Jump to content

Зоран Ђуровић: Креационизам свештеника Георгија Максимова

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 1 минут, R2D2 рече

Који је ово хит... да ли је могуће?

Написаћу књижицу о овој глупости и послати сабору да се Никодимово недело анатемише. Иако је штета већ направљена.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Управо сада, Zoran Đurović рече

Написаћу књижицу о овој глупости и послати сабору да се Никодимово недело анатемише. Иако је штета већ направљена.

МИслим да то морате што пре да урадите... ово већ постаје лудило... још ће сутра да га изаберу за владику.

Подели на овим сајтовима

Šta je ovaj,ravnomozgaš?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, R2D2 рече

Један од бранилаца вере прађедовске, потајни Артемијевац итд...

Артемити га прво ковали у небеса док је пљувао по цркви (екуменизму), али како је остао веран свом духовнику, Влади Димитријевићу, почели су да га вређају не би ли тако у њему изазвали револт па да пређе у њихове редове. То је све заједно Путујући циркус. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, kopitar рече

To je dokaz  da je svako pogrešiv... Papa , sv. Justin Ćelijatorski pa čak i sabori .

Неведох на фб ликовима: 

Ево вам, другари, из Девете беседе св. Василија Великог на Шестоднев како он расуђује, а пошто сте ви мало спорији на схватање, мораћу да вам битне делове капсирам (у мајусколу да ви убачим, знате то су вам она велика слова):

"Писци који су о свету писали, много су РАСПРАВЉАЛИ О ОБЛИЦИМА ЗЕМЉЕ, односно о томе да ли је Земља као лопта или као ваљак, или је можда налик на дискос који је одасвуд подједнако заокружен, или на ведро које је у средини шупље (јер све те теорије изразили су они који су писали о свету, оповргавајући узајамно једни друге). Нећу сматрати да је наше схватање постања света мање значајно од њиховога, ЗБОГ ТОГА ШТО МОЈСИЈЕ, слуга Божији, НИШТА НИЈЕ ГОВОРИО О ОБЛИЦИМА, и због тога што није рекао да обим Земље износи осамнаест миријада стадија; и није измерио на колико се простора у ваздуху пружа сенка Земље, кад се Сунце нађе испод ње; и како ТА СЕНКА, ПАДАЈУЋИ НА МЕСЕЦ, ИЗАЗИВА ПОМРАЧЕЊЕ. ЈЕР, ОНО ШТО ЗА НАС НЕМА НИКАКВОГА ЗНАЧАЈА, ТО ЈЕ ИЗОСТАВИО КАО НЕШТО ШТО НАМ НИЈЕ ОД КОРИСТИ. Зар због тога, дакле, да речи Светога Духа сматрам мање значајним од људске мудрости која се зачас премеће у лудост? ИЛИ ЋУ РАДИЈЕ ПРОСЛАВИТИ ОНОГА КОЈИ НАШЕМУ УМУ НИЈЕ НАМЕТНУО ИСПРАЗНЕ СТВАРИ, већ се постарао да све што се о стварању напише, буде КОРИСНО ЗА ИЗГРАЂИВАЊЕ И УСАВРШАВАЊЕ НАШИХ ДУША? ЧИНИ МИ СЕ ДА ИМА НЕКИХ КОЈИ ТО НИСУ СХВАТИЛИ, те су, вођени властитом памећу, узели на себе да ономе што је у Писму речено придодају некакву тобожњу озбиљност, НАВОДЕЋИ НИЗ ИЗВЕШТАЧЕНИХ ДОКАЗА и алегоријских тумачења..." 

Видите ли, весељаци, како се противите Василију Великом? Бавите се испразним стварима, уместо да бринете о спасењу и усавршавању у врлини. Јер ви због трошења времена на глупости, немате време да се Богом бавите. Још када вам Василије и ја подвикнемо, ви уместо да чујете реч и прихватите је са смирењем, оплетете по нама као да смо безбожници. Не говорите ми: «Ми поштујемо Василија», јер да га поштујете, онда бисте то и на делу показали. Не, ви га не поштујете и велите да је глуп и да није знао Писма, јер каже: МОЈСИЈЕ НИШТА НИЈЕ ГОВОРИО О ОБЛИЦИМА Земље! И сада сте ви паметнији од Василија па приводите мени цитате из Библије, а Васа, као да вас је прорекао вели: ЧИНИ МИ СЕ ДА ИМА НЕКИХ КОЈИ ТО НИСУ СХВАТИЛИ, те су, вођени властитом памећу, узели на себе да ономе што је у Писму речено придодају некакву тобожњу озбиљност, НАВОДЕЋИ НИЗ ИЗВЕШТАЧЕНИХ ДОКАЗА. Праштајте ми, братијо, што ја више верујем Василију него вама и Никодиму кога Драча прогласи за Васељенског учитеља! Једног патуљка у теологији ни мање ни више подиже на пијадестал учитеља! O tempora, o mores!

Да ли капирате да Писма не тумачите по Оцима, и како она јесу, него вођени властитом памећу? То вам каже Василије. Да ли вам је јасно да сваки «доказ» који бисте ми ви сада привели из Писма је само «извештачен», како вам и Васа каза?

Васа је и против ваших онанија да је месец холограм или да има сопствену светлост, јер каже да земља својом сенком, када је сунце иза ње, изазива помрачење месеца. Вероватно је овај спис лажњај, а у Ватикану се крије прави спис Василијев на Шестоднев, или га је пак ЦиЈа измислила, као и Василија самог:::::::::::::J))))))))))))))))))))))))))

Сада вам је ваљда јасно зашто свеци могу да буду Џастин Поповић и Ниџа Велимировић који су држали да је земља лопта? Зато вас молимо ја и Васа да послушате Павла, 1Тим 1: 3. Као што те молих идући у Македонију, да останеш у Ефесу и заповједиш некима да не уче друкчије, 4. Нити да се БАВЕ БАЈКАМА И РОДОСЛОВИМА БЕСКРАЈНИМ, КОЈИ ВИШЕ НАВОДЕ НА ПРЕПИРКЕ НЕГОЛИ НА СЛУЖЕЊЕ БОГУ У ВЈЕРИ. 5. А циљ заповијести јесте љубав од чиста срца и савјести добре и вјере нелицемјерне, 6. Од чега неки одступише и СКРЕНУШЕ У ПРАЗНОСЛОВЉЕ, 7. Желећи да буду учитељи закона а не разумију ни шта говоре ни шта тврде.

Подели на овим сајтовима

Од равне земље још је горе веровати у бајку еволуције. Ем је то још нелогичније и шупљије, ем та бајка креира одређену етичку матрицу( супротну хришћанству), за разлику од овог првог. Али, авај, многи не смеју да дирну у то хаха

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, о.Горан рече

Од равне земље још је горе веровати у бајку еволуције. Ем је то још нелогичније и шупљије, ем та бајка креира одређену етичку матрицу( супротну хришћанству), за разлику од овог првог. Али, авај, многи не смеју да дирну у то хаха

Trla baba lan da joj prođe dan...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Avocado рече

Trla baba lan da joj prođe dan...

И, гле чуда, лан еволуира у ланену кошуљу хаха...

image_72251.jpg

Шта ти је еволуција човече ...

Баш ми је симпатично како су се многи теолози поплашили да стану на црту бајци хаха... Испаде један замлата Авокадо бар доследан, без обзира што је у питању глупост...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...