Жика Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 сат, Кратос рече Ne bih rekao.... 1. Po blagodati Božijoj naučeni pobožnim dogmatima i u svemu sledujući Svetoj i Katoličanskoj Crkvi, verujem i ispovedam da je Bog Otac jedini bespočetni i bezuzročni, i Izvor i Uzročnik sina i Svetog Duha; jer od Njega se rađa Sin i od Njega ishodi Sveti Duh. Kao što Sin ne učestvuje u ishođenju (Svetog Duha od Oca), tako ni Duh ne učestvuje u rađanju (Sina od Oca). Drugim rečima, Obojica predstavljaju One Koji proizilaze, i to zajedno Jedan sa Drugim, kako poučavaju Oci bogoslovi. Upravo se zbog toga i kaže da Sveti Duh ishodi "kroz Sina", tj. "sa Sinom", i kao i Sin (proizilazi od Oca), mada ne na način rađanja (γεννητως) kao Ovaj. Za Sina se ne kaže da je rođen "kroz Duha" zbog toga što već samo ime Sin ukazuje na srodnost određenog karaktera, kako ne bismo pomislili da je On Sin Duha. Za Duha se, pak, kaže da je "Duh Sina" zbog toga što Mu je svojstven po prirodi i kroz Njega se javlja i daruje ljudima https://svetosavlje.org/sveti-marko-efeski-i-florentinska-unija/20/ Где сам написао да Бог Отац није узрочник? Не разумем. Ведран*, kopitar, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 2 минута, Жика рече Где сам написао да Бог Отац није узрочник? Не разумем. Kratos čita svetitelje kao svaki dobar rimokatolik Zoran Đurović, Ведран* and елТорнеро је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Нисам написао да је Син узрочник исхођења Светог Духа. Написао сам да Свети Дух исходи од Оца кроз Сина. Марко Ефески није сматрао да је Син узрочник. елТорнеро, Justin Waters, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 минут, Жика рече Где сам написао да Бог Отац није узрочник? Не разумем. Ни ја не разумем, вероватно ни он не разуме. Због чега нам је тако тешко да усвојимо Вјерују без чепркања по њему? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 2 минута, елТорнеро рече Ни ја не разумем, вероватно ни он не разуме. Кратос да не разуме? Тешко си се огрешио... kopitar, елТорнеро, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kratos čita svetitelje kao svaki dobar rimokatolik Како их он разуме тако најчешће и ми разумемо тебе. Па најмање пет пута сам, када ти је отац Зоран лајковао одговоре, хтео да га замолим да ми преведе шта си хтео да кажеш. Zoran Đurović, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 минут, елТорнеро рече Како их он разуме тако најчешће и ми разумемо тебе. Па најмање пет пута сам, када ти је отац Зоран лајковао одговоре, хтео да га замолим да ми преведе шта си хтео да кажеш. odavno sam prevazišao to da moram imati i inteligentni izgled елТорнеро, Zoran Đurović, Јелена011 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 минут, елТорнеро рече Како их он разуме тако најчешће и ми разумемо тебе. Па најмање пет пута сам, када ти је отац Зоран лајковао одговоре, хтео да га замолим да ми преведе шта си хтео да кажеш. Па ти мислиш да сам ја одмах капирао ВСБ? Дугогодишњу школу сам прошао, мукотрпну, а најтеже ми је било кад каже: Како је могуће да не разумеш? Нека ође, него ми је френд и на фб, тако да мени другог Пургаторијума не треба! Тања1, Volim_Sina_Bozjeg, елТорнеро and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Problem koji Kratos ima a i Boki jeste, da oni ne razumevaju svetitelje na koje se pozivaju a pri tom uče nas ili nas po vasceli dan muče da ih saslušamo šta svetitelj misli ustvari. A mene i ako neko ne razume, nije strašno dok ne počne da se poziva na mene. Ведран*, Жика and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече odavno sam prevazišao to da moram imati i inteligentni izgled Покушавам да замислим тебе, Кратоса, и мене као репрезентативне узорке Православља на преговорима о примату. Па то би вредело чути. Zoran Đurović, Paradoksologija, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Па ти мислиш да сам ја одмах капирао ВСБ? Дугогодишњу школу сам прошао, мукотрпну, Vera tvoja spasla te je Жика, Zoran Đurović, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 2 минута, елТорнеро рече Покушавам да замислим тебе, Кратоса, и мене као репрезентативне узорке Православља на преговорима о примату. Па то би вредело чути. Католици би у глас рекли: Ми одустајемо од екуменизма! Тања1, елТорнеро, Ведран* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 минут, елТорнеро рече Покушавам да замислим тебе, Кратоса, и мене као репрезентативне узорке Православља на преговорима о примату. Па то би вредело чути. Jasno je sve, Kratosa treba da se pusti u borbu svim srcem, jer se on ustvari bori za svoju nepogrešivost. Kad uvidi sam u čemu je problem tad će i Latini progledati nek su mi svi anđeli svedoci ako tako ne bi bilo Тања1, елТорнеро and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Па ти мислиш да сам ја одмах капирао ВСБ? Дугогодишњу школу сам прошао, мукотрпну, а најтеже ми је било кад каже: Како је могуће да не разумеш? Нека ође, него ми је френд и на фб, тако да мени другог Пургаторијума не треба! Ма и ја га волем, само би га понекад клепио заврат. И пре сам то слутио, а сада знам поуздано, нисмо ми Турке отерали јунаштвом, него овим, смучило им се, бре. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 ВСБ ме подсећа на Максима Исповедника. Тако сам се напрезао да схватим кад сам читао Максима. Paradoksologija, елТорнеро, Zoran Đurović and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука