Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

On 29. 5. 2017. at 19:44, Жељко рече

То је нешто као заразна болест а нема вакцине.

Expand  

Pa onda ih sikteriši od sebe i to je legitimno i možda bolje za sve vas zajedno.

Ozbiljno, jer pazi oni misle da ti imaš vremena da se udubiš jer deluješ im dubokoumno ali kad shvate da ih otaljigavaš možeš da ih povrediš još više.

Nisi ti kriv, zato je i iskrenost dobra stvar kod takvih slučajeva, reci im iskreno ja nemam vremena za ovakve probleme, puna mi glava ne razumem ja to i ne želim da vas povredim, ja ti garantujem da će oni to shvatiti i neće ti više dosadjivati.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 29. 5. 2017. at 19:45, Volim_Sina_Bozjeg рече

Expand  

схватила сам...мислио си на подршку најближих...тачно, у праву си, може бити од велике користи и помоћи...

зависи и у ком је степену депресија...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2017. at 19:48, Bokisha рече

није грожење у питању него резимирање тј тражење потврде  мог закључка неког искуснијег.

ужас је гледати неког у таквом стању а не моћи утицати да се та особа покрене у тражење стручне помоћи

иначе у случају који знам ,човек је постао омражен депресивној особи и дуго био ужаснут немоћи да икако помогне њеном стању или да је упути на разговоре код  стручњака.

Expand  

Ma čoveče Božji ja vam odgovorno tvrdim da se stručnjaci pozivaju na pomoć porodice i bližnjih i bez njihove pomoći ne mogu ništa uraditi.

Dakle ne igrajte se ping ponga, nego posao u ruke i spašavajte bližnje.

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2017. at 19:48, Bokisha рече

ужас је гледати неког у таквом стању а не моћи утицати да се та особа покрене у тражење стручне помоћи

Expand  

потпуно си у праву...то је стварно страшно...једини излаз је молитва....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2017. at 19:49, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ozbiljno, jer pazi oni misle da ti imaš vremena da se udubiš jer deluješ im dubokoumno ali kad shvate da ih otaljigavaš možeš da ih povrediš još više.

Expand  

Ја не умем да отаљавам. То и јесте проблем.

Али свакако је твој савет врло користан.

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2017. at 19:49, JESSY рече

схватила сам...мислио си на подршку најближих...тачно, у праву си, може бити од велике користи и помоћи...

зависи и у ком је степену депресија...

Expand  

Može bližnji u dogovoru sa nekim lekarom i da krene neusiljeno i sa farmako terapijom, tipa vidi dobila sam ove tablete i ja ih pijem pomažu ili komšinica je dobila poslala joj sestra bla bla sve ono neobavezujuće i polako, jer oni su na početku bolesti kao dete koje se popelo na krov zgrade i ne zna da će da padne.

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2017. at 19:54, Жељко рече

Да ли депресивни људи захтевају максималну пажњу и посвећеност свог окружења?

Expand  

Зависи. Често не. Често се труде да их нико не провали. Често максимално избегавају контакт са другима.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ма бата Жељко,батали психологију,врати се политици...;)

Него кажу да је та војвођанска депресија баш гадна, онако све равно,депресивно...:0205_whistling:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

за мене лепе депресивци

Expand  

врло могуће...осећају се добро поред тебе и са тобом...сигурно умеш са њима...неће свако да слуша а ни да помогне...

И много ме сморе

Expand  

наравно...

Шта год да им кажем да ураде они не ураде.

Expand  

па сад, то може бити због саме дијагнозе али сигурно је да постоји и манипулација...

без рационалног разлога, тугују без разлога, пате се без разлога, умишљају којешта о животу без разлога.

Expand  

ништа није без разлога...него је проблем што ни они сами не знају узрок...

Не верујем да ту лекари шта могу помоћи

Expand  

могу, наравно...али заједно са Господом...

То је нешто као заразна болест а нема вакцине.

Expand  

не, није заразна...него све већи број људи има предиспозиције да се нађе у таквом стању...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2017. at 19:59, Зосима рече

Него кажу да је та војвођанска депресија баш гадна, онако све равно,депресивно...:0205_whistling:

Expand  

Али не дај Боже да неки Војвођанин оде одатле јер му не прија рељеф, нема већег греха! :0205_whistling:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Expand  

Ej oni koji su već u takvom stanju su zreli i za blage šale na račun takvog stanja, ako oni zaista to traže, da budu  u nekom centru pažnje to je onaj mali alarm da su trenutno na raskrsnici i da ih lako možeš pozvati na pravi put.

Ali tu opet ne možeš sam ako to primetiš recimo kod prijatelja alarmiraj i njegovu porodicu reci da si primetio da je krenuo da traži pojačanu pažnju pa mu prirpremite po neko sitno iznenadjenje i češće mu kuvajte kafu ali ne kafenišite sa njim po vasceli dan neko onako na bum i brzinu uz neizbežno radostan poziv da jedva čekate da ponovite tu minijaturu sutra ili uskoro...

I tako više njih zaposlite ga nečim na prepad po malo ali konstantno.

Подели на овим сајтовима

Expand  

Мислим да можеш да им будеш подршка, да их усмериш да потраже помоћ, и од Бога, и од лекара, да будеш уз њих,  али не можеш да решаваш њихове проблеме и да живиш њихове животе. 

Знаш, као оно, " не дај му сваког дана рибу, него га научи да пеца".

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2017. at 19:51, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma čoveče Božji ja vam odgovorno tvrdim da se stručnjaci pozivaju na pomoć porodice i bližnjih i bez njihove pomoći ne mogu ništa uraditi.

Dakle ne igrajte se ping ponga, nego posao u ruke i spašavajte bližnje.

Expand  

А шта у случају кад :

повелика деца од 25 26 година нису свесна стања мајке у почетном стадијуму а ни по дијагнози добијеној након пар година.А оцу не верују јер стање проузроковало да мајка затражи развод.Цео његов покушај да помогне тадашњој жени је схваћен као битка против развода а не за помоћ њој.Све због мајчиног агресивног одбијања да код ње постоји било какав проблем и било какве жеље да прихвати било какву сугестију тадашњег мужа.

Мисија немогућа 

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

On 29. 5. 2017. at 19:59, Зосима рече

Expand  

Јесте. У мојој улици је за протеклих 20 и нешто година извршено око 15 самоубистава( пиштољ, вешање најчешће), па отрилике свака трећа кућа.

Али не контам ја то какве то везе има са равницом, равница је баш кул ко свемир.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...