Ведран* Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Ја прочитах вашијех 25 страна. Веровали или не! И сад се мислим, хоће ли ми се урачунати ово у подвиг? Аскезу? Након волки' постова кол'ко дана ми се одбија? Жика, Zoran Đurović, Леон Професионалац and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 22 часа, МилошБГ рече Pa ne znam koliko ste svesni ali tema ove diskusije je upravo post i kako treba ili ne treba postiti, a autor teksta je neko koji je dao sud o tome. Dakle nisam ja oca Zorana pitao da li posti pricajuci o predsednickim izborima, vec u temi o kojoj se i iskljucivo prica o postu. Voleo bih da znam njegovu praksu i kako on primenjuje ono sto je svojim stavom iskazao. Naravno uvek vama ostaje da ipak smirite dozivljaj i glumljenje- a za rumenilo vec ne brinem, srdacno. Vi Avu niste pitali kako treba ili ne treba postiti, pitali ste Oce Zorane jel postis? . Dakle pitate autora teksta o postu da li posti. Dakle pitali ste da li posti pisuci o postu, u temi o kojoj se iskljucivo prica o postu. Pitatli ste svestenika da li posti. Preterali ste veoma. Vase pitanje citirala sam recima Hristovim Kada postis pomazi glavu i umij lice da ne zapaze ljudi da postis, nego Otac tvoj, koji je u tajnosti. a sto ste ignorisali. Dakle, uvodni clanak o postu jeste Avin, ali ne pokriva koncept autobiografije, da pise o sebi. Njegovi clanci uglavnom nisu takvi, da promovise sebe ili teme sa kojima ima blizak odnos na nacin da moze imati interes, svi njegovi clanci koje sam procitala ispunjavaju osnovni zahtev nezavisnosti i nepristrasnosti. Da nije tako ti ne bi dobio priliku da kazes svoje misljenje. Uglavnom drugi oko njega primaju kritike veoma licno. Postoje clanci o na primer ustanovama, udruzenjima, crkvama, svestenicima i sl i nije isto pisati tekstove o istima kao pisati sopstevene, o sebi, na primer postim ovako ili onako. Nema tu niceg loseg ako se zarumenis nego ako ti niko ne ukaze na to da ne crvenis. Carinik, JelaM, Жичанин and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 @Ivan Marković Цитат: Tako je!!!Upanišade! Nezaobilazni deo Svetog Predanja. -Наравно Иване - у праву сте, слажем се. Упанишаде нису део Св. Предања. пре 10 часа, Жичанин рече Дакле, који год свети спис из нехришћанских религија отвориш- чекаћете Христос. Апсолутно сте у праву, надахнуто. Дакле, обојица сте у праву. Иван јесте у праву а и Жичанин а опет обојица нисте у праву зависно са ког аспекта посматрате проблем. Иван је строго законски у праву а Жичанин надахнуто, песнички. И тако можете довека. ,,Један у клин а други у плочу." Волео бих када би један другог цитирали ван Поука, било би корисно онима који слушају, као мени сада. Разуме се, неразумевање настаје због ваших различитих афинитета и различитих стилова како приступа туђим текстовима тако и због различитих личних израза. Свакако и због шкртости ових слова. Џаба прецизно изражавање, обојица сте били прецизни. Џаба све ако се не потрудимо да разумемо другог. Лајковао сам обојици коментаре. kopitar, Zoran Đurović, Augustinus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 36 минута, Vedran рече Ја прочитах вашијех 25 страна. Веровали или не! И сад се мислим, хоће ли ми се урачунати ово у подвиг? Аскезу? Након волки' постова кол'ко дана ми се одбија? Добро питање! :-) Ако сте стварно са потребним вниманијем и без гнева све ишчитали, наравно да се рачуна у аскезу. Ето, другу седмицу постите читаву на уљу. Ведран*, Тања1, Augustinus and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 9 часа, JOCCCA рече Ima li ovde pravoslavnih? Има хришћана, то је најбитније. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 29 минута, Леон Професионалац рече Добро питање! :-) Ако сте стварно са потребним вниманијем и без гнева све ишчитали, наравно да се рачуна у аскезу. Ето, другу седмицу постите читаву на уљу. Е сад долазимо до кључног проблема. Како да одредим ово "с потребним вниманијем". Колико је то? "Без гнева", то већ лакше, то је дихотомна категорија, или га има или га нема (мада може и мало да га има, али да не компликујем), али колико је "потребно" вниманије? Ту ми треба неки арбитар или узор. Ако се осноним искључиво на себе ту ће бити пуно пројекције. Можда сам на пример доста самокритична особа па онда "потребно вниманије" за мене није никад довољно потребно, недостатно је, итд. А с друге стране, можда сам веома самоуверена особа, па је мени "потребно внименије" и ако сам 25 кликнуо једну за другом ових 25 страна без читања. Муке велике Леон Професионалац, Тања1 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 9 минута, Vedran рече Е сад долазимо до кључног проблема. Како да одредим ово "с потребним вниманијем". Колико је то? "Без гнева", то већ лакше, то је дихотомна категорија, или га има или га нема (мада може и мало да га има, али да не компликујем), али колико је "потребно" вниманије? Ту ми треба неки арбитар или узор. Ако се осноним искључиво на себе ту ће бити пуно пројекције. Можда сам на пример доста самокритична особа па онда "потребно вниманије" за мене није никад довољно потребно, недостатно је, итд. А с друге стране, можда сам веома самоуверена особа, па је мени "потребно внименије" и ако сам 25 кликнуо једну за другом ових 25 страна без читања. Муке велике Када сам поменуо потребну пажњу, мислио сам само на пажњу коју је могуће нарушити нервозом па и гневом који смо могли, а првенствено ја (оноликим наглабањем), изазвати код Вас. Само то. Нема потребе више објашњавати на шта сам мислио. Разумео сам шта сте хтели да кажете. Као молитва и пост, тако и пажња, није свакоме исто потребно а и нисмо увек истог расположења. Некада ,,гутам" оно што читам а некада ми треба много више.:-) Тања1, Augustinus, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Нема разлога за бригу по том питању. Ја у прилично добром расположењу ово пишем, што надам се да се назире. Чак сам малопре и цео интервју Архимандрита Никодима о тањир земљи преслушао па се нисам једио Што се тиче овог о "мери", Тачно, хтео сам да кажем да није свака "мера", мера. Али и још понешто, да није сваки "меродавац", меродавац. Али и оно што је можда кључно, да је оно што се не да лако измерити, а то су, да тако кажемо, намере срца, јесте мера по којој ће једино Меродавац праведно судити. Zoran Đurović, Paradoksologija and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JOCCCA Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Има хришћана, то је најбитније. Ko su hriscani? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 16 минута, JOCCCA рече Ko su hriscani? Ljudi. Augustinus је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Ово су људи: Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 33 минута, JOCCCA рече Ko su hriscani? Hrišćani su sine najgori ljudi na svetu i toga su svesni. Mi nemamo nijednog pravednika ako ga Bog ne opravda, nemamo nijednog podvižnika ako mu Bog ne da snage, nemamo nijednog strpljivog ako ga Bog ne daruje vencom strpljenja, nemamo nijednog čoveka ako ga Bog pre toga ne napravi. Nijesmo ti mi neki za tron čovečanstva, mi eto malo životarimo strpljivo sa ponekim i radosnim trenucima u životima našim a najgore od svega što eto želimo da nam Život večno traje. Ponekad čak i verujemo u to a tada smo najgori. Flavius Belisarius, Augustinus, kopitar and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 42 минута, JOCCCA рече Ko su hriscani? Bogoljudi. Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 58 минута, JOCCCA рече Ko su hriscani? Истина, имам више времена од аве римског али не могу одговарати на питања из оног катихизиса за основце. Тим пре ако постављате питања на које имате унапред припремљен одговор. И оне трик форе и слично. Oвде сам више због незнавених и као превентива парацрквама. Volim_Sina_Bozjeg and Augustinus је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 2 минута, Леон Професионалац рече Истина, имам више времена од аве римског али не могу одговарати на питања из оног катихизиса за основце. Тим пре ако постављате питања на које имате унапред припремљен одговор. И оне трик форе и слично. Tu pomaže pozivanje na svetitelje i da se jasno kaže da smo gori i od crva. Augustinus and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука