Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

Погледајте, молим вас, ове скаредне клипове, испрљајте се духовно и повећајте мој рејтинг на јутјубу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Погледајте, молим вас, ове скаредне клипове, испрљајте се духовно и повећајте мој рејтинг на јутјубу.

Ostavljao mogućnost ili si gledao?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ostavljao mogućnost ili si gledao?

Не морам да уђем у јавну кућу или у коцкарницу да бих знаш шта се тамо ради.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Не морам да уђем у јавну кућу или у коцкарницу да бих знаш шта се тамо ради.

A, ti više voliš da ti se priča.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Питам се зашто увек изнова с тобом разговарам као да то има неког смисла, иако сам се сваког претходног пута преварио? И немам задовољавајући одговор. Ваљда зато што нада последња умире.

Подели на овим сајтовима

Леле, овде пршти на све стране. И црни митари са 20 митарстава би се препали. :) Знао сам једну монашку анегдоту, али сам је заборавио - нешто кад монаси оптужују један другог, ко је кога навео на грех и онда дођу до архидудука, тј. до ђавола, а он се кукавац тресе у ћошку и одговара - не, не, нисам ја! Али заборавио сам детаље, само се сећам да је баш било духовито. То сам чуо у једном манастиру, давно. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече
Пре сат времена, Ćiriličar рече

Na kraju, pogledajte kanonicari kanone i viidite kako su Oci osudjivali rukoblud, kako blud i sve je jasno.

Само са овим се не слажем, остатак текста је ок. Погледај моје видее: 

Гледао сам видео. Чим видиш ћирилицу, знај да  ми је сујета наоштрена....шалу на страну тема је јако добра, феноменална и може многима, посебно дечацима, а и мало одраслијима, да помогне да их ђаво не сурва у којекава очајања и којешта. Толико је тема добра - а табу је, јер фол сви су девственици, нико се не дотиче полног органа, ни не зна се шта је то, неки "уд који омогућава телу да врши физиолошке потребе" - да се омишљам да напишем есеј о њој, и то са теолошке стране (нешто сам и ја прочитао, фали ми само докторат :) ).

По поводу то о канонима, да појасним (теме ради) - подразумева се да канони нису догмати, да је из историјских околности Православна Црква мало "искочила" из адекватног одговора историјским догађајима око себе - у најгорим временима сачувала је догмате и богослужења, слава Богу - али видимо, да се ни у неким надрислободним временима, временима не-прогона, не сналази. На шта циљам? на каноне! Променљиве не у смислу "мачку о реп" него канонско право треба да прати, ппо мени, историјске околности и процесе, наравно, држећи се догми. САМо ћу напоменути да је тенденција канона код Отаца увек била на бази с н и с х о д љ и в о с т и, ублажавања, давања свакоме прилику да се покаје...да не тупим.

Дакле (ко је канониначр нека нађе тамо о епитимији за рукоблуд, метаније и мислим псалам 50, пта и колико) а нека нађе рецимо за блуд, али из ИСТОГ перида, колико-толико. Поента је, дакле, да, као што и сам кажеш није мастурбација и скотилаштво, или хомосексланост, или "нормслни" блуд исто третирана код отаца. То сам хтео рећи.

Сад, кад сам се наоштрио да кажем пар ствари, али о томе колико је ово важна тема, и требало би је дизати на ниво користан, скинути ознаку табуа са ње, али унутарцкрвену. Ради хришћана, ради људи који се боре. Ради богословчића и ради и монаха, зашто да не.

Могао бих до подне, али ајде да набацам пар ствари. Ориген се ушкопио, али је омашио, не можеш ушкопити ту природну потребу, а која може бити и страст. Дакле треба наћи границу докле је природна потреба, одакле почиње грех и сагледати све аспекте. Ти си само отворио тему, затим си мастурбацију издвојио из страшних грехова - то је одлично, јер сигуран сам да је на стотине и хиљаде хришћана данас у очајању из разних разлога. Да не бих тупио пуно набацаћу неке ствари које наводе на размипљање (ко хоће да размишља, а не да само усваја готова решења која њму одговарају):

-Каже Павле да је добро бити као он свакоме, али блуда ради, да се не упада у њега, да свако има своју жену/мужа. Не помиње он "рађајте се и множите се", јер се то подразумева, али ИПАК се нагласак даје на надилажење природе у смислу очишћења (бре, ово је озбиљна тема, није "јест" или "није").

