Jump to content

Зоран Ђуровић: Креационизам свештеника Георгија Максимова

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne, Milan kaže da Bog zna mogućnosti ali jih još uvek nije stvorio :))

Сећам се, то је оно што смо му показали на основу отаца да Бог све моменте има као актуелне. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Милан негира да Бог зна будућност. То треба да знаш. По њему је бог као циганка која ти гата на трави...

Бог изабира будућност од мноштва могућности. То је Његова воља.

У том домену треба да говоримо. А не да Бог гледа у чаробну куглу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Сећам се, то је оно што смо му показали на основу отаца да Бог све моменте има као актуелне. 

Који то отац може да посведочи? Џаба вадите из контекста.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Бог изабира будућност од мноштва могућности. То је Његова воља.

У том домену треба да говоримо. А не да Бог гледа у чаробну куглу.

Брате, проблем је што си ти негирао да Бог зна 2018, односно да то ни за њега није реалност него да нагађа. Оно што сам ја говорио је да су сви моменти нашег времена актелност у Богу и да их као такве познаје, а не да их предвиђа и изабира као неку од могућности. како год да окренеш, ти Бога замишљаш као мачку или циганку која ти гата у длан

Подели на овим сајтовима

Не може Бог да гата, срамота је тако говорити. Једноставно, то што Бог изабира јесте Његова превечна воља о разним могућностима, а са конкретним циљем.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Не може Бог да гата, срамота је тако говорити. Једноставно, то што Бог изабира јесте Његова превечна воља о разним могућностима, а са конкретним циљем.

Опрости ми што ја не могу да верујем у тог твог Бога гатару... 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne, Milan kaže da Bog zna mogućnosti ali jih još uvek nije stvorio :))

Meni  je ovo pomalo nerazumljivo.. Mogu da ga razumem samo u smislu, providjenja , koje je spojeno sa bozijim promislom o ljudima i dogadjajima.

Jer, koliko znam, glavna fora je, da kod Boga nije u pitanju mogucnost, da moze samo' povideti u buducnost. Jer, sta dobijamo sa tim, skoro nista,.... nego Bog posedjuje i  promisleteljske osobine, putem kojih i donosi odredjene zakljucke o nekim stvarima, koje se ticu coveka i celokupne civilizacije.

Ali, Bog tako oblikuje ova svoja svojsva, da apsolutno ne dira i ne narusava covekovu slobodu, koju mu je i dao. Kako ovo Bog uspeva, ja licno ne znam, ali, sam nesto malo procitao kod otaca, i mogu da kazem, da je vrlo tesko razumeti i shvatiti.

Mislim, da kod ovakvih situacija, kada dodjemo do nekih, kako da kazem krajnjih razumevanja priroda stvari, bilo o Bogu ili svetu, moramo mi hriscani, da se prepustimo poverenju u Boga i otkrivenjskim Istinama nase vere.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

@AvocadoПитање као и за Ивана: U martu 2005. godine paleontolog M. Schweitzer sa svojim timom pronašla je unutar nožne kosti tiranosaura meka tkiva (vidi sliku). Bukvalno netaknuti pronađeni su krvni sudovi, matrica kosti, vezno tkivo i krvna zrnca. Kosti nisu bile do kraja fosilizovane i ležale su u jurskim formacijama ili slojevima, Hell Creek u Montani (SAD). To je zaprepastilo naučni tim budući da proteini jako brzo degadiraju i u najboljnim uslovima ne mogu da se održe dugo. Istraživanja rađena na mumijama u Egiptu pokazala su da izvorne molekule biomaterije mogu najduže da se očuvaju oko 10.000 godina.  Dinosaur-Blood-T-rex-Soft-tissue-Jack-Ho

Controversial T. Rex Soft Tissue Find Finally Explained

By Stephanie Pappas, Senior Writer | November 26, 2013 07:01pm ET

•  25.3K
  •  529
  •  733
  •  9260
  •  52
  • MORE
Controversial T. Rex Soft Tissue Find Finally Explained
Artwork by Scott Hartman reveals the bone structure of T. rex.
Credit: © Scott Hartman / All rights reserved

The controversial discovery of 68-million-year-old soft tissue from the bones of a Tyrannosaurus rex finally has a physical explanation. According to new research, iron in the dinosaur's body preserved the tissue before it could decay.

The research, headed by Mary Schweitzer, a molecular paleontologist at North Carolina State University, explains how proteins — and possibly even DNA — can survive millennia. Schweitzer and her colleagues first raised this question in 2005, when they found the seemingly impossible: soft tissue preserved inside the leg of an adolescent T. rex unearthed in Montana.

"What we found was unusual, because it was still soft and still transparent and still flexible," Schweitzer told LiveScience.

T. rex tissue?

The find was also controversial, because scientists had thought proteins that make up soft tissue should degrade in less than 1 million years in the best of conditions. In most cases, microbes feast on a dead animal's soft tissue, destroying it within weeks. The tissue must be something else, perhaps the product of a later bacterial invasion, critics argued.

Then, in 2007, Schweitzer and her colleagues analyzed the chemistry of the T. rex proteins. They found the proteins really did come from dinosaur soft tissue. The tissue was collagen, they reported in the journal Science, and it shared similarities with bird collagen — which makes sense, as modern birds evolved from theropod dinosaurs such as T. rex.

