Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

On 23. 9. 2017. at 18:12, Млађони рече

Aha mogu zene da trce da ulove i da dovuku 150 kila nazad u kamp. :))

Expand  

Da.

Inače, kad svi zajedno trče nemaju potrebu da bilo šta dovlače u "kamp"... koji će ti kamp kad nemaš kuće, oruđe, oružje i vatru? Ako nisi skontao, tako se lovilo pre nego što smo imali sve to... to je najteži način lova... samo najprimitivnija plemena tako love i danas...

Цитат

O cemu bre ti pricas :)) 

Expand  

O tome kako su naši preci lovili.

Цитат

Morali su teniski mec da im skrate na manji broj setova, bokserske meceve im skracuju na manji broj runda. 
One TO ne mogu da izdrze. Profesionalni sportisti pa kolabriraju posle 4-5 sati jurenja.
I to danas, sa ishranom i treningom kakav imamo, zagarantovano dovoljan broj proteina, masti i ostalih bitnih elemenata za ishranu.

Zene imaju 10 rundi po 2 minuta sa minutom pauze u boksu. Sto znaci da se tamo tuku pola sata. To je neki limit i TAD SE DESI  tehnicki nokaut ljudi jednsotavno padnu. Evo imao si poslednji mec McGregor vs Maywether, maywether je pao posle 20 minuta borbe. NIje mogao da izdrzi, ne od udaraca u glavu vec od umora. 

Expand  

Sad si već odlutao u neke sasvim druge priče... ali možeš slobodno da nastaviš da pričaš sam sa sobom... nepovezano... o 15im stvarima...

Цитат

Ti hoces da  ubedis nekog da su zene mogle da jure nesto 4-5 sati, po 10-15 kilometra i onda da 150 kila mesa dovuku nazad u kamp.

Expand  

Nemaju potrebe da "jure"... lagano trče polu-maraton... kao što si mogao da vidiš na klipu kojeg si sam postavio, ne juri se životinja, nego se prati dok se ne izmori... veći deo "trke" ni ne vide životinju, nego joj prate tragove...

Цитат

Brate, koliko si ti otisao u iracionalni bias pa to je nesto strasno. Iskreno se nadam da samo vezbas raspravu za sudnicu jer su ove ideje izuzetno iracionalne. 

Expand  

Znaš koliko me interesuju takvi tvoji utisci?  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2017. at 18:16, Млађони рече

A jel si ti svestan a izrazavanje "zene to mogu" takodje nije arugment niti dokaz o pozitivnoj tvrdnji?
Sta si ti sudija ja tebi treba da dokazujem po strozijim kriterijumima nego sto ti dokazujes stvari?

Expand  

"Žene to mogu" je sasvim legitimna kontra-tvrdnja izjavi da žene to ne mogu... izneo sam i razloge i objašnjenja zašto mogu...

Цитат

Zaneo si se mnogo...

Expand  

Jok, vi ste se ozbiljno zaneli... iz "muškarci su sposobniji u veštinama potrebnim za opstanak" ste izvukli da su žene nesposobne... glupo do bola...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2017. at 11:03, Avocado рече

Šta više, u ta najstarija vremena kad smo tako lovili, bez oružja, na iscrpljivanje životinje, verovatno su muškarci i žene zajedno i trčali za životinjom...

Expand  

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2017. at 20:51, Млађони рече

:))

Bobice o mleko ti nisu dosta samo da imas energije i hrane da odgajas jednu kravu i da beres bobice. 
Tvoje telo je tezak potrosac kada bi neko dete jelo samo bobice i mleko odraslo bi izdeformisano. 

Ne znam je l si svesna, da bi krava bila ziva, mora da jede, da bi jela moras da kosis, da bi imala energije da kosis - nisu ti dovoljne samo bobice i mleko. 

Treba ti oko hektar da bi hranila jednu kravu. 

ti sa traktorom ne bi mogla da obradjujes hektar.. a kamo li bez.. 

Expand  

Varijacije na temu feminizma  :)

Gde da se ne pomene traktor u čitavoj priči.

Ovih dana jedna moja prijateqica je prodala traktor star 37 godina,ali se dobro držao,mislim traktor.Imao i rodni list,traktor ,naravno.Izgleda da je nekima ž

ao,mislili da će da ga čuva kao muzejski eksponat.  Tako je jedan traktor  umesto u muzeju završio na društvenim mrežama.

Ima nekih koji vole da manipulišu pisanom rečju,ali tu su feministkinje i prijatelji feministkinja,da to ne dozvole  :)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2017. at 22:51, Нифада рече

Varijacije na temu feminizma  :)

Gde da se ne pomene traktor u čitavoj priči.

Expand  

zato sto traktor postoji oko 100 godina... a ljudska vrsta(spicies homo) postoji oko 2 miliona godina (od homo habili do danas) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2017. at 21:52, Avocado рече

"Žene to mogu" je sasvim legitimna kontra-tvrdnja izjavi da žene to ne mogu... izneo sam i razloge i objašnjenja zašto mogu...

Expand  

I ja sam izneo iste razloge i objasnjenja zasto ne mogu. Nista manje legitimne/ispravne od tvojih. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 22. 9. 2017. at 21:43, Млађони рече

Aha i moze da ore ceo dan sa volovima i plugom. Ti si onda stvarno nreacionalan.

Svestan sa mda zene mogu da love lukom i strelom? hahahahahahahha
Jel si ti video nekad kako lov lukom i strelom izgleda?
Sigurno da postoji mali broj zena koje to mogu, ali vecina - ne moze. 

Ja sam ti jos rekao luk i strelu jer su to laksi alati... koplja nisam ni hteo da pominjem jer je za zene lov kompljima misaona imenica. 

I na kraju pored svega toga odbrana od drugih faktora, tipa neprijateljska plemena koja imaju muskarce ili neprijateljske vrste.

Teoretske sanse nema da prezive. 

Expand  

Ти очигледно ниси видео никад бацачице кладива из ДДР-а :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

https://en.wikipedia.org/wiki/Aeta_people

According to one study, "About 85% of Philippine Aeta women hunt, and they hunt the same quarry as men. Aeta women hunt in groups and with dogs, and have a 31% success rate as opposed to 17% for men. Their rates are even better when they combine forces with men: mixed hunting groups have a full 41% success rate among the Aeta."

Подели на овим сајтовима

Откад се феминизам бави методама лова пећинских људи? Шта сам пропустио у међувремену?

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2017. at 21:35, Paradoksologija рече

Мјок, то све егалитарно, прави сопствене сендвиче.

Ја Холанђанки: "Како је невероватно леп и згодан овај твој колега!"

Она мени "Аха, јесте. А како тек дели кућне послове и бригу о деци са женом! Диван је!"

Expand  

7af28995b5eee17e0215a98ab90774b8.34f151a

:)))

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2017. at 21:11, Juanito рече

Са србима се нећеш усрећити, боље нађи неког Оланђанина што живи на лебу и млеку...

Expand  

Нађи ми некога да се удам за папире, пвииииз. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2017. at 21:29, Млађони рече

Objasanjavam jer ne verujem koje nebuloze tvrdis... moram malo da ti objasnim, zatecen sam prosto da ti mislis da bi mogla a nacepas 10 metra bukovine rucno sa sekirom da bi imala da se grejes zimi...

Al ajde.. da mastamo... 

Expand  

Поента мог писања је да жене нису толико слабије од мушкараца да не би могле преживети. Мушкарци су крупнији, те стога и јачи. Али када бисмо посматрали однос величине и снаге, разлика је вероватно мања него што мислиш. 

Наравно да се женско и мушко тело разликују. Мушкарци су јачи у горњем делу тела и зато могу да понесу релативно више терета или лакше нацепају дрва. Али ноге им и нису толико снажније, па зато жене не заостају много у вежбама попут чучњева. У просеку женско тело флексибилније и боље балансира.

Дакле ако су Пигмеји могли да опстану, зашто мислиш да неке жене које су крупније и јаче од њих не би могле?

Не мора жена обори највеће дрво у шуми и да га нацепа да би прегурала зиму. Може да искотисти десетак мањих стабала.

Али оно од чега је прича кренула, жене могу да скупљају храну и лове. Могу да саде, сеју и чувају стоку. И то су и радиле у прошлости заједно са мушкарцима.

То што је теби незамисливо да нека девојка може да улови себи оброк је друго. И мени је безамисливо да би било ко од вас на овој теми то могао, али то не значи да наши преци нису могли. 

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2017. at 21:35, Paradoksologija рече

Мјок, то све егалитарно, прави сопствене сендвиче.

Ја Холанђанки: "Како је невероватно леп и згодан овај твој колега!"

Она мени "Аха, јесте. А како тек дели кућне послове и бригу о деци са женом! Диван је!"

Expand  

Еј бре, не можеш ни да споменеш згодног лика, а да нека жена не крене да прича о деци и кућним пословима. Уништи нас патријархат. :D

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2017. at 10:08, Lady Godiva рече

Еј бре, не можеш ни да споменеш згодног лика, а да нека жена не крене да прича о деци и кућним пословима. Уништи нас патријархат. :D

Expand  

Прије ће бити биологија и мајчински/супругичасти инстинкт :p 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...