Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

пре 2 часа, Жика рече

Sveti Nifont.

Kako znaš? Jel si mu držo sveću? Ili si i ti to  pročitao na najboljoj ruskoj enciklopediji.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Родољуб Лазић рече

Али пошто је епископ бачки рекао то што је рекао о хомосексализму, мора рајсфершлус на уста.

12:smeha::))12:smeha: Ево око фластера: Имам пријатеље хомосексуалце, али сам сигуран да ће неки од њих у рај да уђу. А  Иринеј се није јуче пробудио па да се сетио да постоје педери. 

У једну пак ствар сам сигуран, а то је да духовни онанисти раја неће видети. Па ти види...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Родољуб Лазић рече

Занимљива је потреба да се на тај начин пише о оцу Серафиму, како чини Дејан. Из ове његове реченице: 

"za Rouza znamo da je voleo muškinje, jel se zna za nekog svetog oca da je imao sl sklonosti u životu pre Hrista" не види се да је Серафим Роуз доживео било какву промену у животу.

Није одузимало ни много времена ни труда написати "...да је волео мушкарце пре обраћења у хришћанство", дакле само још 4 речи које би објасниле много тога о о. Серафиму. Али из неког разлога, Дејану је то било тешко. Написао је реченицу тако да се  може помислити да је то било његово трајно животно опредељење. 

А и овде наставља:

"...sasvim je nebitno da li je homoseksualan ili heteroseksualan."

Није тешко било рећи "некад био хомосексуалан". Из неког разлога, Дејану јесте.

Иначе, о. Дамаскин, који је написао књигу о о. Серафиму, у вези са његовом младошћу рекао је:

“If you follow the general tenor of our society today,” he says, “there’s a belief you should just tell everything. But from an Orthodox Christian point of view, you don’t necessarily need to tell everything about a person. Orthodox Christians, like all Christians who truly respect the Holy Scriptures, regard homosexual relations as a sin. Father Seraphim died to that when he converted to the Orthodox faith. When I researched the material about his life, I wanted to respect what Father Seraphim would have wished to be presented in the book. And I know that he would not have wished that to be presented.”

Наравно, на све ово се надовезује и питање - која је корист од интересовања да ли је неки светитељ био хомосексуалац или не? На који се начин такво евентуално сазнање обогаћује било чији духовни живот.

Nekad davno su i u Rimu ovi novokomponovani katolički teolozi, nesvesni protestantsko-ezoterični teolozi koji su kasnije otpali od katoličke vere govorili po Rimu da je papa Pavle VI homoseksualac. I na kraju se je završilo sve samo na pričama, čula, rekla-kazala, nisu mu dokazali ni najmanju aferu. Pa i da je bio homoseksualac, pa šta.... Papa Pavle VI je bio veliki asketa i živeo je životom za primer! (Sviđao se mu je budizam, kao i kat. teologu Romano Guardiniju.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Zoran Đurović рече

Има у Прологу, да ли се зва Јаков или тако нешто слично, коме доведоше једну ћерку, он ишћера ђавола из ње, а како ова постаде онда паметна, он узе и силова је, а да се не би открило да ју је силовао, узе и удави је. После се кајао и ушао у календарче. Проблем је, дакле, што ти и слични мислите да су свеци анђели. Гледај мене: светац а грешан до коске!

Ти и да ти неко нацрта не би схватио шта је хришћанство. Апсолутно ништа ниси у стању да укапираш.

Нико није постао свет остајући у греху, него покајавши се и одустајући од греха или не понављајући га више.

А ти си светац у неком твом извитопереном филму који нема благе везе са реалношћу.

И ако не дођеш к себи, остаћеш у том извитопереном филму до краја живота. Што је врло, врло лош сценарио, који ти не желим.

Подели на овим сајтовима

НИЈЕ ИЗЛАПЕО АВА!!! Алелуја! :sunce:

Јесте Јаков. Ево из Џастиновог житија:

Пошто девојка она остаде код њега, ђаво искористи прилику. Видећи га самог у пустом месту са девојком, ђаво потеже своје замке: покрену у њему ружне мисли и нечисту телесну жељу, и силно га похотом распали. И он, кога не улови блудница упућена од Самарјана; он, који руку своју сажеже (да не би мастурбирао), да би сачувао целомудреност и чистоту; он, који чудеса чињаше, ђаволе изгоњаше, – страшно запаљен блудном похотом, заборави на страх Божји, заборави толике своје подвижничке многогодишње трудове, заборави на дар исцељивања који беше добио од Бога, и онако стар, побеђен од ђавола – паде: обљуби девојку, упропасти и њену и своју девственост, оскврни своје тело и душу, и уништи све своје пређашње трудове подвижничке. Но не беше му доста учинити овај један тешки грех, него учини још и тежи. Јер као што човек који се омакне са планинске литице лети у провалију падајући с камена на камен и разбијајући се, тако се догоди и њему: оклизнувши се у један велики грех, он паде у други већи и страшнији, додајући безакоње на безакоње. Јер ђаво му убаци у душу плашљиву помисао, те он мишљаше у себи, говорећи: Девојка ће казати родитељима да сам је обљубио и упропастио. То ће бити за мене страшна брука и срамота. И ја ћу због ње бити у великој опасности од њих.

И он, нахушкан на то од ђавола, устаде, уби невину девојку, мислећи да ће на тај начин сакрити од људи свој први грех, и избавити се срамоте. Па и на томе се не заустави, него се рину у још један грех: тело девојкино, које својом нечистотом оскврни, и својом руком немилосрдно уби, не сахрани по пропису у земљу, него га без икаквог сажаљења баци у реку.

- Најлуђе од свега је што - за разлику од ових талибана - Ава Римски чита Житија. Вероватно ме на то ђаво тера да бих саблажњавао друге!:)) А ти други би требало да гледају са пажњом онда Авине клипове. Можда се обрате на путу за Дамаск:))

Морал (то вам је наравоученије): Да је овај преподобни Јаков помало мастурбирао, не би пао у ове скарадне грехове. Да не кажем што је наопако урадио па је спалио своју руку, и тако уништио Божије створење, и није схватио Исуса о сечењу удова. Јер на страстима треба радити, не на телу. Јер сваки грех се најпре зачне у уобразиљи (фантазији) и ако се ту сасече, онда ће и телесни нагон моћи да се укроти, иако уз Исусове муке. Јер нам је тело по природи устројено да буде страсно. Који би оплодио жену без ерекције? - Не мислим на савремено доба, где ти медицински могу узети сперму. И фетус у мајчиној утроби има ерекцију. 

Нездраво, манијакално и опсесивно гушење страсти може да доведе само до пуцања човека, како се десилио и код св. Јакова. Потпуно је депласирано Јустиново убацивање у игру ђавола, јер је то најчешћи изговор код људи. Овде је била посреди неправилна сублимација страст која је резултирала овим крахом. Никакав ђаво ту није требао да посредује. 

Сигуран са да када би се Боксит и Роћко и други моји обожаватељи мало посветили ручном раду, били би много бољи људи. Јер Јаков прсну у једном моменту, и расу се као пало огледало по поду, и на крају се скрпи, а ови живе у ружној бесконачности из које не могу да изађу. - Другим речима: Камо среће да си врућ или хладан!...       

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Ава Римски чита Житија.

И скраћује их по потреби, како му одговара. Па изостави део о покајању након учињеног греха.

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Вероватно ме на то ђаво тера да бих саблажњавао друге!:))

Не тера те ђаво да читаш житија, него те тера да их злоупотребљаваш по свом злоумљу.

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Да је овај преподобни Јаков помало мастурбирао, не би пао у ове скарадне грехове.

Сва је срећа па никад нећеш моћи своје скаредности да пљујеш са неког званичног места, са неке катедре. Можеш само овако да трућаш по интернету и прелешћујеш неутврђене, на своју и њихову пропаст.

Подели на овим сајтовима

Ево и из Пролога: Свети Јаков Посник. Живео у VI веку. Толико се усавршио био у богоугодном животу, да је лечио молитвом најтеже болеснике. Но непријатељ рода људског наводио је на њега силна искушења. Тако једном од неких подсмешљиваца буде послата к њему жена развратна. Претварала се пред њим и плакала но навлачила га на грех. Видећи да ће пасти у грех, Јаков стави своју леву руку у огањ и држаше дотле докле се сва не опрљи. Видећи то, жена се испуни страхом и ужасом, покаја се и поправи свој живот. Али, другом приликом он не одоле искушењу, него паде са једном девојком, коју беху родитељи довели к њему као сумашедшу, да је исцели од лудила. Он је заиста исцели, но потом згреши с њоме, и онда, да би сакрио грех, уби је и баци у реку. Као и обично: од блуда до убиства није далеко. Десет година потом проведе Јаков као покајник живећи у једноме гробу. Познаде да му је Бог опростио по томе, што једном по молитви његовој паде киша у време велике суше од које страдаху и људи и стока. Ево примера, сличнога Давидовом, како је опак зли демон; како, по попуштењу Божјем, може да обори највеће духовне дивове, и како опет искреним покајницима Бог по милосрђу опрашта и најтеже грехове, и не кажњава их онда када они сами себе казне.

- Ава може да каже да му Бог (за разлику од Рођеног) не узима ништа за грех, јер, иако је веселник Ава грешан чоек, чуда му се редовно дешавају. - Рекох то апропо "Познаде да му је Бог опростио по томе, што једном по молитви његовој паде киша у време велике суше од које страдаху и људи и стока". - Ових дана ми писаше у маси људи да се захвале на посредништву код Господа. Писа и један што пре скоро годину га малтретирала нека докторка (етаље не описујем), Ава му рече да ће све бити добро, и ова се стрмекну у неку провалију и остави човека на миру! Мени би комично, али је битно да функционише!:))

Тако гледам шта се све дешава, колико су људи крхки. И ухвати ме понекад радосна туга. А најлуђе ми буде када крену да ови без икаквог опита крену да ми причају о свецима и чудима. Благодарим Господу што ме је почаствовао да учествујем у свему томе...       