The researchers also analyzed other fossils for the presence of soft tissue, and found it was present in about half of their samples going back to theJurassic Period, which lasted from 145.5 million to 199.6 million years ago, Schweitzer said.

"The problem is, for 300 years, we thought, 'Well, the organics are all gone, so why should we look for something that's not going to be there?' and nobody looks," she said.

The obvious question, though, was how soft, pliable tissue could survive for millions of years. In a new study published today (Nov. 26) in the journal Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences, Schweitzer thinks she has the answer: Iron.

Iron lady

Iron is an element present in abundance in the body, particularly in the blood, where it is part of the protein that carries oxygen from the lungs to the tissues. Iron is also highly reactive with other molecules, so the body keeps it locked up tight, bound to molecules that prevent it from wreaking havoc on the tissues.

After death, though, iron is let free from its cage. It forms minuscule iron nanoparticles and also generates free radicals, which are highly reactive molecules thought to be involved in aging.

"The free radicals cause proteins and cell membranes to tie in knots," Schweitzer said. "They basically act like formaldehyde."

Formaldehyde, of course, preserves tissue. It works by linking up, or cross-linking, the amino acids that make up proteins, which makes those proteins more resistant to decay.

Schweitzer and her colleagues found that dinosaur soft tissue is closely associated with iron nanoparticles in both the T. rex and another soft-tissue specimen from Brachylophosaurus canadensis, a type of duck-billed dinosaur. They then tested the iron-as-preservative idea using modern ostrich blood vessels. They soaked one group of blood vessels in iron-rich liquid made of red blood cells and another group in water. The blood vessels left in water turned into a disgusting mess within days. The blood vessels soaked in red blood cells remain recognizable after sitting at room temperature for two years. [Paleo-Art: Illustrations Bring Dinosaurs to Life]

Searching for soft tissue

Dinosaurs' iron-rich blood, combined with a good environment for fossilization, may explain the amazing existence of soft tissue from the Cretaceous (a period that lasted from about 65.5 million to 145.5 million years ago) and even earlier. The specimens Schweitzer works with, including skin, show evidence of excellent preservation. The bones of these various specimens are articulated, not scattered, suggesting they were buried quickly. They're also buried in sandstone, which is porous and may wick away bacteria and reactive enzymes that would otherwise degrade the bone. 

Schweitzer is set to search for more dinosaur soft tissue this summer. "I'd like to find a honking big T. rex that's completely articulated that's still in the ground, or something similar," she said. To preserve the chemistry of potential soft tissue, the specimens must not be treated with preservatives or glue, as most fossil bones are, she said. And they need to be tested quickly, as soft tissue could degrade once exposed to modern air and humidity.

Importantly, Schweitzer and her colleagues have figured out how to remove the iron from their samples, which enables them to analyze the original proteins. They've even found chemicals consistent with beingDNA, though Schweitzer is quick to note that she hasn't proven they really are DNA. The iron-removing techniques should allow paleontologists to search more effectively for soft tissue, and to test it when they find it.

"Once we can get the chemistry behind some of these soft tissues, there's all sorts of questions we can ask of ancient organisms," Schweitzer said.

Live Science

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Опрости ми што ја не могу да верујем у тог твог Бога гатару... 

Зато си отишао с милим Богом. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Брате, проблем је што си ти негирао да Бог зна 2018, односно да то ни за њега није реалност него да нагађа. Оно што сам ја говорио је да су сви моменти нашег времена актелност у Богу и да их као такве познаје, а не да их предвиђа и изабира као неку од могућности. како год да окренеш, ти Бога замишљаш као мачку или циганку која ти гата у длан

Pri tom mi imamo sada Boga u nama, dakle mi smo usred izvora da se plastično izrazim a Milan nam govori da izvor nije izvor nego jedna od mogućnosti. 

Ne mogu opšte da uklopim u logičku celinu osim da konstatujem da mi Milan govori da nismo opšte usred izvora te da je to samo jedan hologam izvora sa ponekoliko kapi prave izvorske vode.Nema kod Milana žive vode od koje nikada ne ožedniš.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

Једноставно, то што Бог изабира јесте Његова превечна воља о разним могућностима, а са конкретним циљем.

Ovo je, po meni, vrlo lepo receno. :ok:

Mislim, da si sada mnogo bolje definisao i oblikovako svoje misli o ovoj stvari.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pri tom mi imamo sada Boga u nama, dakle mi smo usred izvora da se plastično izrazim a Milan nam govori da izvor nije izvor nego jedna od mogućnosti. 

Ne mogu opšte da uklopim u logičku celinu osim da konstatujem da mi Milan govori da nismo opšte usred izvora te da je to samo jedan hologam izvora sa ponekoliko kapi prave izvorske vode.Nema kod Milana žive vode od koje nikada ne ožedniš.

Зато сам га ја на сабору у Риму осудио као јеретика деисту!:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Ovo je, po meni, vrlo lepo receno. :ok:

Mislim, da si sada mnogo bolje definisao i oblikovako svoje misli o ovoj stvari.

Не пецај се, ниси разумео ништа. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...