Кратос Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Ne znam, moram da priznam da sam malo iznenadjen ( nisam uvredjen )... Ako ne priznajes nesto sto je real fakt u Crkvi i predanju i u spisima otaca,..... iz ne znam bas kakvih razloga ( nije bitno ), .....ajd, bar nemoj da pricas protiv toga, sta ce ti takva stvar, samo se gresis o svoju dusu djabe. Đurović kako je kreno za njega su svi pravoslavci jeretici samo vozljubljeni papa i katolička bratija su pravoverni... Ivan Marković and Васијан је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 6 минута, Ivan Marković рече Osetio. Više puta. Kao kada dišeš vazduh (analogija). Ne vidiš, a osećaš. Jedanput ili dvaput kao rezultat Isusove molitve srca, dva-tri puta sasvim nenajavljeno i nezasluženo. Mislim da sam jedanput i video. To već ne mogu da tvrdim, ali za osećaj, da. Да ли си тада био у Међугорју? Volim_Sina_Bozjeg and елТорнеро је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Шта је поменуо Сава? Ти ни њега не читаш пажљиво. Mislim, pomenut su Palamistski sabora, kao validni sabori Istocne crkve. Postavio sam pitanje o.Savi, u vezi oko ovog ucenja sv.Palame , pa da vidimo sta je tacno receno. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Па чега другог? Лепо Петар пише... причасници божанске природе. Што се ти буниш? Naša priroda i Božija priroda biće jedno?Au avo....prepostio si ti izgleda. Ivan Marković, Васијан and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Кратос рече Đurović kako je kreno za njega su svi pravoslavci jeretici samo vozljubljeni papa i katolička bratija su pravoverni... Нису сви... Рецимо, Амфилохије није, јер се он формално одрекао паламизма. Има на Светигори документ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Кратос рече Naša priroda i Božija priroda biće jedno?Au avo....prepostio si ti izgleda. Неће једно, него ћемо бити учесници исте. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Да ли си тада био у Међугорју? Bio u svom kupatilu. U kancelariji. Na ulici. Ispred firme. Nisam rimokatolik, šta ću u Međugorju. E, stvarno si hrabar... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Нису сви... Рецимо, Амфилохије није, јер се он формално одрекао паламизма. Има на Светигори документ. Bači to da vidimo. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 11 минута, Bokisd рече Kako kaze sv. Nikolaj V. za avu Antonija Velikog , da je od svih ljudi dostigao najvisi nivo duhovnog savrsenstva. Антоније је то постао, јер се није либио да у недоумици тражи савет, и благослов, својих простих ученика. Bokisd, Жика and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Mislim, pomenut su Palamistski sabora, kao validni sabori Istocne crkve. Postavio sam pitanje o.Savi, u vezi oko ovog ucenja sv.Palame , pa da vidimo sta je tacno receno. Не, они су признати само као наши, али не као и прави сабори. Формално су признати, али се чека да их папа одобри. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Кратос рече Bači to da vidimo. Има, сачекај 10 минута да ти нађем линк. Дали су пдф са потписом! То је објављено пошто Крит није прихватио паламистичке саборе. елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Нису сви... Рецимо, Амфилохије није, јер се он формално одрекао паламизма. Има на Светигори документ. Okači citat. Da vidimo šta ti podrazumevaš pod palamizmom. Šta on podrazumeva pod tim. Palamini sabori su priznati od Crkve. Izvoli. E sad, da nisu svi u Crkvi isihasti, to nije tajna. Da li se ljudi mogu spasiti bez isihazma? Verujem da mogu. Zapravo, siguran sam. Inače, Amfilohijev monah Arsenije Jovanović žestoko promoviše isihazam na JuTjubu, naravno sa blagoslovom svog vladike. Tako da neko ovde muti. Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Неће једно, него ћемо бити учесници исте. Znači bićemo Bogovi prirodi a ne bogovi po blagodati? Bokisd, Ivan Marković and Васијан је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Не, они су признати само као наши, али не као и прави сабори. Формално су признати, али се чека да их папа одобри. Papa ? Moram da se nasalim,.....jel' sa ex cathedre..... Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 7 минута, Ivan Marković рече NE. Nije ih priznao kao Vaseljenske. Pri tome, sama punota Crkve nije priznala Kritski sabor. Ne još. Nema suštinskog ili formalnog priznanja u Crkvi. Crkva ili prizna ili ne prizna Sabor. Koji ne prizna (npr. Vatikan 1 i 2) ti su jeretički. Koji prizna (npr. Palamine) ti su sveti. Sasvim je irelevantno da li su vaseljenski ili pomesni...naravno, Rimokatolička crkva ne priznaje Palamine sabore uopšte...ali oni nisu Crkva. JA. Ne. Mogu. Da. Verujem. Šta. Čujem. Да су паламитски сабори били православни, Крит би их признао. Августин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука