Тања1 Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 51 минута, Zoran Đurović рече Па ти мислиш да сам ја одмах капирао ВСБ? Дугогодишњу школу сам прошао, мукотрпну, а најтеже ми је било кад каже: Како је могуће да не разумеш? Нека ође, него ми је френд и на фб, тако да мени другог Пургаторијума не треба! Mnoge od poruka VSB zahtevaju da se procita nesto vise od onoga sto je u jednoj poruci, slozicete se, oce. Ono sto volim kod VSB komunikacije, njegove poruke ne svodi na imam "poslednju rec", vidim slicno je i kod Vedran. VSB nema onaj nacin pisanja ja pa ja i na licnom planu...vec je diskusija poslata hiljadama primalaca ...naravno sa ogromnim pitanjima, neophodno je da se sva komunikacija razume. Sto se mene tice VSB zaista uvek pomogne ako ne razumijem, pojednostavi. Ponovo ste skrenuli sa teme, oce. Da ne bih skrenula odoh. Posto neko vreme sam na odsustvu da ne pomislite da ste me oterali. Zdravo ostajte. Zoran Đurović, Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 сат, Жика рече Где сам написао да Бог Отац није узрочник? Не разумем. Piše lepo da nema nikakavog posredništva između Oca i Duha i što je ključno,da Sin ne učestvuje ni na koji način u ishođenju Duha.A ti si rekao da je Sin posrednik i da pravoslavni tako ispovedaju,ishođenje kroz Sina na večnom planu a to je netačno.Niko se uopšte nije ni bavio bilo kakvim uzrokom niti sam ja to igde rekao da si ti ili bilo ko rekao. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече Kratos čita svetitelje kao svaki dobar rimokatolik Ti ni ne razumeš ono što sam pišeš a kamoli što drugi pišu al dobro mož se vadiš da si jurodiv Hrista radi. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Ti ni ne razumeš ono što sam pišeš a kamoli što drugi pišu al dobro mož se vadiš da si jurodiv Hrista radi. Pa sigurno da sam jurodiv Hrista radi, vidi koliko razgovaram sa tobom i gledam te dok učiš Žiku šta je ustvari Žika rekao. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 6 часа, Жика рече Свети Дух исходи од Оца кроз Сина. Ту формулацију ми православни користимо. Evo šta kaže Žika A evo šta kaže Marko Efeski Kao što Sin ne učestvuje u ishođenju (Svetog Duha od Oca). Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Evo šta kaže Žika A evo šta kaže Marko Efeski Kao što Sin ne učestvuje u ishođenju (Svetog Duha od Oca). Čitao sam ja šta kažu naši svetitelji, čitao je i Žika to mu je bio domaći zadatak i dobijao je ocene za to, tako da je morao pažljivije i sa razumevanjem da čita, za razliku od tebe. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa sigurno da sam jurodiv Hrista radi, vidi koliko razgovaram sa tobom i gledam te dok učiš Žiku šta je ustvari Žika rekao. Ma Žika se vadi sad jer ga Marko Efeski demantuje da je ishođenje kroz Sina na večnom planu.Nema toga pa sad pokušava da prebaci priču o uzročniku o čemu uopšte nije ni bilo reči.Nema posredovanja Sina u ishođenju Duha od Oca na večnom planu samo u ikonomijskom smislu,u dejstvu prema svetu. Samo da ne zapadneš u još neku grđu jeres od ove tako jurodiv.... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Čitao sam ja šta kažu naši svetitelji, čitao je i Žika to mu je bio domaći zadatak i dobijao je ocene za to, tako da je morao pažljivije i sa razumevanjem da čita, za razliku od tebe. Pa ništa neka postavi onda neke od Svetih Otaca koji su učuli da u ishođenju Duha na večnom planu,planu Božijeg postojanja postoji posredništvo Sina u ishođenju Duha Svetoga.... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Ma Žika se vadi sad jer ga Marko Efeski demantuje da je ishođenje kroz Sina na večnom planu.Nema toga pa sad pokušava da prebaci priču o uzročniku o čemu uopšte nije ni bilo reči.Nema posredovanja Sina u ishođenju Duha od Oca na večnom planu samo u ikonomijskom smislu,u dejstvu prema svetu. Samo da ne zapadneš u još neku grđu jeres od ove tako jurodiv.... Užasno kako pokazuješ neznanje iz osnova a optužuješ nekog za dobar put ka jeresi. Žika ti je jasno rekao da Sin nije uzročnik Duhu Svetome. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Užasno kako pokazuješ neznanje iz osnova a optužuješ nekog za dobar put ka jeresi. Žika ti je jasno rekao da Sin nije uzročnik Duhu Svetome. A ko uopšte priča o uzročniku?Ko je to uopšte pominjao? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 4 минута, Кратос рече Pa ništa neka postavi onda neke od Svetih Otaca koji su učuli da u ishođenju Duha na večnom planu,planu Božijeg postojanja postoji posredništvo Sina u ishođenju Duha Svetoga.... Ne treba, sa svakim neosuđenim svetiteljem po ovom pitanju imam potpuno istu formulaciju, pa tako i sa Sv.Markom Efeskim. Ali ti ne razumeš niti o.Savu, niti o.Zorana, niti Žiku teologa, niti mene, niti Sv.Marka Efeskog. Apsolutno sve što od nas pročitaš ti prihvataš po intuiciji bilo to pogrešno ili pravilno ali čak i to što primaš nema u tebi ni najmanje osnove da to bude približno izloženo pravoslavnoj veri. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Ja ne kontam, kakva bre visoka teologija kakve piiiii m. Razumem ja teologe, razumem ucene ljude koji citaju Oce u originalu, koji znaju grcki, latinski, koji mogu da se argumentovano ukljuce u diskusiju na osnovu znanja koje imaju, al ne razumem odjednom svi citaju Oce i sa njima su na prst u pozadinu, a procitali su tumacenje tumacenja tumacenja u skracenom izdanju od jednog pasusa. To ishodjenje nije samo mi ovo katolici ovo, to su bre ljudi duboke stvari koje imaju bogoslovske implikacije posle i dalekosezne posledice, a neko uđe u diskusiju tvrdo zastupajuci bilo koji stav, a nije video ni jednog Oca u originalu. Oni su bre klali oko jednog zareza, ali su bili uceni u tome. Ne moze Ana Karenjina da se procita u skracenom izdanju prepricana u jednom pasusu i jos da se tvrdi nesto. Za nas prostu raju stvar je jako prosta -nahrani gladne, obuci gole, utesi tuzne, raduj se sa srecnim, gledaj na komsiju kao na coveka, radi posten posao, brini se o porodici, radi sest dana u nedelji, otkidaj se od posla ali budi posten i vredan i gledaj da ljudima olaksas i oplemenis zivot. Ostalo prepustis ljudima kojima je to poziv, priziv i zivot. Mi mozemo imati poverenja u nekog tumaca, pa prihvatiti ovo il ono misljenje kao nama blisko, ali ajme poklase se ljudi koji veze s vezom nemaju sa teologijom. елТорнеро, Ведран*, Икар Губелкијан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne treba, sa svakim neosuđenim svetiteljem po ovom pitanju imam potpuno istu formulaciju, pa tako i sa Sv.Markom Efeskim. Ali ti ne razumeš niti o.Savu, niti o.Zorana, niti Žiku teologa, niti mene, niti Sv.Marka Efeskog. Apsolutno sve što od nas pročitašm ti prihvataš po intuiciji bilo to pogrešno ili pravilno ali čak i to što primaš nema u tebi ni najmanje osnove da to bude približno izloženo pravoslavnoj veri. Znači ti se slažeš sa svojim imenjakom da Sin ne učestvuje u ishođenju Duha od Oca? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 минут, Јелена011 рече Razumem ja teologe, razumem ucene ljude koji citaju Oce u originalu, koji znaju grcki, latinski, koji mogu da se argumentovano ukljuce u diskusiju na osnovu znanja koje imaju, al ne razumem odjednom svi citaju Oce i sa njima su na prst u pozadinu, a procitali su tumacenje tumacenja tumacenja u skracenom izdanju od jednog pasusa Kratos Boksid i ekipa po vasceli dan jure svetitelje po internetu razgovarajući sa nama. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Управо сада, Кратос рече Znači ti se slažeš sa svojim imenjakom da Sin ne učestvuje u ishođenju Duha od Oca? Otac je jedini neuzročan. Otac je uzrok Sinu. Otac je uzrok Svetome Duhu. Sina je rodio Otac. Duh Sveti ishodi od Oca kao jedinog uzroka, kroz Sina. Sin i Duh nisu jedan drugome uzrok, obojica imaju uzrok u Ocu, rađajući Sina istovremeno kroz Sina ishodi i Sveti Duh, bez da mu je Sin uzrok i Duh počiva na Sinu večno. Zoran Đurović, Ведран* and Жика је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука