Bokisd Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 10 минута, Zoran Đurović рече @Ivan Marković да ми опростиш, нисам ти написао поруку да се зезам, јер сам се плашио да не шанеш Бокситу да се не прима, а овако је све било много уверљивије:)) Праштај на шали. Ali, ja se nisam sa Tobom oce ni raspravljao, vise je Kratos ucestvovao u tom bogoslovskom delu pitanja. Ma, moze da se nazove i kao sala ( ), nebitno, ....neka bude, kao sto kazu neki politicari, ....'izolovan incident'.....bitno je da smo , valjda , svi na forumu,.....sada, tu' negde okupljeni oko ucenja sv. Grigorija Palame. Pozdrav. Ivan Marković and Васијан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече @Ivan Marković да ми опростиш, нисам ти написао поруку да се зезам, јер сам се плашио да не шанеш Бокситу да се не прима, а овако је све било много уверљивије:)) Праштај на шали. Iskreno se nadam da jeste šala. Ne znam šta drugo da kažem. Jedno su knjige, a drugo iskustvo. Znam šta sam doživeo. Sedeo sam sa nekima od najopitnijih staraca naše Crkve, jedan mi godinama bio duhovnik. Nikada mi niko nije rekao da ne treba da se bavim isihazmom, samo da u tome budem umeren. I nikada mi niko nije rekao da sam u zabludi glede mojih iskustava. U Boga sam verovao pre nego naučih da čitam. Nestvorene energije opitovao nekoliko puta. Hajde da ti poverujem. Nadam se da je šala. Mada je prilično gruba. Zamalo da me sada strefi srčani udar. kopitar, Zoran Đurović, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 7 минута, Bokisd рече Ali, ja se nisam sa Tobom oce ni raspravljao, vise je Kratos ucestvovao u tom bogoslovskom delu pitanja. Ma, moze da se nazove i kao sala ( ), nebitno, ....neka bude, kao sto kazu neki politicari, ....'izolovan incident'.....bitno je da smo , valjda , svi na forumu,.....sada, tu' negde okupljeni oko ucenja sv. Grigorija Palame. Pozdrav. Ја сам ти рекао да си ленчуга. И нисам погрешио. Ти припадаш оним кафанским филозофима (Иван је пак радник, иако помало неуротичан, али се подвизава). Мора да се уозбиљиш. Да си ме читао, као што ниси, упитао би ме: Чек, чек, оче, па ти си писао о Палами и месалијанцима, откуд сада овај став? Кад си променио мишљење? Узми и прочитај овај текст: https://www.academia.edu/8472136/%D0%9E_%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8_%D0%9C._%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B0_%D0%B4%D0%B0_%D1%81%D1%83_%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8_%D0%B8%D0%B7_%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%9Ao%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%85_%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0_%D0%9B%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8 Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 30 минута, Zoran Đurović рече Праштај на шали. Praštam. Zoran Đurović, Paradoksologija and Васијан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 14 минута, Zoran Đurović рече Ја сам ти рекао да си ленчуга. И нисам погрешио. Ти припадаш оним кафанским филозофима (Иван је пак радник, иако помало неуротичан, али се подвизава). Мора да се уозбиљиш. Да си ме читао, као што ниси, упитао би ме: Чек, чек, оче, па ти си писао о Палами и месалијанцима, откуд сада овај став? Кад си променио мишљење? Узми и прочитај овај текст: https://www.academia.edu/8472136/%D0%9E_%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8_%D0%9C._%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B0_%D0%B4%D0%B0_%D1%81%D1%83_%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8_%D0%B8%D0%B7_%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%9Ao%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%85_%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0_%D0%9B%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8 Dobro, svaki dobronametran savet prihvatam. Da budemo ozbiljni u ovim stvarima, treba, .....i treba da vazi za sve. Da, ovo je ono o tkzv. bogumilstvu u Bosni. Citao sam vec nesto ( pomalo ) ovaj tvoj odlican rad, i opet cu, zanimljivo je videti gde gresi Petrovic. Paradoksologija, Zoran Đurović, Васијан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Виђење Божанске светлости није исто што и паламизам.Флоровски у Путевима говори да су једине две личности које су сваки дан гледале Божанску светлост биле св.Симеон Нови10/11 век и св.Тихон Задонски (1724-1783) А ни један ни други сигурно нису чули за Паламу.Иако св.Симеон своје дело назива Методом молитве и пажње ту нема никаквих вежби дисања концентрације погледа и слично као код паламитских следбеника.Није случајно да се паламизам појављује поново у 20.веку када и њуејџ са причама о енергијама и медитацијама. Zoran Đurović, елТорнеро and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 45 минута, Zoran Đurović рече ДЕМОН-СТРИРАМ Знам га он је рођени брат САТИРАМА! Него гледам ово "стрирање" се много лакше подноси са оним како си навео, него на пример са "КА". Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 1 минут, Августин рече Методом молитве и пажње ту нема никаквих вежби дисања концентрације погледа и слично као код паламитских следбеника.Није случајно да се паламизам појављује поново у 20.веку када и њуејџ са причама о енергијама и медитацијама. To je samo 'spoljasnji' tj. telesni aspekt molitve, kojom metodom doprinosimo unutrasnjem, sustinskom i duhovno bitnijem metodu spoznaje tih netvarnih energija Bozijih. Oni su samo kao 'ispomoc', nisu glavni faktor u ovoj misticnoj stvari. Postoji upozorenje kod otaca o praktikovanju tih stvari itd. Nije brate, to bas tako prosto kao sto predstavljas. Oci napisali 'tonu' knjiga o toj umno - srdacnoj molitvi, na osnovu svog iskustva. Cela duhovna nauka je zasnovana na tim stvarima itd. Васијан and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 2 часа, kopitar рече Možeš samo čuti, " krst na krst ne ide" ili Bog je jedan itd. Možda jadni i neznaju da su sinkretisti. Pa sad, Kopitaru, znaš kako, krštavaju i adventisti...i artemiti. A naš Sabor rekao da krštenje artemita nije krštenje. I šta ćemo sad? Da li da verujem tebi ili Saboru SPC? Znam! Verovaću Saboru SPC! Архимандрит Сава Јањић, Васијан and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 45 минута, Ivan Marković рече Zamalo da me sada strefi srčani udar. Нећу више никад! - Барем се надам... Могу да те замислим: Шта би са човеком, да ли је полудео? Јао, сузе ми ударише на очи! Ivan Marković, елТорнеро and Жика је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 19 минута, Bokisd рече Nije brate, to bas tako prosto kao sto predstavljas. Не навијам ни за тебе ни за њега, навијам за мир и добру вољу. Ми бацамо целу зрелу и слатку лубеницу зато што смо нашли да има петељку. Слично фамозној цигарети Николаја Велимировића, а ње вероватно није ни било, у најбољем случају, страћено време. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 21 минута, Ivan Marković рече Verovaću Saboru SPC! Зар је Тројични Бог одсутан. Zoran Đurović and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 13 минута, елТорнеро рече Не навијам ни за тебе ни за њега, навијам за мир и добру вољу. Ми бацамо целу зрелу и слатку лубеницу зато што смо нашли да има петељку. Bilo bi lepo da je tako. Samo da dodam, upravo kazem, iskustvo jednog sv.Palame u molitvi i jednog sv.Simeona Novog Bogoslova, ne razlikuje se sustinski u tim misticnim duhovnim dozivljajima ( molitve ), osim mozda u nekim spoljasnjim definicijama ( tog njihovog iskustva ) itd. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 22 минута, Ivan Marković рече Pa sad, Kopitaru, znaš kako, krštavaju i adventisti...i artemiti. A naš Sabor rekao da krštenje artemita nije krštenje. I šta ćemo sad? Da li da verujem tebi ili Saboru SPC? Znam! Verovaću Saboru SPC! Vjeruj malo i sebi , bog ti je dao razum. Pa onda i Saboru . Što ćeš odgovoriti Isusu kad te pita : "kad ti dođoh kao brat katolik da te zagrlim " a ti ....marš jeretičko nekršteno smeće ti ćeš meni prodavat ekumenizam. Zato kažem da su ovi prosti u prednosti koji po ljudski opažaju da krst na krst ne ide. елТорнеро, Zoran Đurović, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Bilo bi lepo da je tako. Samo da dodam, upravo kazem, iskustvo jednog sv.Palame u molitvi i jednog sv.Simeona Novog Bogoslova, ne razlikuje se sustinski u tim misticnim duhovnim dozivljajima ( molitve ), osim mozda u nekim spoljasnjim definicijama ( tog njihovog iskustva ) itd. Суштински плод молитве је, пре свега, смирење, крајње смирење... горд сам човек, зар ћу такав говорити о молитви... Paradoksologija, Zoran Đurović, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука