Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

пре 3 минута, Neša_ рече

Ne podrazumevam je. Ja u potpunosti negiram smisao upotrebe te reči u objašnjavanju fenomena privlačenja između muškarca i žene.

Po fizičkim kriterijumima: simetrija, crte lica, boja kose, očiju,...

Objašnjenje treba tražiti u toj ženi. On jeste hrabar, ali ona je ta koja je donela jedinstvenu odluku. Uvek je žena ta koja odlučuje hoće li biti sa jednim, nijednim ili će menjati partnere. Sem u slučaju kad joj je nasilno oduzeta sloboda izbora. Takođe odlučuje da li će uzvratiti ljubav ili će zavitlavati, zavlačiti, ponižavati... nekoga ko je voli. Žena će govoriti o pravoj ljubavi, o lepoti karaktera, o prolaznosti fizičke lepote, o iskrenosti, ali će uvek izabrati fizičku lepotu i život u blagostanju, čak i kad uz to ide lažna ljubav. Ružnog čoveka izbegavaće u širokom luku ili se jednostavno neće ni obazirati na njega kao potencijalnog partnera.

Po fizičkim kriterijumima: simetrija, crte lica, boja kose, očiju,.

Није чудо што пластична хирургија цвета :)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Neša_ рече

Jao kad čujem ovakve besmislice, sročene za javnost. Da si rekao fizika, bilo bi OK, ali kakva bre hemija, pa još neobjašnjiva. 

'ajd što se ta hemija ne dešava ružnim osobama?

Malo sutra.

To je biohemija tvrdko,kada i fizika i hemija postanu jedno u biosu.:))Lepota je u oku posmatrača ono što je tebi lepo meni ne mora biti al mož da bidne al ne mora da znači.Estetski doživljaj je aspolutno subjektivan.;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Neša_ рече

Plastična hirurgija cveta zahvaljujući ženama koje su već lepe, ali nisu tom lepotom zadovoljne. U želji da budu još lepše, podvrgavaju se skupim i rizičnim hirurškim zahvatima, posle kojih obično izgube na lepoti.

Заиста смешан коментар.

Ако је тако онда су те лепе жене веома глупе,а глупа жена тешко да може бити лепа.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Neša_ рече

Monika je Monika, bez obzira na to da li je ti gledaš ili žmuriš.

Моника Белучи је лепа не само због пропорција ,боје очију или косе.Моника је лепа зато  што је талентована,непрепотентна ...са таквим пропорцијама има девојака,али Моника је јединствена.Но,Моника  сигурно  има своју естетику и када су у питању мушкарци вероватно,која такође није само ствар пропорција.Свима је добра и лепа Моника,али нису сви за Монику,наравно :) 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Neša_ рече

Gostovao ovih dana na radiju jedan hirurg. Kaže da kad god mu dođe neka ženska osoba (uglavnom su to devojke kojima ništa ne fali), on pokuša da je odvrati od namere za traženim hirurškim zahvatom. Po pravilu, nikad ne uspe da ih odvrati. One odu kod drugog hirurga koji pristane da to obavi za lepe pare. Kada se posle sretne sa njima, bude mu žao (ne zbog propuštene zarade, nego što ga nisu poslušale).

неки пластични хирурзи тврде да је све већи број мушкараца који траже њихове услуге

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Kratos рече

Lepota je u oku posmatrača ono što je tebi lepo meni ne mora biti al mož da bidne al ne mora da znači.Estetski doživljaj je aspolutno subjektivan.

Углавном се тако каже, мада је питање колико је то тачно. 

Пре бих рекао да је лепота објективан појам, али је проблем у оку посматрача. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Paradoksologija рече

A što tebi smeta ako se neko ne doteruje na određen način ako to nisi ti ili neki član tvoje porodice?

Kad je neko čist, okupan, mirisan, očešljan, pristojno obučen, što se bilo šta više mora zahtevati od random ljudi?

Ne smeta meni nimalo. Sa objektivnog gledista je bezveze ako ta osoba mozda ima zelju da se malo dotjera ali drustveni pritisak sa kojim je izlozena kaze ne ne, sta ce ti to, svidjeces se nekom muskarcu ne smjes sebi to dopustiti moras biti samo sebi svoja. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Justin Waters рече

ali drustveni pritisak sa kojim je izlozena kaze ne ne, sta ce ti to

Zanimljivo da društveni pritisak nema uticaja na mene, ali ono - VALJA SE ili - NE VALJA SE, uz mudro klimanje glave kakve babastrine, e to ima uticaja. Poslušam, jer valja se. 1324_womens

svidjeces se nekom muskarcu ne smjes sebi to dopustiti

Oh...nedoGospodmiliveliki...sačuvajmeBože!

i moras biti samo sebi svoja. 

