Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

1 hour ago, Ћириличар рече

Откад се феминизам бави методама лова пећинских људи? Шта сам пропустио у међувремену?

Propustio si tezu da ne samo da su žene manje sposobne za preživljavanje, nego su nesposobne za preživljavanje tj. da bi bez nas pocrkale...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ћириличар рече

Прије ће бити биологија и мајчински/супругичасти инстинкт :p 

Ма да, по свему што сте писали на овој теми о биологији жена, ја испадох мушко. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Lady Godiva рече

Ма да, по свему што сте писали на овој теми о биологији жена, ја испадох мушко. :smeh1:

Ко смо то "ми"? Ја сам тек сад дошао, немам појма одакле се расправљате о лову у Каменом добу :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Propustio si tezu da ne samo da su žene manje sposobne za preživljavanje, nego su nesposobne za preživljavanje tj. da bi bez nas pocrkale...

Ако могу да роде нас бандоглавце, могу и много лакше ствари да раде, па и преживљавање.

@Млађони, је ли оваква квалификација твог става тачна? ( мрзи ме да читам, имам да понављам порезе )

Подели на овим сајтовима

И бај д веј, ја по већини параметара испадам женско, тако мојне мени да приписујеш љубав за џендр роулз и стереотипнофилију. Ја к'о каква цурица пола живота размишљам каквом ћу се вјеш.... оувааај, женом оженити, како бих дјецу васпитавао, како би било "фино" и "супер" помагати по кући/стану и шта бих знао готовити од јела итд. итд. 

Само ми фали сукњица још и нека фабулозна вјенчаница :1319_womens:

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Ћириличар рече

Ко смо то "ми"? Ја сам тек сад дошао, немам појма одакле се расправљате о лову у Каменом добу :D

Тек дошао, а већ крећеш са супругичастим инстинктима. Не зезај, мали. :D

пре 26 минута, Ћириличар рече

И бај д веј, ја по већини параметара испадам женско, тако мојне мени да приписујеш љубав за џендр роулз и стереотипнофилију. Ја к'о каква цурица пола живота размишљам каквом ћу се вјеш.... оувааај, женом оженити, како бих дјецу васпитавао, како би било "фино" и "супер" помагати по кући/стану и шта бих знао готовити од јела итд. итд. 

Само ми фали сукњица још и нека фабулозна вјенчаница :1319_womens:

Хаха, а ја сам од свадби замишљала увек братову свадбу, оно 300 душа, ја дођем у кабриолету, у елегантној дугој хаљини, окитим Шабана са две 'иљаде евра (да душмани цркну од муке) као сви new money. :smeh1:

Али ни као дете нисам размишљала о томе како се ја удајем. Брак ни у мојој глави не може да опстане. Пази кад не могу да замислим себе у таквом односу.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Ћириличар рече

Ако могу да роде нас бандоглавце, могу и много лакше ствари да раде, па и преживљавање.

@Млађони, је ли оваква квалификација твог става тачна? ( мрзи ме да читам, имам да понављам порезе )

On 22.9.2017. at 22:15, Grizzly Adams рече

Па тако, лепо питај за доказ и биће ти одговорено.

Жене зависе од мушкараца због природе. Прво зато што смо физички јачи. Онда због трудноће и чувања мале деце. Ова лепа цивилизација коју смо направили то све мало ублажава па се људи лако забораве. Данас има пуно послова "вишег реда" који могу да се обављају без физичке снаге, па се онда феминисткиње заваравају да им "мушкарац треба ко риби бицикл", али довољно је да удари мало нека невоља - природна непогода, рат или слично - па да се види од кога зависи опстанак људи.

И то није ништа лоше, нити је увреда за неког или шта знам. То је нормална природна чињеница. Жене природно нису "опремљене" ни физички, ни емотивно, да опстану саме на овом свету. Зависе од мушкараца, од њихове снаге итд. Мушкарци имају "опрему" за преживљавање.

То важи за све жене које су икад живеле и живеће на овом свету.

...

On 22.9.2017. at 23:43, Млађони рече

Aha i moze da ore ceo dan sa volovima i plugom. Ti si onda stvarno nreacionalan.

Svestan sa mda zene mogu da love lukom i strelom? hahahahahahahha
Jel si ti video nekad kako lov lukom i strelom izgleda?
Sigurno da postoji mali broj zena koje to mogu, ali vecina - ne moze. 

Ja sam ti jos rekao luk i strelu jer su to laksi alati... koplja nisam ni hteo da pominjem jer je za zene lov kompljima misaona imenica. 

I na kraju pored svega toga odbrana od drugih faktora, tipa neprijateljska plemena koja imaju muskarce ili neprijateljske vrste.

Teoretske sanse nema da prezive. 

Ево ти укратко, има тога још колико нећеш.. сад бриши учи чколе. :)

Подели на овим сајтовима

Али ни као дете нисам размишљала о томе како се ја удајем. Брак ни у мојој глави не може да опстане. Пази кад не могу да замислим себе у таквом односу.