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

НИЈЕ ИЗЛАПЕО АВА!!! Алелуја! :sunce:

Јесте Јаков. Ево из Џастиновог житија:

Пошто девојка она остаде код њега, ђаво искористи прилику. Видећи га самог у пустом месту са девојком, ђаво потеже своје замке: покрену у њему ружне мисли и нечисту телесну жељу, и силно га похотом распали. И он, кога не улови блудница упућена од Самарјана; он, који руку своју сажеже (да не би мастурбирао), да би сачувао целомудреност и чистоту; он, који чудеса чињаше, ђаволе изгоњаше, – страшно запаљен блудном похотом, заборави на страх Божји, заборави толике своје подвижничке многогодишње трудове, заборави на дар исцељивања који беше добио од Бога, и онако стар, побеђен од ђавола – паде: обљуби девојку, упропасти и њену и своју девственост, оскврни своје тело и душу, и уништи све своје пређашње трудове подвижничке. Но не беше му доста учинити овај један тешки грех, него учини још и тежи. Јер као што човек који се омакне са планинске литице лети у провалију падајући с камена на камен и разбијајући се, тако се догоди и њему: оклизнувши се у један велики грех, он паде у други већи и страшнији, додајући безакоње на безакоње. Јер ђаво му убаци у душу плашљиву помисао, те он мишљаше у себи, говорећи: Девојка ће казати родитељима да сам је обљубио и упропастио. То ће бити за мене страшна брука и срамота. И ја ћу због ње бити у великој опасности од њих.

И он, нахушкан на то од ђавола, устаде, уби невину девојку, мислећи да ће на тај начин сакрити од људи свој први грех, и избавити се срамоте. Па и на томе се не заустави, него се рину у још један грех: тело девојкино, које својом нечистотом оскврни, и својом руком немилосрдно уби, не сахрани по пропису у земљу, него га без икаквог сажаљења баци у реку.

- Најлуђе од свега је што - за разлику од ових талибана - Ава Римски чита Житија. Вероватно ме на то ђаво тера да бих саблажњавао друге!:)) А ти други би требало да гледају са пажњом онда Авине клипове. Можда се обрате на путу за Дамаск:))

Морал (то вам је наравоученије): Да је овај преподобни Јаков помало мастурбирао, не би пао у ове скарадне грехове. Да не кажем што је наопако урадио па је спалио своју руку, и тако уништио Божије створење, и није схватио Исуса о сечењу удова. Јер на страстима треба радити, не на телу. Јер сваки грех се најпре зачне у уобразиљи (фантазији) и ако се ту сасече, онда ће и телесни нагон моћи да се укроти, иако уз Исусове муке. Јер нам је тело по природи устројено да буде страсно. Који би оплодио жену без ерекције? - Не мислим на савремено доба, где ти медицински могу узети сперму. И фетус у мајчиној утроби има ерекцију. 

Нездраво, манијакално и опсесивно гушење страсти може да доведе само до пуцања човека, како се десилио и код св. Јакова. Потпуно је депласирано Јустиново убацивање у игру ђавола, јер је то најчешћи изговор код људи. Овде је била посреди неправилна сублимација страст која је резултирала овим крахом. Никакав ђаво ту није требао да посредује. 

Сигуран са да када би се Боксит и Роћко и други моји обожаватељи мало посветили ручном раду, били би много бољи људи. Јер Јаков прсну у једном моменту, и расу се као пало огледало по поду, и на крају се скрпи, а ови живе у ружној бесконачности из које не могу да изађу. - Другим речима: Камо среће да си врућ или хладан!...       

Au Avo, kad ti besediš, Rodji ikone sa zida popadaju.

Ovo si baš dobro napisao. Jedno ke potiskivanje strasti, drugo preobražavanje.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жика рече

Pogledaj na internetu. Danas se slavi. To nisam znao kad sam ti napisao.

Ја сам хтео да ти кажем!!! Видех да си сада написао. И после кажу нема Бога, или случај! 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Десет година потом проведе Јаков као покајник живећи у једноме гробу.

То је, тужни човече, нараваученије. То схвата почетник у хришћанству. А ти и твоји следбеници бауљате у мраку и не успевате да схватите основно. 

Тако да, само ти трабуњај и саблажњавај, ако ти је то лепо и занимљиво.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Дејан рече

Au Avo, kad ti besediš, Rodji ikone sa zida popadaju.

12:smeha::))12:smeha: Плачем!:))) 

Испровоцирају ме тако, па буде као Исус кад са гневом и тугом погледа фарисеје... Да ме ови ликови нису испровоцирали не би било ни оног мог пророштва да Амфилохије неће живети 2 године. И ујутро сам се у 8, идући у продавницу помолио светим Врачима да узми Амфилохија да се не би мучио. И тада је умро. 

Пре 2 недеље увече, када ме је звао шурак да се помолим за ташту, сам рекао да сам се помолио св. Николи да је поведе са собом ако не може да преживи. Он ми рече језик да прегризем, али ташта у том моменту испусти душу. Света жена, иако је стално критиковала свог зетка. Но, задње 2 године, променила је била свој став. И сада се Горе радујемо.  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...