-Каже исти Павле да има оних које ује ушкопио свет, а има оних који су сами себе ушкопили.

-Каже дивни Црњански у "Чарнјевићу", кад говори о животу, парафразирам: Држим мој мали живот у својим рукама, као што црни евнух држи прстен султаније док се она купа. Држим га у рукама (живот), мој је а није мој. Само он може тако да удари у средину са пар речи. Није ли то у једној реченици и Павлово и Оригеново? А зашто баш евнуха узима велики писац када хоће о ЖИВОТУ свом да збори?

-Ако посматрмо тај полни нагон, ерос, ту енергију - то је једна од најснажнијих енергија у човеку. Ту је Творац поставио рађање новог живота, а и Његово садејство у новом Стварању, тј. непрекидном Животу пале човекове природе до есхатона. Ако посматрамо са аскетске стране, другачије и не треба, треба кристално јасно разрадити, објаснити, изнети ставове, скинути табуе - шта и како са том природном потребом? ТА СИЛА у човеку рађа нове Светитеље, али изопачена од ђавола, р а з р а цела друштва, породице, животе појединачно. Перверзњаци данас владају светом. Ђаво спроводи своје смртоносно дело не канжијом негу УПРАВО утичући напре мисаоно, а после кад "окупира" донекле човека у страстима, најлакше изопачујући ОВУ природну потребу, животодавну силу кд човека! Са аскетске стране имамо: (по)мисао, сагласност човека, прелазак на вршење дела! Где је мастурбација ту? Помисао постоји. Сагласност је дата, а какво дело имамо? Имамо дело али оно НИЈЕ прешло на другога! Нема ту другога. Е, ту се треба тражити одговор.

-Је ли боље "олакшати себи" или као бесан пас користити разне методе да би то са неким другим. Па са другим може бити абортуса, хомосексуалности, скотилаштва и којешта. Дакле "сам са собом" човек је из помисаоне сфере прешао у дејство али ипак то не иде на другога. Ако кажемо да ће то њега разорити, ипак не разара И другога, дакле мања штета.

-Али, могли би редати дилеме до бесвести, но треба рећи: мастурбацију, по мени, треба сврстати у грех, у нешто што није само по себи природно, али никако је свставати са изопачењима, ни са самим блудом "нормалчним", ни са убицама и чиме већ је рангирају на исти ниво. Но, треба је сагледати са искључиво аскетске стране - но ТЕК онда када је "ослободимо" од неког смтногреховног пакла  и поставити питања:

Да ли се може говорити о мастурбацији исто данас и пре 1500 година? Или 2500? Давид виде жену док се умива и "полуде". Уби свога војсковођу. А данас? Па све је ГОЛО око нас! Значи по аналогији неких дансс би покољи били око нас колико је голотиње. Зато, ако канонско право не прати историјске токове и друштвене процесе, онда макар да неки телог мало прозбори.

Нашао се један и одмах на ломачу!

ПС: Понављам, тема је смртно озбиљна, и може се сагледавати са хиљаду страна, а не црно-бело. Дечаке који се боре да остану девствени, да буду попови, или што не и хришчане у браку коме је жена у високој трудноћи, људе који не могу наћи себи животног сапутника з абрак јер је све изопачено, све голо око њих, а они хоће неког нормалног. а нас у логоре трпају и карантине - њих осудити за мастурбацију, или поредити њихову мастурбацију са неким које жену гледао кроз дебеле хаљине? Људи бре...наравно да има негативих страна мастурбације, и треба их истаћи. Али то је сад друга прича. Поента је да се не трпају бабе и жабе. Е сад, очекивати да ће неки Сабор "свети и велики" расправљати о овоме је илузија. Имамо раскол и горуће теме и нетрпељивости свуда унутар високорангираног клира...па, бре, ми живимо у време када се адско зло пројавило, све голо око нас, људи усамљени, и сад неки грех посматрати данас и пре 1000 година, а посебно ако је он ПОГРЕШНО ушао и конотиран у црквенопј традицији. Не иде...

Подели на овим сајтовима

very simply ..... Онда леву руку своју метну у ватру, а десном, умачући у свети јелеј, помаза груди оне жене начинивши крсни знак; и загреваше јој руком срце, јер се она жаљаше да је много боли.... Но знајући да лукавство ђаволово изазива похоту, и бојећи се да због сувишног милосрђа и сажаљења према жени не нанесе вечну муку души својој, он два или три сата држаше своју леву руку у ватри, јуначки трпећи, тако да му прсти изгореше и у огањ отпадоше....

... first .... u isto vreme je palio levu ruku i desnom rukom mazao jelejem grudi zene, ocito da se ne bi stvorila u njemu pohota i bludna strast.... i second..... zbog toga da ne nanese vecnu muku dusi svojoj - sto se ocito odnosi na greh bluda i pohote - nastavio je da drzi levu ruku u vatri.

I, mali sarkazam, ako je drzao levu, a bio je desnjak, ..... valjda je trebao onda desnu ruku da drzi u vatri, ... kako bre sa levom a bio desnjak .... :stidljiv:  :D

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Родољуб Лазић рече

Питам се зашто увек изнова с тобом разговарам као да то има неког смисла, иако сам се сваког претходног пута преварио? И немам задовољавајући одговор. Ваљда зато што нада последња умире.

Рођо, то те рогоња хушка са оним трозупцем. Хоће преко тебе да сатре Аву Српско-Румунско-Римског и (екс) Васељенског. :))))

Подели на овим сајтовима

За све онанофиле, из житија св. Силуана:

"Тако је услед бурне младости у Семјоновој души почео да се гаси први Божији призив монашком подвигу. Али Бог га је , изабравши га, поново призивао. Овај пут кроз извесна виђења.
Једном, после периода нецеломудреног држања, он задрема и у полусну виде како му змија улази у уста. Осети силно гађење и пробуди се. У том тренутку чуо је речи:
„Ти си прогутао змију у сну, па се гадиш. 1Сако је тек мени тешко да те гледам шта радиш!“
Семјон није видео никога. Само је чуо глас који је изговарао ове речи и који је по својој сладости и лепоти био сасвим необичан. Кротост и сладост овога гласа оставили су на Семјона потресан утисак. По старчевом дубоком и несумњивом убеђењу – то је био глас саме Богородице. До краја свога живота он је благосиљао Мајку Божију што га није презрела, већ га је удостојила Своје посете и подигла га после пада. Он је говорио:
„Сад тек видим колико Господ и Мајка Божија жале људе. Замислите, Мајка Божија долази с неба да уразуми мене, грешног младића“.
То што се није удостојио да види свету Богородицу, он је приписивао нечистоти у којој се тога тренутка налазио."

https://svetosavlje.org/starac-siluan/6/

За оне који би помислили да се овде мисли на блуд са девојкама, ево на који начин се та врста греха помиње неколико пасуса раније:

"Млад, леп, снажан, а у то време и имућан, Семјон је уживао у животу. У селу су га волели због његове доброћудности и ведре природе, а девојке су на њега гледале као на изгледног младожењу. И сам се био занео једном од њих. Пре но што се поставило питање свадбе, у позни вечерњи час с њима се десило оно „обично“. "

Да се о томе ради, писало би другачије - да је наставио да се виђа са девојкама и да се често дешавало "оно обично", или нешто томе слично. Али пише другачије - да се "нецеломудрено држао". Свако ко хоће дас разуме, може да разуме шта пише.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ćiriličar рече