Nemoj zezati, ti satorce sanjas, hahahahaha:D

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ronald рече

Nemoj zezati, ti satorce sanjas, hahahahaha:D

Па добро је ли мора цели интернет да зна да у ствари сањам свадбу под шат'ром и да ме стара мајка испрати уз рафалну паљбу..? Имам и ја душу. :D

27875541.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Lady Godiva рече

Ја нисам сигурна, спонза класична (која притом игнорише нагоне за материнством) или прави, посвећени мушкарац предузетничкога духа.

пре 3 часа, Џуманџи рече

да се удам за папире

brrr

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Lady Godiva рече

Тек дошао, а већ крећеш са супругичастим инстинктима. Не зезај, мали. :D

Заборављаш да причаш са кекистанцем:

пре 3 часа, Lady Godiva рече

А ето, ја потпуно супротно. Себе гурам да што више научим и искусим и постигнем како бих могао једног дана засновати породицу по неким мојим параметрима "како ваља", и то потпуно слободно и самостално, без икаквог васпитања у том смјеру. Просто сам рођен такав да ми такво нешто одговара и да прижељкујем.

Па добро је ли мора цели интернет да зна да у ствари сањам свадбу под шат'ром и да ме стара мајка испрати уз рафалну паљбу..? Имам и ја душу. 

Једно питање - Баја Книнџа или Роки Вуловић?

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Juanito рече

Са фејсбук профила Дарка Радовановића, вероучитеља. Значи ваљам се по поду! 12:smeha:

948bRsY.jpg

12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

@Ronald, све хоћу да те питам али заборављам :D Пошто си ти неко ко обраћа пажњу на то шта говори ( :D ), интересује ме да ли мислиш да забрана физичког насиља има оволико удела у вербалном? Не знам да ли је до мене, али ми се чини да је ово друго баш у порасту. Некако је прихватљиво ако неко смара и смара, а да се пошибаш са том особом то не смеш ни под тачком разно. У крајњој линији - да ли би људи требали да имају права на физичку агресију ван неких спортова? Наравно, уз обострани пристанак; оно - ај се побијемо, или тако нешто? Зашто да, зашто не?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Avocado рече

https://en.wikipedia.org/wiki/Aeta_people

According to one study, "About 85% of Philippine Aeta women hunt, and they hunt the same quarry as men. Aeta women hunt in groups and with dogs, and have a 31% success rate as opposed to 17% for men. Their rates are even better when they combine forces with men: mixed hunting groups have a full 41% success rate among the Aeta."

Pazi se ovde ima ljudi koji pricjau da obrazovanje sa vikipedije ne valja :))

salim se, ali hvala na ovoj informaciji za ovo nisam znao. :)

Svakako cu u buducnosti da proverim ovo kada preispitujem svoj stav. Blago sam skeptican jer sam vec citao "studije" o zenskim ratnicima u vikinga koje su se pokazale kao teska podmetacina i glupost. 

Nego ih slabo ko izaziva jer ljudi nece da se zamajavaju oko gluposti. 

ono sto prvo vidim problematicno jeste da nema - linka odakle je infromacija. Nema reference. Samo pise tu ali pojma nemamo od koje je studije, koji su metod koristili i slicno. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ћириличар рече

Jeste - mislim da bi zene kao grupa bile istrebljene i ne bi prezivele 99 % ljudske istorije. 
Originalno je krenulo od grizlijevog argumenta
- Zene su zavisne od muskarca ( ne u smislu da danas ne mogu bez muskarca vec da imaju tu potrebu za muskarcem kao "protector provider" i naravno ne u smislu da to vazi za sve zene danas vec da je to neki zenski instinkt. )

a ja sam prebacio na to odakle potice ta potreba zena za muskarcem, od toga sto 99 % postojanja ljudske rase jesu bile zavisne od muskarca. 
Trudnoca, fizicka slabost i ostali faktori su presudni u tome da zene nisu mogle da love, obracuju zemlju, kreiraju sklonista i pribavljaju drva za ogrev efikasno koliko i muskarci, i ja mislim da je ta efikasnost toliko niska da bi na kraju pocrkale ili od gladi, ili od zime, ili od napada predatora. 

Zasto tako mislim? Pa i sa muskarcima smo jedva rpezivljavali, imali smo par vrlo kriticnih perioda u praistoriji covecanstva - kako li bi onda zene prezivele? 

Ako oces iscitaj celu konverzaciju, da vidis moje argumente detaljno ali iskreno mene mrzi da se ponavljam. Odgovaram samo kezhual od juce; ) 

p.s

pogadjaj kome je od nas dvojice avokado izabrao da ispravlja argumente :D Meni ili grizliju.. samo tema za tebe za razmisljanje povodom nekih stvari sto smo pricali.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...