Jump to content

Зоран Ђуровић: Јављење светаца у есхатолошким телима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 994
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

O. Tomas Hopko je imao sličnu teoriju. To je, po meni, sasvim u redu verovati, premda ja lično ne verujem tako. Govorio je, na primer, da su njegove molitve, koje on izgovara u sadašnjem vremenu, pomagale njegovom ocu još pre nego što se Hopko i rodio. Jer je za Boga sve sadašnjost. To je dosta zanimljivo. Samo se ne treba preganjati oko toga.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Desiderius Erasmus рече

O. Tomas Hopko je imao sličnu teoriju. To je, po meni, sasvim u redu verovati, premda ja lično ne verujem tako. Govorio je, na primer, da su njegove molitve, koje on izgovara u sadašnjem vremenu, pomagale njegovom ocu još pre nego što se Hopko i rodio. Jer je za Boga sve sadašnjost. To je dosta zanimljivo. Samo se ne treba preganjati oko toga.

Hvala 

Sad ću ja da se molim za onog sebe od pre 15 godina :cheesy3:

Možda upali :ok:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, The Godfather рече

@Desiderius Erasmus e konacno i od tebe da cujem nesto pametno. Bravo! :dobro:

Auuu 

Baš niski udarci

Malo finiji ton bi dobrodošao 

Ili da zovem Ivanusku :smeh1:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, The Godfather рече

@Desiderius Erasmus e konacno i od tebe da cujem nesto pametno. Bravo! :dobro:

Ма, то зато што сам попио неку екстра јаку кафу, па ми просто порасо IQ.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Desiderius Erasmus рече

Ма, то зато што сам попио неку екстра јаку кафу, па ми просто порасо IQ.

Salim se malo. Ne zameri! ?

Подели на овим сајтовима

Pavle piše da se u tren oka posle smrti selimo u eshaton u telima koje je ranije opisao kao duhovna tela.

Nema više malih eshatona pojedinačnih nego je sve to Jedan eshaton u Hristu.

Ono što je Hristos po prirodi, nama se edaje po blagodati.

Naprimer moje molitve za upokojenog oca sada, Bog ih prima pre njegovog upokojenja, jer On zna šta će biti on je stalna sadašnjost.

Kao i Liturgija.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Tako imamo blagodat da se radujemo od Boga odozgo sa Njegove visine i postajemo Hristova braća i prijatelji videti Jovan 19 ili 17.

U suštini Hristos dokazuje da Pismo nije prazno kad govori da ćemo biti sinovi božji.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ćiriličar рече

Твој текст је одличан као нешто што отвара проблематикЕ, никако не решава ни једну од поменутих.

На ову тему је било 10ак мојих текстова. Одговорено је већ на сва питања или недоумице које си овде написао.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ćiriličar рече

још ћеш ме и на текстове навадити, па да останем без жене

:))12:smeha::))

Ово је срце тезе, скини: Доћи ће смрт и имаће твоје очи https://www.academia.edu/23078130/Доћи_ће_смрт_и_имаће_твоје_очи

Ово обавезно прочитај: Зоран Ђуровић: Свети Јован Златоусти: Васкрсли смо са Христом и на небу седимо са Њиме https://pouke.org/forum/index.php?/topic/46398-зоран-ђуровић-свети-јован-златоусти-васкрсли-смо-са-христом-и-на-небу-седимо-са-њиме/&

Овде има неких покренутих питања: Лазарево васкрсење https://pouke.org/forum/index.php?/topic/48455-зоран-ђуровић-лазарево-васкрсење/&

Овде је тема отишла километарски: Преегзистенција Исуса Христа

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/48539-зоран-ђуровић-преегзистенција-исуса-христа/&

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pavle piše da se u tren oka posle smrti selimo u eshaton u telima koje je ranije opisao kao duhovna tela.

Nema više malih eshatona pojedinačnih nego je sve to Jedan eshaton u Hristu.

Ono što je Hristos po prirodi, nama se edaje po blagodati.

Naprimer moje molitve za upokojenog oca sada, Bog ih prima pre njegovog upokojenja, jer On zna šta će biti on je stalna sadašnjost.

Kao i Liturgija.

U kom stihu Ap. Pavle to govori?

U ovom?  1.Kor. 15. 52. Уједанпут, у трену ока, при посљедњој труби; јер ће затрубити, и мртви ће васкрснути нераспадљиви, и ми ћемо се промијенити.

Ako na njega mislis, objasni mi ovo sa trubom. Samo nemoj tako da tamo, pred vratima raja sedi andjeo sa trubicom i kako ko prodje, dune mu na uvce i ovaj vaskrsne.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...