводи закон. Прави злотвори су фарисеји и остали са њима који су "наместили случај".

Мислим, имао је избор да вероватно пострада и он ако прекрши закон империје...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Давор73 рече

I meni je majstor i margarita uvek u glavi kad se priča o Pilatu

Tako divna knjiga...pročitao sam je u prvim mesecima u vojsci

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па управо то...Њега је сломило фотељаштво као и ове данас.

Подели на овим сајтовима

Nego...jel potapate pasulj da prenoći pre kuvanja?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драшко рече

Nego...jel potapate pasulj da prenoći pre kuvanja?

Обавезно...И у две воде..А сигурица ти је чини ми се нана, ако се добро сећам

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ћириличар рече

Узрок је веома јак удар хуманизма, секуларизма и атеизма на који хришћанство ни до сада ниеј успјело дати ефективан одоговор, а да не посегне за ауторитаризмом или нечим назадним. Хришћанство се није добро прилагодило, не зна како да се брендира и шта да понуди људима, јер ни само није свјесно свог потенцијала. Мислим да хришћани ( у правом смислу те ријечи ) нису свјесни колико лако могу привући велики број људи када би само знали да представе предности и врлине своје вјере. Ја годинама о томе трубим овдје - Богу треба бољи тим за односе са јавношћу. И што је још горе, црква ограничава управо оне који могу да спроведу то прилагођавање. Најбољи је недавни примјер код нас, када је патријарх фактички забранио било ком свештенику да у јавности износи своје мисли без његовог благослова - а све јер је нека мањина изнијела своје мишљење о Дарвину ( које се опет није косило са вјерским догматима! ).

Само погледај ко све пропагира "породичне вриједности", "ред, рад, дисциплину" и сл. Креатуре које ни не знају да ти објасне зашто је то добро, а да не скрену у "тако су наши стари радили", што је благо речено ретардиран аргумент. А са друге стране како свештена лица шире вјеру? Причају језиком који ти је све само не српски. Изрази који значе једно у секуларном, већинском свијету, код њих значи нешто друго ( и никако да неко то објасни народски, него се увијек мора филозофски ).

Као што је свађање и идиотизам лијевице криво за уздзање крајње деснице, тако је и ово расуло и неприлагођеност хришћанства криво за цунами мулти-култи секуларизма који је захватио више него што је требало.

U principu, mogu da se slozim sa nekim stvarima koje si ovde gore naveo .

Napadi na hriscanstvo su od samog pocetka njegove istorije i tu nema dileme. I, to organizovani i planski napadi. Kako na fizickom, tako i na duhovnom,umnom, razumskom,  filososofskom i svakom drugom nacinu. Sad, verovatno je fora samo u tome, kako i na koji nacin su se hrisccani branili od takvih napada.

To je ovo sto pominjes u svom postu. Deluje, po mom misljenju, da ima dosta istine u ovome sto pricas. Na primer, da je nama danasnjim hriscanima, vere, razuma, vrhunskog filosfskog razmisljanja i ljubavi prama Hristu i ljudima, ....kao sto su sve ovo imali hriscani prvih vekova hriscanstva, ....mozda bi situacija bila sasvim drugacija. Just_Cuz_19

Iako, mora se priznati, ovakav sofisticirani i mnogostruki napad na hriscanstvo, bukvalno iz svih pravaca delovanja, koji postoji danas, .....tesko da je bio ikad u istoriji ljudske civilizacije. I, to moramo imati u vidu, kod razmatranja ovog pitanja.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Па он није имао избора, морао је да спроводи закон. Прави злотвори су фарисеји и остали са њима који су "наместили случај".

@Avocado

Јеси ли ти негде писао да се 'вакав поглед на улогу Пилатеса коси са оним што знамо о римском праву?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Давор73 рече

Нема код Пилата, чини ми се, ни назнака покајања, него чисто политичарско ''шта ми највише одговара да урадим сада''.

Вештачки је, касније, настала Риминизирана прича о наводном Пилатовом вагању по питању кајања.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Juanito рече

@Avocado

Јеси ли ти негде писао да се 'вакав поглед на улогу Пилатеса коси са оним што знамо о римском праву?

"Rimsko pravo" je od cara Justinijana koliko znam, on je živeo 4-5 vekova kasnije. Događaj je bio lokalnijeg karaktera uostalom.

Kad se Isus rodio, nije bilo Rimljana u Judeji, namesnik je verovatno gledao da ima dobar odnos sa lokalnom populacijom i tim starešinama, manje mu problema u životu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...