Jump to content

Јасеновац: незаборав и истина о мануфактури смрти

Препоручена порука

• Одговори 290
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 25.4.2021. at 22:51, SerbCro рече

Naravno, Srbi uopće nisu činili zločine ? Ne kažem da Hrvati nisu, ali generalizirati i osuditi jedan cijeli narod zbog određenog postotka onih koji jesu činili, je produljivanje zločina na iduće generacije. Nadam se da istim sudom sudiš i dok analiziraš Vukovar i Srebrenicu.

Срби и Србија никад али никад нису имали идеју геноцида или етничког чишћења ни муслимана ни Хрвата. Јер да јесу, како се онда то није десило и откуда у Србији неколико стотина хиљада и Хрвата и муслимана?

Вуковар је битка. Било је ратних злочина над заробљеницима и цивилима од стране Срба.

Сребреница је битка. Било је ратних злочина над заробљеницима од стране Срба.

То није план ни политика већ злочин који се десио. За разлику од геноцида над Србима који су починиле усташе Хрвати и усташе муслимани и који је био плански и политички.

Данашња Хрватска је наследница НДХ и мејнстрим прича у Хрватској је да Срби лажу за геноцид или су Хрвати незаинтересовани за ту причу што је такође ветар у леђа злу и срамота. И то је срамота за Хрвате. Мало њих ће рећи да огрешили смо се о Србе. Исто је код муслимана.

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс Poanta mog posta nije negiranje zločina, već osuđujem svako generaliziranje, tj, stavljanje cijele nacije pod krivicu za zločine koji su učinili ljudi sa imenom i prezimenom. Osoba x u svom srcu mrzeće sve Hrvate, i mlade i stare, i djecu, i radnike, i seljake, zbog generaliziranja. Isto tako, nije svaki Srbin kriv za Srebrenicu ili Ovčaru, to su ljudi sa imenom i prezimenom. Većina ljudi koji toliko pišu o Jasenovcu, zatvaraju oči pred zločinima svojih sunarodnika. Moj cilj jesu mali koraci ka pomirenju. Nisu svi Hrvati krivi, niti svi Srbi. Budimo oprezni, riječi su kao vatra, ne ? Nadam se da me kužiš. 

Подели на овим сајтовима

@SerbCro Поента мог писања је да Сребреница и Вуковар нису исто што и Јасеновац. Ја нисам кривио све Хрвате ни муслимане. Ја сам рекао да је мејнстрим правац код једних и других усташтво и незаинересованост за геноцид над Србима почињен од њихових сународника и држава. Док код Срба ће већина рећи да је било злочина са српске стране.Геноцида на Хрватима, муслиманима и Шиптарима није никада било. И ту су разлике космичке и та прича мир мир нико није крив није добра. Видимо ту однос Вучића и раније Тадић према Сребреници који је нормалан и однос Милановића према Јасеновцу који је понижавајући. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@SerbCro И замолио бих те да ову тему не дирамо другим причама. Нека буде о Јасеновцу. Ако желиш да пишеш о Сребреници и Вуковару, отвори тему. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Вилер Текс рече

@SerbCro Поента мог писања је да Сребреница и Вуковар нису исто што и Јасеновац. Ја нисам кривио све Хрвате ни муслимане. Ја сам рекао да је мејнстрим правац код једних и других усташтво и незаинересованост за геноцид над Србима почињен од њихових сународника и држава. Док код Срба ће већина рећи да је било злочина са српске стране.Геноцида на Хрватима, муслиманима и Шиптарима није никада било. И ту су разлике космичке и та прича мир мир нико није крив није добра. Видимо ту однос Вучића и раније Тадић према Сребреници који је нормалан и однос Милановића према Јасеновцу који је понижавајући. 

Dobro, zato jer ti uspoređuješ, aha, ovdje je pobijeno 2 k Hrvata, ali oni su nama pobili pola miliona.  A moja računica je : Poginulo je 502 000 nedužnih ljudi. Negdje smo gadno zasrali kad je došlo do toga. Nekaj trebamo promijeniti, ispraviti, odakle je krenula tolika mržnja koja je ishodovala toliko ljudskih žrtava. Nek ih je bilo 10, puno je.  U pravu si, nije lako govoriti mir poslije prolivene krvi. Ali ako nekaj ne promijenimo, bude se ponovilo. Moji su i jedni i drugi, ne držim fige. Praštaj, nije mi namjera nikoga osuđivati, samo razgovaramo. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, SerbCro рече

Dobro, zato jer ti uspoređuješ, aha, ovdje je pobijeno 2 k Hrvata, ali oni su nama pobili pola miliona.  A moja računica je : Poginulo je 502 000 nedužnih ljudi. Negdje smo gadno zasrali kad je došlo do toga. Nekaj trebamo promijeniti, ispraviti, odakle je krenula tolika mržnja koja je ishodovala toliko ljudskih žrtava. Nek ih je bilo 10, puno je.  U pravu si, nije lako govoriti mir poslije prolivene krvi. Ali ako nekaj ne promijenimo, bude se ponovilo. Moji su i jedni i drugi, ne držim fige. Praštaj, nije mi namjera nikoga osuđivati, samo razgovaramo. 

Да ли ми Срби признајемо своје злочине и да ли нам је читаво руководство ровијало/робија и ако многи са тим немају везе? Да.

Да ли Хрвати и држава Хрватска признају геноцид над Србима у Другом рату и етничко чишћење 1995? Не.

Молим те зато ми немој причати да смо исти и да тим причама релативизујеш чињенице. 

О помирењу друга тема молим те.

Подели на овим сајтовима

JADOVNO.COM

Удружење објелодањује истину о страдању српског народа у Независној Држави Хрватској. Ми...

Подели на овим сајтовима

WWW.INDEX.HR

PATRIJARH Srpske pravoslavne crkve Porfirije Perić je za beogradske Novosti govorio o susretima s papom Franjom, Jasenovcu i kanonizaciji Alojzija Stepinca.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Aa

WWW.POLITIKA.RS

ДОЊА ГРАДИНА – Сећање и прича о злочину једини је начин да се тај злочин не понови, поручио је данас...

q

Подели на овим сајтовима

WWW.RTS.RS

И Американци би да „преузму“ Теслу од Срба, али у целој тој препирци око великог срспко научника...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...