Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

1 hour ago, Avocado рече

Meni je poprilično bitno...

Небитно за нашу дискусију. Није добар пример.

Хришћанство нема никакве "законе" по којима треба кажњавати одбегле робове или непослушне жене. Људи су у свом окружењу покушавали да ураде најбоље што је могло. Као и ми данас што не можемо да спречимо многа зла, па се некако сналазимо да их подносимо и останемо људи.

1 hour ago, Avocado рече

Osim kad neki vladika nađe tu instrukcije o tome šta (ko) se seče i u oganj baca...

Тешко ћеш то протумачити дословно као што је у исламу заповест да се убијају отпадници од вере која је јасна и недвосмислена.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Небитно за нашу дискусију. Није добар пример.

Meni to deluje relevantno za pitanje šta je učenje hrišćanstva ako ti tvrdiš da se to gleda prema tome šta piše u knjigama.

Čini mi se da si sad sa te teze lagano prešao na tezu "ono što piše u našim knjigama je manje loše od onog što piše u njihovim". ;)

Цитат

Хришћанство нема никакве "законе" по којима треба кажњавати одбегле робове или непослушне жене. Људи су у свом окружењу покушавали да ураде најбоље што је могло. Као и ми данас што не можемо да спречимо многа зла, па се некако сналазимо да их подносимо и останемо људи.

Ali ima zapovesti upućenih robovima o tome da bi trebalo da slušaju svoje gospodare.

Цитат

Тешко ћеш то протумачити дословно као што је у исламу заповест да се убијају отпадници од вере која је јасна и недвосмислена.

Ja ništa od toga neću da tumačim na zloćudan način... ali to više govori o meni, nego o knjizi. Sve te knjige su se tumačile na razne, pa i zle načine. Radili su i neki hrišćani svašta "in the name of God"... ali ja ne bih rekao da su to nepravi hrišćani, nego loši ljudi.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Avocado рече

Meni to deluje relevantno za pitanje šta je učenje hrišćanstva ako ti tvrdiš da se to gleda prema tome šta piše u knjigama.

Čini mi se da si sad sa te teze lagano prešao na tezu "ono što piše u našim knjigama je manje loše od onog što piše u njihovim". ;)

Па сигурно да је "мање лоше", ако већ не видиш да је добро.

Ali ima zapovesti upućenih robovima o tome da bi trebalo da slušaju svoje gospodare.

Наравно, апостоли нису били Че Геваре да дижу револуције, то је био најбољи савет у то доба и околностима које су владале. Исто тако саветовао је "господару" да га прими назад без казне и да се воле као браћа. То није "оправдање", нити "озакоњивање" робовласништва, већ само прагматичан савет у историјској ситуацији коју обични људи тада нису могли да промене... Робовласништво је трајало још пар хиљада година након тога.

Ja ništa od toga neću da tumačim na zloćudan način... ali to više govori o meni, nego o knjizi. Sve te knjige su se tumačile na razne, pa i zle načine. Radili su i neki hrišćani svašta "in the name of God"... ali ja ne bih rekao da su to nepravi hrišćani, nego loši ljudi.

Никад се та заповест Курана није тумачила другачије. Добрих и лоших људи има свуда, проблем је што је ислам лоша и насилна идеологија.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Grizzly Adams рече

то протумачити дословно као што је у исламу заповест да се убијају отпадници од вере која је јасна и недвосмислена.

Ili da se ubijaju sledbenici knjige(hrišćani).Ili ko neće da prihvati islam ide pod mač bato.Kakav je islam se najbolje vidi tamo gde je dominatna religija.A hrišćani sve kao ljubav ,tolerancija,religijske slobode,e kur moj,imaćete onoliko slobode kolko imaju hrišćani u vašim zemljama.Mada zapadna civlizacija je sve samo ne hrišćanska.....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

Mislim tačno ono što sam tu i napisao:

Very sad.

пре 7 часа, Avocado рече

Napravio si (na osnovu jednog šeika) generalizaciju koja glasi:

" Islam po sebi ne želi da koegzistira nego da gazi i dominira. "

Pa ti si što se ovog tiče, ispod nivoa Pojmovi 101... Ozbiljno.

