Jump to content

Највеће искушење за човека је...?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 127
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

... да победим себе! Док то не успем, само филозофирам. Не знам ко ми је давно рекао, да ли Рапса, рваћу се до краја живота, а Јелена011 да ми јужњаци имамо интересантан смисао са хумор. Ти ми Џу рече да сам наивни романтик. Ето, тако. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Taman posla da spomeneš to.

Dobro ja ne pratim duh vremena :)

Ne znam ali oni to stalno spominju, recimo eva je kriva za greh i adam takodje jer su svojom voljom izvršili greh.

Sad, nešto čisto sumnjam da je djavdjav napao sa pola snage i da tek treba da se iživljava nad nama sve jači i jači. Ne on je napao u punoj snazi a to je dovoljno za prevaru, gde eva ipak mora svojom voljom i pristankom da učini greh iliti zlo. Današnji čovek poučen greškom eve same i adama je sada još jači od najjačeg djavdjavovog oružja a ako kasnije dodamo i ovaploćenje Boga živoga te Njegovo Vaskrsenje i Njegovo Telo i Krv koju nam dade, onda definitivno zaključujemo da je djavdjav sve slabiji i slabiji protivnik a čovek sve slobodniji i slobodniji.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

највеће искушење, разлучити шта јесте дато од Бога, а шта не.

Она вечита клацкалица, вечито Јовово питање, кад живот заболи, да ли је од Бога  и ако јесте, зашто боли када смо деца његова, где је Он, кад тако боли? Па и када је добро, да ли је истински добро, или се то неко игра са нама.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Najvece iskusenje je ono s kojim se trenutno borimo. :)

Elem, za razliku od vecine forumasa sa teme, mislim da su medju najvecim iskusenjima nemoc(u bilo kom smislu) i sirimastvo.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, florenntina рече

Najvece iskusenje je ono s kojim se trenutno borimo. :)

Elem, za razliku od vecine forumasa sa teme, mislim da su medju najvecim iskusenjima nemoc(u bilo kom smislu) i sirimastvo.

slažem se da je najveće iskušenje ono sa kojim se trenutno borimo :)

nemoć ili siromaštvo ( bolest, nesreća) opet vodi ka našim osećanjima i dubinom i jačinom naše vere, pa opet ka sujeti

različiti ljudi različito reaguju na iskušenja bolesti ili siromaštva

Iskušenje je ceo život, ustati ili ne ustati, uzeti ili ne uzeti, reći ili prećutati, boriti se ili odustati

Moja uzrečica je da često pitam - U poređenju sa čim?

Siromaštvo - u poređenju sa onim što sam ja izgubila, ili u poređenju sa onim što neki ljudi nikada nisu imali..

verujem da sve to zavisi od ugla iz koga posmatramo stvari i događaje

Nije svima isto dato.....različito se ljudi bore sa različitim iskušenjima

U suštini sve može da bude iskušenje, prema tome svodi se na to da nam je ceo život jedno veliko iskušenje

Iskušenje je živeti

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pronaći način da se potpuno izbegnu izgovori.

Što je skoro pa nemoguće, kako je lako pronaći opravdanja i izgovore za mnoge stvari koje jesmo ili nismo učinili

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Danica Đorđević рече

Što je skoro pa nemoguće, kako je lako pronaći opravdanja i izgovore za mnoge stvari koje jesmo ili nismo učinili

Saglasna. :)
Dobrodošla, Danice. Nadam se da ćeš zavoljeti ovaj forum kao i mi.
Komodaj se :coolio:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Saglasna. :)
Dobrodošla, Danice. Nadam se da ćeš zavoljeti ovaj forum kao i mi.
Komodaj se :coolio:

Hvala Ayla, ali, bez lažne skromnosti ja sam jedna od  onih iz prve  postavke ovog foruma, tako da je na neki način ovaj forum moje čedo koje ću uvek voleti bez obzira na sve

Drugim rečima osećam se kao da sam se posle dugog puta vratila kući :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Danica Đorđević рече

Hvala Ayla, ali, bez lažne skromnosti ja sam jedna od  onih iz prve  postavke ovog foruma, tako da je na neki način ovaj forum moje čedo koje ću uvek voleti bez obzira na sve

Drugim rečima osećam se kao da sam se posle dugog puta vratila kući :)

Sad mi još draže...

...dobrodošla kući :)

Подели на овим сајтовима

Ja mogu svemu odoljeti, osim iskušenju :)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...