Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Кратос рече Znači bićemo Bogovi prirodi Па за животиње и осталу природу бићемо богови. Августин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Не, они су признати само као наши, али не као и прави сабори. Формално су признати, али се чека да их папа одобри. Od kad je to papa merodavan za bilo šta, s obzirom na to da je jeretik? Васијан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 A ko je priznao Kritski sabor? Bokisd, Ivan Marković and Васијан је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Papa ? Moram da se nasalim,.....jel' sa ex cathedre..... То је и о. Сава признао. Каже да се чека одобрење од папе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Па за животиње и осталу природу бићемо богови. Ma pojeo sam po,po prirodi? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Кратос рече A ko je priznao Kritski sabor? Па сви! Ви први. Нон-стоп сте ми натурали на нос тај сабор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Ma pojeo sam po,po prirodi? Ено, и о. Сава каже да ће васкрснути животиње, али само оне које су православци појели. Justin Waters, Васијан and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Да су паламитски сабори били православни, Крит би их признао. Čoveče. Krit nije osporio te sabore. Osim što imk nije pridao epitet "vaseljenski". Na sve to, tri četvrtine pravoslavnog sveta ( četiri pomesne Crkve, plus brojne episkopije drugih) ne priznaje Krit uopšte ili samo delimično. Kakav je Krit argument? Tek treba da bude priznat. Možda bude i odbačen. Ja.Ne.Mogu.Da.Verujem.Šta.Ovde.Čujem. Bokisd, Васијан and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Ено, и о. Сава каже да ће васкрснути животиње, али само оне које су православци појели. Extra a sad lepo odgovori.Znači ono neslivene prirode više ne važi?El to neka neoekumenstička teologija? Ivan Marković and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 34 минута, Zoran Đurović рече Али не и у католицима! Царски ! Камен српског спотицања, на путу ка Есхатону, њега не може прећи онај ко не опрости свима, све. Zoran Đurović and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Па сви! Ви први. Нон-стоп сте ми натурали на нос тај сабор. Ja nisam nijednom sigurno to i nije bio vaseljenski Sabor,nije bilo predstavnika RPC,BPC,GPC i AntiohijskePatrijaršije.Nit je bilo šta usvojio niti je doneo neke bitne i sveobavezujuće odluke za sve PC. Tako da njega Crkva nije prihvatila ni formalno,a Palamizam jeste makar i neformalno. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 ДОБРО, ДРУШТВО, ДОСТА ЈЕ БИЛО. СПРДАМ СЕ СА ВАМА ОКО ПАЛАМИЗМА, ТАКО ДА СУ ПОСЛЕДЊЕ 3-4 СТРАНИЦЕ ЧИСТА СПРДЊА, А НЕ МОЈИ СТАВОВИ. МЕЂУТИМ, ХТЕО САМ ДА ВАМ ДЕМОН-СТРИРАМ ШТА ЗНАЧИ БИТИ ТЕОЛОГ КАО БОКСИТ ИЛИ КРАТОС И СЛИЧНИ. НАДАМ СЕ ДА СТЕ ЛЕКЦИЈУ СХВАТИЛИ, А НЕ БИ НИКОГА ДА ОВДЕ ОДБРАНИ ВЕСЕЛОГ ПАЛАМУ НЕГО СТЕ СЕ ПОГУБИЛИ КАО МУВЕ. ТАКОЂЕ, НИКОМЕ НЕ ПАДЕ НА ПАМЕТ ДА ЦИТИРА МОЈА МЕСТА КОЈА ГОВОРЕ О ПАЛАМИ, ЈЕР ТО ОЧИГЛЕДНО НИСТЕ ЧИТАЛИ, А ТЕШКО ДА БИСТЕ И РАЗУМЕЛИ. ВИДИТЕ ШТА ЗНАЧИ КАД СЕ ТЕОЛОГИЗИРА ЧЕКИЋЕМ, КАКО ВИ РАДИТЕ? - КАД ПРЕ СЕ ОДРЕКОСТЕ КРИТСКОГ САБОРА? ЗАТО СЕ ВРАТИТЕ ПА СТРПЉИВО ЧИТАЈТЕ СВЕ ОНО ШТО САМ ВАМ ГОВОРИО ОКО КРШТЕЊА, А НЕ ДА БУДЕТЕ НЕТЕМАЉИ. ТЕОЛОГИЈА ЈЕ ОЗБИЉАН ПОСАО, ЗАХТЕВА КРВАВ И ДУГОГОДИШЊИ РАД. И МОРАЛАН ЖИВОТ (У ПРИНЦИПУ). Зато да ми не бокситише свако мало, као да вам Ава ништа није објашњавао. kopitar, Благовесник, Жика and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Кратос рече Ja nisam nijednom sigurno to i nije bio vaseljenski Sabor,nije bilo predstavnika RPC,BPC,GPC i AntiohijskePatrijaršije.Nit je bilo šta usvojio niti je doneo neke bitne i sveobavezujuće odluke za sve PC. Tako da njega Crkva nije prihvatila ni formalno,a Palamizam jeste makar i neformalno. Stav Srpske Crkve je koliko je objasnjavao o.Sava, da Kritski Sabor posmatramo kao tek jedan od mnogih sabora koji ce tek biti odrzani u okviru Istocne Pravoslavne vaseljene. Kao neki 'pripremni' sabor za neki buduci Veliki sabor, kada ce sve Crkve ucestvovati na njemu. Meni licno je ovakvo gledanje na Kristski sabor, najblize. Uff, jedva cekam da se o.Sava oglasi povodom svih ovih pitanja, onako kako samo on zna i ume, sa jasnim i preciznim bogoslovkim i prakticnim objasnjenjima. Ipak je otac u centru svih ovih zbivanja i crkvenih tokova, kako u nasoj, tako i u ostalim Crkvama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 10 минута, Zoran Đurović рече ДОБРО, ДРУШТВО, ДОСТА ЈЕ БИЛО. СПРДАМ СЕ СА ВАМА ОКО ПАЛАМИЗМА, ТАКО ДА СУ ПОСЛЕДЊЕ 3-4 СТРАНИЦЕ ЧИСТА СПРДЊА, А НЕ МОЈИ СТАВОВИ. МЕЂУТИМ, ХТЕО САМ ДА ВАМ ДЕМОН-СТРИРАМ ШТА ЗНАЧИ БИТИ ТЕОЛОГ КАО БОКСИТ ИЛИ КРАТОС И СЛИЧНИ. НАДАМ СЕ ДА СТЕ ЛЕКЦИЈУ СХВАТИЛИ, А НЕ БИ НИКОГА ДА ОВДЕ ОДБРАНИ ВЕСЕЛОГ ПАЛАМУ НЕГО СТЕ СЕ ПОГУБИЛИ КАО МУВЕ. ТАКОЂЕ, НИКОМЕ НЕ ПАДЕ НА ПАМЕТ ДА ЦИТИРА МОЈА МЕСТА КОЈА ГОВОРЕ О ПАЛАМИ, ЈЕР ТО ОЧИГЛЕДНО НИСТЕ ЧИТАЛИ, А ТЕШКО ДА БИСТЕ И РАЗУМЕЛИ. ВИДИТЕ ШТА ЗНАЧИ КАД СЕ ТЕОЛОГИЗИРА ЧЕКИЋЕМ, КАКО ВИ РАДИТЕ? - КАД ПРЕ СЕ ОДРЕКОСТЕ КРИТСКОГ САБОРА? ЗАТО СЕ ВРАТИТЕ ПА СТРПЉИВО ЧИТАЈТЕ СВЕ ОНО ШТО САМ ВАМ ГОВОРИО ОКО КРШТЕЊА, А НЕ ДА БУДЕТЕ НЕТЕМАЉИ. ТЕОЛОГИЈА ЈЕ ОЗБИЉАН ПОСАО, ЗАХТЕВА КРВАВ И ДУГОГОДИШЊИ РАД. И МОРАЛАН ЖИВОТ (У ПРИНЦИПУ). Зато да ми не бокситише свако мало, као да вам Ава ништа није објашњавао. U neku ruku, drago mi je sto sada ovako mislis i sto si se ( sada ) ovako postavio ( da li svesno, nesvesno nebitno ), u vezi ovog pitanja oko Palame. Da nas sve Bog pomiluje. Stvarno. Васијан and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 @Ivan Marković да ми опростиш, нисам ти написао поруку да се зезам, јер сам се плашио да не шанеш Бокситу да се не прима, а овако је све било много уверљивије:)) Праштај на шали. Жика, Paradoksologija and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука