Jump to content

Јасеновац: незаборав и истина о мануфактури смрти

Препоручена порука

• Одговори 290
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Uopće ne bum čital ispočetka temu, jer trenutačno nemam želudac za to. Ali imam jedan view na to, a to je da se na Balkanu ponavljaju zločini, jer nikad ne bude pravda zadovoljena,  jer ne dolazi opraštanje, nego se mržnja prijenosi sa koljena na koljeno, i nikad ne bude pravog pokajanja i okretanja Bogu. Zločinci ne bivaju kažnjeni jer ih štiti vlastita država, vidimo to iz primjera kako je bilo u domovinskom ratu. Neki se prave religiozni, ali ne mogu oprostiti. Sorry, tak ne ide, ne možeš zadržati mržnju prema Srbima ili Hrvatima, i opet reći ja sam vjernik. Jednog se moraš odreći.

Подели на овим сајтовима

Hrvati nikada nisu bilo kaznjeni za svoje zlocine, cak naprotiv nagradjivani su.Njihova istorijska uloga je da budu koljaci I tako cuvaju granicu od pravoslavlja.

Kao sto su Jevreji stradali od Nemaca, Jermeni od Turaka....

Srbi su zbog zlotvora JBT-a cutali ,sada vise ne moraju.Jasenovac je radio I pola godina posle Ausvica, radio se na unistavanju jednog naroda. Kao I 90ih, sada je Hr etnicki vista drzava.

Kad citas,Ako mozes, tesko je, to su bila ritualna ubistva.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Sun14861 рече

Moje je pitanje zašto je rekao da je Jasenovac naša sramota?.. Zanimljivo viđenje stvari...

Tamo kod njega na forumu ima puno 'zanimljivih' stvari, mislim da taj Miroljub sve pise sa nekom svrhom da malo zbuni ljude kako bi lakse manipulisao, mislim pazi stvarno nasa sramota i ne treba da pevamo u pesmama o stradanjima nas srba i drugih naroda u Jasenovcu, ja mislim da ne trebas puno da se zanimas sta pise taj lik, cito sam puno puta taj forum to je jedan bosanski lonac svega i svacega djabe sto pisu tamo i o nekim dobrim stvarima kada Miroljub prakticno 'pljuje' po pravoslavlju i crkvi i pise gluposti o nekoj teokratskoj srpskoj drzavi....

Подели на овим сајтовима

Naravno, Srbi uopće nisu činili zločine ? Ne kažem da Hrvati nisu, ali generalizirati i osuditi jedan cijeli narod zbog određenog postotka onih koji jesu činili, je produljivanje zločina na iduće generacije. Nadam se da istim sudom sudiš i dok analiziraš Vukovar i Srebrenicu.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Božena рече

Hrvati nikada nisu bilo kaznjeni za svoje zlocine, cak naprotiv nagradjivani su.Njihova istorijska uloga je da budu koljaci I tako cuvaju granicu od pravoslavlja.

Kao sto su Jevreji stradali od Nemaca, Jermeni od Turaka....

Srbi su zbog zlotvora JBT-a cutali ,sada vise ne moraju.Jasenovac je radio I pola godina posle Ausvica, radio se na unistavanju jednog naroda. Kao I 90ih, sada je Hr etnicki vista drzava.

Kad citas,Ako mozes, tesko je, to su bila ritualna ubistva.

Пази, у Другом светском рату је победила, и то захваљујући Србима, страна која је још за време рата говодила да Хрвати нису одговорни ни за шта, већ да су одговорни окупатори и домаћи издајници тј. изроди. Дакле, нису Хрвати никога преварили, ми смо ратовали и гинули за идеју да нису криви Хрвати него малобројни хрватски изроди (као што је било и српских изрода). И не само то, гинули смо да Хрватска добије Задар и тај комплетан део Јадрана од Италије, успут им освојили Истру и Барању, а политичком одлуком дали цео западни Срем са Вуковаром.

И онда кад је таква Хрватска, чиста и опрана, решила да изађе из Југославије и 1991. понови 1941, ми се тад сетимо да су Дража и четници можда ипак били у праву кад су у свом ратном циљу унапред прогласили да ће Хрватска као таква бити територијално жестоко кажњена због велеиздаје у будућој Југославији. Али пошто то чинимо као партизански синови и унуци, нећемо баш да признамо да су четници били у праву, него ћемо савремене Хрвате да прогласимо за усташе, па ако прође прође... и није прошло. И није прошло јер смо у том процесу и себи мозак помутили па не видимо да је Хрватска као таква, по дефиницији, природни непријатељ Србији и Србима на својој територији, без обзира да ли је систем у њој фашистички, демократски, аустроугарски или какав год. Од природе тог система зависи на који начин ће се борити против Србије и Срба и прогонити их, да ли фашистичким методама или демократским.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bokisd рече

Tamo kod njega na forumu ima puno 'zanimljivih' stvari, mislim da taj Miroljub sve pise sa nekom svrhom da malo zbuni ljude kako bi lakse manipulisao, mislim pazi stvarno nasa sramota i ne treba da pevamo u pesmama o stradanjima nas srba i drugih naroda u Jasenovcu, ja mislim da ne trebas puno da se zanimas sta pise taj lik, cito sam puno puta taj forum to je jedan bosanski lonac svega i svacega djabe sto pisu tamo i o nekim dobrim stvarima kada Miroljub prakticno 'pljuje' po pravoslavlju i crkvi i pise gluposti o nekoj teokratskoj srpskoj drzavi....

Bacim nekad pogled da vidim ima li šta originalno i da li se čovek konačno okrenuo crkvi...

Подели на овим сајтовима

Nemci su prihvatili da su izvršili genocid nad Jevrejima,ali ne i nadSrbima. Zašto? Zato štose Srbi nisu osvestili da su doživeli genocid u prošlom veku, kao što su to prihvatili Jevreji. Kad kažem Nemci tu podrazumevam i Hrvate. Da nije Jevreja Jasenovac bi se danas tretirao kao srpska izmišljotina.
Jovan Dučić je poručivao da Srbi moraju uvek da pominju šta su preživeli u Drugom svetskom ratu.
Mi smo preostali narod od Jasenovca.

Подели на овим сајтовима

"Јасеновац, Јадовно, Пребиловци, јаме на Велебиту... нису дело заведених или изманипулисаних људи. То је производ државне политике НДХ и напора целе те државе да физички истреби српски народ. Геноцид над Србима нису водиле усташе, већ сам врх Католичке цркве на челу са Алојзијем Степенцем.Учествовали су сви, хрватски домобрани, обични сељаци, железничари, а када је 1944. постало јасно да Немачка губи рат, поново су сви уложили велики напор да сакрију трагове геноцида. Моша Пијаде и Миле Будак су се сретали и по овом питању. Тито је, како је то открила др Смиља Аврамов, 1944. ишао у тајну аудијенцију код папе. Можда је са територије бивше СФРЈ ова документација нестала, али у светским архивама, у то сам убеђен, постоји.
Шта сте нашли трагајући по свету?
- У Лондону, рецимо у Јавном архиву је више од 2.000 докумената о усташкој држави и злочинима над Србима. У Архиву СССР у Москви смо нашли тек два документа. Плашим се да су браћа комунисти учествовала у прикривању злочина. У малом Музеју холокауста у граду Аки, у Израелу, пронашли смо море докумената и сведочења о овим злочинима. Године 2000. у Њујорку, када је наша Међународна комисија за истину о Јасеновцу излагала везе Католичке цркве са геноцидом, устао је професор Мајкл Бернбаум из Музеја Холокауста у овом граду и изгрдио нас што ништа не радимо да се истина сазна. Наиме, ми смо тада имали податак да је око 370 католичких свештеника било директно укључено у ликвидације Срба, док је Бернбаум имао списак од 1.400 имена. Кренувши за овим списком, наша комисија је дошла до имена 1.371 католичког свештеника који је учествовао у ликвидацијама."

академик Србољуб Живановић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...