Jump to content

Текст "Петиције за ревизију изучавања теорије еволуције" и одговор на њега

Guest

Препоручена порука

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па елементарне ствари су оне које су везане за свакодневни живот и могућност да се у њему нормално функционише.

Теорија о томе како су настале кокошке пре десет милиона година свакако не спада у ту категорију...

Ne pričam o Teoriji evolucije. Ne pričam niti o nauci. Pitam, zato što meni nije jasno, ko će odlučiti/propisati...nazovi to kako hoćeš šta je to što je elementarno, ispod čega sledi kazna.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Branka62 рече

Ne pričam o Teoriji evolucije. Ne pričam niti o nauci. Pitam, zato što meni nije jasno, ko će odlučiti/propisati...nazovi to kako hoćeš šta je to što je elementarno, ispod čega sledi kazna.

Па разумем, твој имплицитни аргумент био је да је та граница потпуно произвољна.

Као што видиш није.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Тешко да би било горе него што је данас када влада свеопште незнање на свим нивоима. Људи не понесу ни проценат знања из школе, буквално се за неке ствари једва сећају да су споменуте. Нешто је дебело труло у причи...

Naravno... ali ponesu nešto znanja, nešto radnih navika, nešto sposobnosti da dođu do znanja kad je potrebno... naravno, neki više, neki manje... a koliko god sadašnja situacija delovala loše, meni se čini da bi u varijantni potpune slobode sasvim očigledno bilo mnogo gore... imao bi baš mnogo dece koja ne bi naučila apsolutno ništa...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Теорија о томе како су настале кокошке пре десет милиона година свакако не спада у ту категорију...

Ал како да разумеш жене ако не знаш како су еволуирале?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Ал како да разумеш жене ако не знаш како су евлуирале?

Крап... сад си ме нокаутиро... :D

giphy.gif

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Sasa Vojvoda рече

Sad sam sebi izreci opomenu :), ima kreacionista na forumu a ne bih rekao da su ludjaci...

Nego da te pitam, kako vi koji podrzavate TE gledate na:

Postanak 2,22 Gospod Bog načini ženu od rebra, što ga je bio uzeo čovjeku, i dovede je k čovjeku.

Mogu i ostali odgovoriti...

Čini mi se da su ti oni teolozi sa PBF već odgovorili:

On 9.5.2017. at 12:17, R2D2 рече

4. С тим у вези, подсећамо на став, широко прихваћен од научне заједнице теолога широм света, да не постоји никаква „библијска теорија стварања“ која се може схватити као научна теорија која би, као таква, представљала научну алтернативу теорији еволуције. Из тог разлога, сматрамо да не постоји ниједан разлог због кога би се, у оквиру наставе из биологије, физике, антропологије или географије (а подсећамо да се, једнако као и за развој живота, „теорије“ из свих ових наука могу пронаћи у Светом Писму), изучавала светописамска нарација која се, наизглед, бави истим питањем као и поменуте науке. Свето Писмо, дакле, није, нити може бити, схваћено као уџбеник или коначни арбитар било које научне дисциплине. Притом, текстови о стварању из Књиге постања чак ни жанровски не одговарају научном тексту. Схватање Светог Писма као последњег критеријума истине сваке појединачне науке потиче из (теолошки неутемељене) идеологије америчког креационизма. Због свега тога, уверени смо да алтернатива једној научној теорији може бити само друга научна теорија.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Naravno... ali ponesu nešto znanja, nešto radnih navika, nešto sposobnosti da dođu do znanja kad je potrebno... naravno, neki više, neki manje... a koliko god sadašnja situacija delovala loše, meni se čini da bi u varijantni potpune slobode sasvim očigledno bilo mnogo gore... imao bi baš mnogo dece koja ne bi naučila apsolutno ništa...

Мени то не пије воду. Деца су природно радознала, постављају милион питања од којих су нека толико озбиљна да немаш појма шта да им одговориш. И онда крену у школу и одједном их не занима више ништа под капом небеском...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Branka62 рече

Ne vidim, zato i pitam ali ajd sad.

Па као што рекох - она знања и вештине које су људима неопходне за свакодневни живот. Значи - читање, писање, елементарна аритметика и сл. То су "обавезне" ствари јер без њих не можеш да комуницираш са људима, одеш у продавницу итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Ал како да разумеш жене ако не знаш како су еволуирале?

лицемеру, рекао си да су за тебе све жене рибе  .... објасни ил` ће перје да лети :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па је л ти видиш колико су наше идеје о слободном друштву људима сумануте? :)

Pa dobro, izgleda da se ne slažemo oko povlačenja linije... :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Мени то не пије воду. Деца су природно радознала, постављају милион питања од којих су нека толико озбиљна да немаш појма шта да им одговориш. И онда крену у школу и одједном их не занима више ништа под капом небеском...

Ma ne bi ih niko bre ni učio... znaš koliko imaš ljudi koje jedino zakon primorava da decu uopšte pošalju u školu? Znaš kako bi divan home-schooling ta deca imala?

- Tata, tata, kako su nastale kokoške?

- Ćuti sine i razbacuj taj koncentrat po kokošincu kako treba da ne dobiješ jednu preko ušiju...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Avocado рече

Ovo stoji.

Neko znanje se dobije, nauci se, da se razmislja i zakljucuje, radne navike se sticu, socijalizacija dece itd.

Samo, mislim, da bi se trebao propisati i neki minimum osnovnih obraznovnih disciplina i za slobodno ucenje, pa, neka se svako dalje obrazuje  ko' kako hoce. :citac:

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...