Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 2 часа, Avocado рече

Da... čak i ne gube podršku već prosto umiru više / rađa ih se (dolazi ih) manje..

Тако и ја схватам ситуацију. Да сам Американац највише бих се бринуо како ће у неком средњем/дужем року изгледати та транзиција ка превладавању тог растућег дела Америке над ових другим, "традиционалним", пошто тренутно делују непомирљиво и као да се осећају угроженим једни од других. Конкретно, како ће реаговати тзв. "конзервативна база", "тиха већина" или како год, кад постане толико малобројна да не може да задржи икакву контролу над уређењем друштва (узимајући у обзир и да су многи људи у Америци релативно ратоборни и наоружани). А иако нисам у Америци, бринем се (ако није прејака реч) шта ће превладавање те "прогресивне" Америке донети свету, тј. да ли ће се то смирити на нечему релативно умереном и нормалном, или ће из тог шаренила победити они екстремнији који су за укидање полиције, ревидирање концепта универзитета и генерално окретање свега наглавачке итд.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Срђан Шијакињић рече

Тако и ја схватам ситуацију. Да сам Американац највише бих се бринуо како ће у неком средњем/дужем року изгледати та транзиција ка превладавању тог растућег дела Америке над ових другим, "традиционалним", пошто тренутно делују непомирљиво и као да се осећају угроженим једни од других. Конкретно, како ће реаговати тзв. "конзервативна база", "тиха већина" или како год, кад постане толико малобројна да не може да задржи икакву контролу над уређењем друштва (узимајући у обзир и да су многи људи у Америци релативно ратоборни и наоружани). А иако нисам у Америци, бринем се (ако није прејака реч) шта ће превладавање те "прогресивне" Америке донети свету, тј. да ли ће се то смирити на нечему релативно умереном и нормалном, или ће из тог шаренила победити они екстремнији који су за укидање полиције, ревидирање концепта универзитета и генерално окретање свега наглавачке итд.

Baš sam završio čitanje jednog članka, kojeg napisao neki progresivni novinar. Članak je dosta temeljit 

NYMAG.COM

Democrats probably just won the presidency – but lost the chance to govern at the federal level for a long time to come.

Uglavnom za trenutno stanje u kome demorkate nisu ostvarile totalnu pobjedu krivi elektorski sistem u SAD. Da je inače jedan glas jedan čovjek...Demokrate bi sad imale apsolutno sve u svojim rukama. Spominje kako je iz tog elektorskog sistema proizišlo to da da demokrate teško osvajaju senat. Na kraju mi je indikativno kad pominje kako slatkogorki ishod ovih izbora za progresivce se ogleda u tome što je era Trampa gotova, ali era progresivaca ne može da počne. Da bi se izkobeljali iz ove zapetljancije moraće se suočiti sa sovjim morbidnim političkim nasleđem. 

Progresivci nastoje da ovladaju Amerikom, ali s druge strane kako je ona konzervativna jaka, recimo autor pominje da demorkate nisu uspjele značajnije da prodru u predgrađa velikih gradova u ovim izborima, to im za sad neće poći za rukom. Tješi me ta činjenica da ako se klizište progresivne ideje jednom pokrene u Americi, da će to značiti građanski rat u njoj i raspad na više nezavisnih blokova i država, a onda u tom slučaju ne treba da mnogo brinemo šta će biti na globalnom planu jer će izgubiti moć svjetskog policajca koju i ovako svakako gube. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, fsa рече

Kao da niko ne želi da shvati da je Tramp posledica, a ne uzrok stanja u kome se SAD nalaze.

Na prvi pogled, predsednički izbori u Sjedinjenim Državama tiču se najviše njenih stanovnika, ali je sve nabrojano razlog za zabrinutost čitavog sveta. Jer Amerika je, sviđalo se to nekome ili ne, još uvek vodeća sila tog sveta, i svi njeni problemi i način njihovog stvaranja ili rešavanja se, ranije ili kasnije, preliju do poslednjeg kutka planete.

Tačno to ... Tramp je posljedica, a ne uzrok. ZatoTramp nije nikakvo rješenje za bilo šta..on je samo jedna od rđe koja ističe iz pokvarene česme zvane Američko društvo. 

Problemi Amerike će biti problemi svijeta, sve do onda do kad dolar bude predominanta rezervna valuta na globalnom nivou. Dolar kada se smanji na konto neke druge valute ili još poželjno njih više, nestaće mnogo problema u svijetu inače, a i onih povezani sa unutrašnjim neprilikma u SAD-u. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Срђан Шијакињић рече

Управо сам због горенаведеног 2 пута гласао за Трампа на федералном, а сваки пут на локалном и државном нивоу за кандидате који су више него свесни опасности овог Дамокловог мача!

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Justin Waters рече

ZatoTramp nije nikakvo rješenje za bilo šta..on je samo jedna od rđe koja ističe iz pokvarene česme zvane Američko društvo. 

Брате, немој тако. Није све у америчком друштву покварено. А што се тиче народа, има много Американаца чије поштење, морална и етичка начела премашују тзв. “традиционалне вредности” модернизованих православних земаља. У овој игри око Трампа, управо су ти Американци “дивљач за одстрел”. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, o. Miroljub рече

Брате, немој тако. Није све у америчком друштву покварено. А што се тиче народа, има много Американаца чије поштење, морална и етичка начела премашују тзв. “традиционалне вредности” модернизованих православних земаља. У овој игри око Трампа, управо су ти Американци “дивљач за одстрел”. 

Loše sam se izrazio.. Nisam htjeo reć društvo nego politika. Imaju sopstvenih unutrašnjih problema, a bili bi poklopac svakom loncu izvan. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Justin Waters рече

Loše sam se izrazio.. Nisam htjeo reć društvo nego politika. Imaju sopstvenih unutrašnjih problema, a bili bi poklopac svakom loncu izvan. 

Сагласан!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Ајој мајко мила колико је овај филм тачан! :aplauz:

Без сумње, али само из наше патриотске перспективе са отаџбинског терена. 
На нашу велику жалост и отрежњење, поменути протагонисти на то не гледају кроз наше бинокуларе, а још мање нашим очима, како физичким, тако и оним унутрашњим, душевно-духовним. Лично говорећи, од ове језиво истините сцене, моје српско срце се од жалости растаче, а душа од муке јеца. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, o. Miroljub рече

Без сумње, али само из наше патриотске перспективе са отаџбинског терена. 
На нашу велику жалост и отрежњење, поменути протагонисти на то не гледају кроз наше бинокуларе, а још мање нашим очима, како физичким, тако и оним унутрашњим, душевно-духовним. Лично говорећи, од ове језиво истините сцене, моје српско срце се од жалости растаче, а душа од муке јеца. 

Слажем се. Ово је више трагикомика којом се људи бране. Али више је за плакање.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, fsa рече

Umoriće se od nas? :scratch_head:

Демократе убедиле државу (читај-Трампове) да се због короне може гласати и поштом. Кажу, највећа крађа гласова у корист Бајдена је управо и била тим путем. Е сад, гласање се завршило, Бајден ''победио'', и сад нема короне, сви његови масовно изашли на улице да прославе као да корона не постоји. А да, не бих ме зачудило да је дубока држава произвела корону да, између осталог, напакости Трампу, да уништи здравствени систем, да кажу како су републиканци неспособни да изађу на крај са постојећом кризом и сад кад је демократа победио све ће да се реши. Енде корона.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Плаво Небо рече

Демократе убедиле државу (читај-Трампове) да се због короне може гласати и поштом. Кажу, највећа крађа гласова у корист Бајдена је управо и била тим путем. Е сад, гласање се завршило, Бајден ''победио'', и сад нема короне, сви његови масовно изашли на улице да прославе као да корона не постоји. А да, не бих ме зачудило да је дубока држава произвела корону да, између осталог, напакости Трампу, да уништи здравствени систем, да кажу како су републиканци неспособни да изађу на крај са постојећом кризом и сад кад је демократа победио све ће да се реши. Енде корона.

Ma nema korone, naglo pao broj slučajeva.. Ma nestao skroz, a nije bilo protesta i prije toga svi su bili omađijani dok se nisu izbori završili, Flojd je ubijen, a potom masovni protesti se desili u paralelnom univerzumu. 

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Плаво Небо рече

Мада су многи републиканци гласали 3. новембра на својим гласачким местима, али не увек глатко и без проблема због хулиганског понашања, како их ја називам, зарозаних регрута-дрогоша и плаћених лумпер-бајденоваца, COVID-1984 стратегија се показала архигенијалном. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, o. Miroljub рече

Мада су многи републиканци гласали 3. новембра на својим гласачким местима, али не увек глатко и без проблема због хулиганског понашања, како их ја називам, зарозаних регрута-дрогоша и плаћених лумпер-бајденоваца, COVID-1984 стратегија се показала архигенијалном. 

Заборавих да поменем задах гласачког смртног ропца, “mail in ballots”, који је лебдео над Америком током ове изборне кампање. Можда су Трамп и његов кабинет и осетили надолазећу погубељност овог смрада, али су се крајње шабански понели, не придавајући прекопотребну пажњу, кад су већ насели на трик да га озаконе као изборну могућност. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...