...a ovo nikako. Treba biti svačiji, a svoj ne!  :dedica:

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Paradoksologija рече

Nije poenta u izboru seksualnog partnera, aman, svi tu valjda imamo slobodu da biramo kako nam telo, psiha, šta već ištu; problem je što se devojčicama privlačenje seksualnog partnera gura kao najbitnija stavka u životu oko koje se sve vrti.

Приметио бих овде две ствари: прво, девојчицама често није нико потребан да им гура привлачење сексуалног партнера као најбитнију ставку, већ им то долази само по себи. Друго, када дође до тог "гурања" најчешће је мајка девојчице идејни творац те приче, барем у нас. Често под изговором "да се не мучи као ја" или "за пар година свеједно ће љубав проћи, онда барем да буде ситуирана". Можда има и таквих очева, али ја их нешто не познајем. Предњаче мајке, бабе, тетке (само оне удате).

пре 20 часа, Џуманџи рече

Али то и јесте међу битнијим ставкама у животу, поготову за жене. Ако желиш да преживиш (и да живиш са мање проблема са околином) мораш наћи некога. Баш је писала форумашица Маја, чини ми се, како је дискретно шиканирана као разведена. Исто важи и за мушкарце, било је пар тема на којима је истицано да су самци егоисти, да не помињем горе примере. А и о удовицама које знам, колико их само мајстори заврну за поправке, новац, компије провокацијама и слично... Немам времена баш да пишем, али то је то. 

Ово је, нажалост, истина. Није лепо, али је реално. На томе треба радити, мада је дуг пут промене свести...

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Neša_ рече

Monika je Monika, bez obzira na to da li je ti gledaš ili žmuriš.

:ok:

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, todor рече

Углавном се тако каже, мада је питање колико је то тачно. 

Пре бих рекао да је лепота објективан појам, али је проблем у оку посматрача. 

Pa tačno je.Jer i to što ćeš da nazoveš objektivnim jeste zapravo kada većina subjektivnih perspektiva se slože tj preklapaju se u estetskom doživljaju.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, 3006 рече

Ово је, нажалост, истина. Није лепо, али је реално. На томе треба радити, мада је дуг пут промене свести...

Наравно. :)

Додала бих (иако ми није био циљ да улазим у то ко више "саветује" такав став), да нису мајке/бабе те које више држе до тога, напротив, бар из мог личног искуства жене су одувек те које су у фазону - имај свој динар, не трпи будалу; много ме чешће "запиткују" шта чекаш, кад ћеш, кад ти мислиш да... (око удаје и сл.) управо мушкарци. Једноставно, или мисле да је живот превише суров за самицу, или да су жене слабије, или оба, а да опет ништа од тога није малициозно (мада, имали смо и случај кад је познаник провоцирао мог оца питањима зашто већ није деда).

Једноставно је то толико уврежено јер је трајало миленијумима. :) Уметност преживљавања. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Jutros kod Jovane u emisiju dosla neka direktorica u vezi ovih budalastih predloga o oblacenju u skolama i kaze ona:" Danas nije stanje tako lose kao prije koju godinu, stvarno mislim da nije bilo lako djecacima", zatim je govorila  o nekakvom normalnom i pretjeranom sminkanju. Uzas, nad uzasima.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Џуманџи рече

много ме чешће "запиткују" шта чекаш, кад ћеш, кад ти мислиш да... (око удаје и сл.)

Па ето, испунила си им жељу 08.01.2017. :dobro:

пре 51 минута, Џуманџи рече

Једноставно, или мисле да је живот превише суров за самицу, или да су жене слабије, или оба, а да опет ништа од тога није малициозно (мада, имали смо и случај кад је познаник провоцирао мог оца питањима зашто већ није деда).

Тачно, и ту се прави разлика између самца и самице. Код самца је најчешће сажаљевајуће разумевање (ето, шта ће, итд) а самица се сажаљева из негативног угла. А реално живот за самицу јесте често тежи од живота удате жене, баш због тога што се сматра мање способном, а и почесто се очекују "неке" услуге као контра за помоћ, значи, не знаш сама да замениш славину - ја ћу, па ћеш се реванширати :coolio:. Одох сада негде далеко...

Мсм, далеко сам ја од неке подршке феминизму, али - што правда - правда.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ayla рече

Oh...nedoGospodmiliveliki...sačuvajmeBože!

...a ovo nikako. Treba biti svačiji, a svoj ne!  :dedica:

:)) :dobro:

• Волим 1

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...