Kao Ben Aflek ovde (neka bude da sam ja Bil Mar, a Grizli ili señor - Sem Heris):

пре 7 часа, Avocado рече

A ko se pretvara da ovaj šeik ne postoji, da ne postoje (u velikom broju) muslimani slični njemu i gori od njega i da takvi ne zaslužuju sve najgore?

Da, ali oni jesu pravi muslimani zato što sprovode ono što tamo piše i što zapravo uči, to znači to...

Nema veze ni sa kakvom mojom (arbitrarnom) generalizacijom, koju inače nisam ni napravio. :)

Подели на овим сајтовима

Majka malog muslimana obraca se sinu pred polazak u skolu :
SINE AKTIVIRAJ SE NA CASU :smeh1::))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Upravo sam odgledala film "The Big Short" koji je radjen po istinitom dogadjaju a tice se uzroka finansijske krize u SAD-u 2008.

Toplo preporucujem svima onima koje zanima ta tema.

Elem, obratite paznju na poslednju recenicu u filmu. Ona me btw. i motivisala da napisem ova post.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Аурор рече

Pa ti si što se ovog tiče, ispod nivoa Pojmovi 101... Ozbiljno.

Kao Ben Aflek ovde (neka bude da sam ja Bil Mar, a Grizli ili señor - Sem Heris):

Niđe veze...

Цитат

Da, ali oni jesu pravi muslimani zato što sprovode ono što tamo piše i što zapravo uči, to znači to...

Nema veze ni sa kakvom mojom (arbitrarnom) generalizacijom, koju inače nisam ni napravio. :)

A ko kaže da oni nisu "pravi" muslimani???

I oni i ovi drugi jesu "pravi" muslimani.

Neki "pravi" muslimani smatraju da treba ubiti apostate, neki drugi "pravi" muslimani smatraju da ne treba....

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Аурор рече

:)

FB_IMG_1490823636980.jpg.25a7445e26007fc9b7d6ab45b66e6bb5.jpg

Zanimljiv altright-ovski bullshit... pa da ga proanaliziramo malo ozbiljnije nego što bi to učinio prosečan altrajtovac...

Onima koji mrze istinu (mada nisam siguran koji bi to bili u kontekstu ove teme), istina može da "zvuči" na najrazličitije načine, mada možda ponekad može i da "zvuči" kao mržnja.... ali... znaš šta gotovo uvek zvuči kao mržnja?

Mržnja gotovo uvek zvuči kao mržnja.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, florenntina рече

Upravo sam odgledala film "The Big Short" koji je radjen po istinitom dogadjaju a tice se uzroka finansijske krize u SAD-u 2008.

Toplo preporucujem svima onima koje zanima ta tema.

Elem, obratite paznju na poslednju recenicu u filmu. Ona me btw. i motivisala da napisem ova post.

Добар муви! Кристијан Бејл тотално није нормалан... геније... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Наш православни брат конгресмен Џастин Амаш разбија президента Трампа

I meni se čini da močvara ovde ima upper hand, nažalost...  :/

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

A ko kaže da oni nisu "pravi" muslimani???

I oni i ovi drugi jesu "pravi" muslimani.

Neki "pravi" muslimani smatraju da treba ubiti apostate, neki drugi "pravi" muslimani smatraju da ne treba....

Ako iznutra diskutujemo o islamskoj (hrišćanskoj/judaističkoj...) teologiji zarad teologije, možemo deduktivno na osnovu tekstova da tvrdimo šta znači pravi islam (hrišćanstvo...) i pravi musliman (hrišćanin...)

Ako spolja diskutujemo o verovanjima i ponašanjima muslimana (hrišćana/Jevreja...) zarad odlučivanja o tome kakvi su i kako ih treba tretirati, onda je jedini ispravni pristup induktivni - i tada su pravi muslimani (hrišćani/Jevreji...) svi koji se tako deklarišu ili se čak kao takvi samo prepoznaju.

Pravo na tumačenje obično pripada onima koji imaju veću moć. Ogroman broj muslimana na svetu ne pristaje da im saudijski šeici određuju šta znači biti pravi musliman. Čini mi se da samo altrajtovci bez pogovora pristaju na saudijske definicije. Čak se i njihove građanke i građani bune.  

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...