ПС: Понављам, тема је смртно озбиљна, и може се сагледавати са хиљаду страна, а не црно-бело. Дечаке који се боре да остану девствени, да буду попови, или што не и хришчане у браку коме је жена у високој трудноћи, људе који не могу наћи себи животног сапутника з абрак јер је све изопачено, све голо око њих, а они хоће неког нормалног. а нас у логоре трпају и карантине - њих осудити за мастурбацију, или поредити њихову мастурбацију са неким које жену гледао кроз дебеле хаљине? Људи бре...наравно да има негативих страна мастурбације, и треба их истаћи. Али то је сад друга прича. Поента је да се не трпају бабе и жабе. Е сад, очекивати да ће неки Сабор "свети и велики" расправљати о овоме је илузија.

Браво. Јако лепо излагање! Једино што ја не бих сврстао мастурбацију у грех, јер је природна ствар - макар и ове пале природе, јер бисмо тако морали и ерекцију фетуса у утроби мајке да упишемо у грех, или нормалну јутарњу ерекцију. Само болесном младићу се ујутро не диже, или маторцу. "Продужавање тела", како су на исповести увели католици, је природна ствар која је код свих присутна. А ако је код свих присутна, онда није грех него део наше природе. Мастурбација је одсутна у ни 10% популације, а ту значи да су или свеци посреди или душевни болесници. Мада ја то никад не бих повезао са светошћу. 

Са друге стране, не прописујем мастурбацију као универзални лек, како ми приши Талични Том из неких сумрачних разлога, јер да је то рекао Рођени, не бих се обазрео. Ствар је озбиљна, како си добро приметио, јер код мене долазе људи који то исповедају. Нисам ја измислио мастурбацију...  

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Родољуб Лазић рече

Да се о томе ради, писало би другачије - да је наставио да се виђа са девојкама и да се често дешавало "оно обично", или нешто томе слично. 

Мораш бити луд и против себе писати! после периода нецеломудреног држања, он задрема и у полусну виде како му змија улази у уста. Осети силно гађење и пробуди се.

Дакле, предавао се блуду. Змија у уста може да сугерише фалацију. Против тога се и Роуз борио.

Питање је да ли је пао у хомосексуални блуд, јер то сведоче ове речи До краја свога живота он је благосиљао Мајку Божију што га није презрела, већ га је удостојила Своје посете и подигла га после пада.

Прогутао змију... Ја се надам да ти у фантазијама не сањаш моју змију... :D И види да пише "после пада". 

Добро је расудио: То што се није удостојио да види свету Богородицу, он је приписивао нечистоти у којој се тога тренутка налазио. Блуд затвара небеска врата.

"За оне који би помислили да се овде мисли на блуд са девојкама", нико не мисли на то, него на блуд са мушкарцима, јер мушкарци имају питона, а не жене.   

Ја ти пак кажем да немаш шансе код мене, јер нисам из те екипе. Јави се Миљану... (да не наведем презиме да ме педер не тужи) :D. Ти гутај питоне код Миљана и Павла, јер су их и они међусобно гутали, мене се прођи.  

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zoran Đurović рече

Питање је да ли је пао у хомосексуални блуд, јер то сведоче ове речи

Ма да, пао је сигурно у хомосексуални блуд, пошто је претходно био са девојком и пошто се иначе занимао за девојке.

А и пише да је имао хомосексуалне склоности.... Ал за мало. 

...Овакво необично душевно стање потрајало је код њега три месеца. Затим је престало, и он је поново почео да се дружи са својим вршњацима, да шета с девојкама, да пије водку, да свира на хармоници, и уопште да живи као и сви сеоски момци.
Млад, леп, снажан, а у то време и имућан, Семјон је уживао у животу. У селу су га волели због његове доброћудности и ведре природе, а девојке су на њега гледале као на изгледног младожењу. И сам се био занео једном од њих. Пре но што се поставило питање свадбе, у позни вечерњи час с њима се десило оно „обично“.

Настави ти са својим сквернословљем и скверномислијем, како те већ учи твој учитељ.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...