Jump to content

Шта је циљ живота хришћанина?

Препоручена порука

Дакле, интересује ме:

1. шта је циљ Вашег живота као хришћанина? и

2. зашто (је Ваш циљ баш тај)?

:)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

A шта би био, до вечност са Христом...обожење, задобијање Духа Светога ....

Знам да звучи као флоскула...:stadaradim:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

А  шта ће да ради читаву вечност без Њега?

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Anika рече

А  шта ће да ради читаву вечност без Њега?

Пуј, пуј, пуј....далеко било, :) по логици и не логици ствари , тако јесте, мада многи кажу да није....али Јесте, без Њега  вечност у огњу, и духовном и материјалном....  

• Волим 1

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Muramasa рече

Jesi li se ikada zapitala šta ćeš da radiš tu čitavu večnost sa Hristom?

Јесам..... Што око не виде и ухо не чу и у срце човеку не дође, оно припреми Бог онима који Га љубе (1. Кор. 2; 9).

Мозак / рацио, разум, ум логика / назови како хоћеш,  не могу ти дати одговор на твоје питање...постоје ширине несагледиве људском уму....е у тој ширини несагледивој  прелепој, предивној, божанственој ....ће да ми буде фино....

Замисли најлепши тренутак на земљи / али да није сладострасан, порочан / и продужи га у  вечност. Рај са Христом,  најлепши тренутак који има трајање....Парадокс вере....  

Подели на овим сајтовима

Као хришћанину:

1. Служити Господу, својевољно и радосно, уживати служењу

2. Зато што је награда живот вечни, а и живот овдашњи је лепши са Њим

Е, сад, то је теорија, оно како бих волео да јесте. У реалности, мало је другачије...

Но, тежити томе је почетак.

Подели на овим сајтовима

1. По светом Серафиму Саровском "Циљ хришћанског живота је стицање Духа Светога." 

https://svetosavlje.org/sr/sticanje-duha-svetoga-cilj-hriscanskog-zivota/

2. Зато што човек мора стално да се труди да би напредовао у врлини и да његова вера буде непоколебива. А то је могуће само ако се непрестано труди у добрим делима, односно, ако нема прилику за добра дела, нека се моли Богу. Једино са добрим делима можемо задобити Царство Небеско а дела је могуће творити једино ако се молимо Богу. Односно ако разговарамо са њим у молитви то јест, ако ослушкујемо Његове реакције на нашу молитву и испуњавамо их. Наравно, не прво, него што их испитамо да не би залутали и били обманути од нечастивога. А највећа обмана коју нам нечастиви може приредити је одлагање спасења. Каже нам он "Сутра ћеш да се трудиш. Не данас сутра се моли. Сутра иди у цркву." - Ова поука је узета из поучне приче румунског старца Клеопе (Илије) из манастира Сихастрија "Како ђаво обмањује човека?". Ево ти линка:   

Душекорисна прича

Подели на овим сајтовима

Предраже, питам Вас и остале форумаше, без цитата молићу. :)

Живо ме занима шта има да каже @RYLAH Многогрешни. :)))

Подели на овим сајтовима

Ovo pitanje me natjeralo da se zamislim i sagledam sebe, jer nisam bila svjesna nikakvog cilja, ili tačnije svrhe; vjera otkako je izronila u meni, nikad više nije nestala, samo je jačala, paradoksalno, tako da osjećam da mi je data, dar... Uprkos mislima sumnje i hule, uprkos osjećanjima ropćućim i gordo-očajavajućim, vjera istrajava u meni, u dubini srca ponekad osjetim prisustvo milosti i odgovor na molitve. Svrha mog življenja hrišćanstva je da osmislim svijet, razna pitanja koja me muče i sva dešavanja i sve odnose, svu egzistenciju i propratno trpljenje, koliko je moguće, i sebi i drugima; da iskoristim dano mi vrijeme i pružim od sebe što je moguće više, jer mislim a još više osjećam da je tako moguće najpotpunije ostvarenje i moje sopstveno i drugih, i želim da služim Njegovom Dobru. Na ovom svijetu ne vidim ništa zanimljivije od čovjeka i volim ljude, naročito djecu. Nalazim sebe u hrišćanskom etičkom kodeksu čovjekoljublja i služenja, tom pravcu sam naginjala i prije no što sam okrila Gospoda. 

Подели на овим сајтовима

:dobro:

То је поента ове теме - да се замислимо над собом. Шта уопште желимо да постигнемо у нашим животима као хришћани? Зашто баш то? Итд, итд... Пишите. :)

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Џуманџи рече

Дакле, интересује ме:

1. шта је циљ Вашег живота као хришћанина? и

2. зашто (је Ваш циљ баш тај)?

:)

Dakle , ja nisam Sveti Serafim . 

1) Ne znam i

2) Ne znam . 

Cilj mog zivota je da postanem Hriscanin ... 

Dozvolite mi da se pokajem ...    :bu:

:351780:

Подели на овим сајтовима

1. мир у себи и са свима око себе..

2. зато што немир не могу да поднесем,то је паклено стање душе,и не желим да га имам у себи..

Послато са ST23i уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

Иако сам агностик, могу рећи да сам донекле "филозофски хришћанин" ( значи, поштујем принципе и начела која је Исус проповиједао, само нисам сигуран да могу знати да ли има Бога и нисам сигуран да ли заиста вјерујем или не вјерујем ), па ајд да одговорим :)

1. Бити што бољим човјеком који ће хтјети и моћи пружати помоћ, заштиту и љубав.

2. Јер сматрам да су само истински јаки они људи који могу истрпјети недаће као што је Исус и не мрзити, него разумјети другог, или себе, или свијет око себе - они који могу укротити свој его зарад вишег/општег добра. Што је више таквих људи, више ће бити несебичности, саосјећајности, доброчинства и испомоћи, и то најважније, од своје слободне воље.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...